Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Půjde vylepšit E-book čtečku?

Tom.K
verified
rating uzivatele
(1 hodnocení)
23. 2. 2018 12:03:13
Dobrý den,
mám E-book čtečku Kindle Paperwhite 3. Pro mě je obrovskou výhodou to, že mám po ruce xxx knih a můžu z ní číst i několik hodin, aniž by mě pálely oči jak z klasických tabletů.
Má to své obrovské ALE. Je malá!! Všeobecně nechápu proč dělají E-booky hlavně v 6''. Co jsem se tak díval tak na českém trhu jde sehnat maximálně sehnat 7,9", ale ta už stojí přes 5000Kč.
Abych se dostal ke svému dotazu. Šlo by ( popřípadě jak) koupit jen display 8-10 '' a využít všechno ostatní z Kindlu? Tělo bych si už nějak udělal - to teď neřeším.
Kdyby to šlo a byl někde k sehnaní display se stejnými parametry (akorát větší) jako má Kindle paperwhite 3, tak si myslím že to bude úplně TOP čtečka :D. Nebaví mě totiž číst jen kousek od hlavy a nebo jen stále zvětšovat stránku.
Kdyby někomu vadilo, že to cpu tady na webtrh, tak na svou obranu se z ní učím hlavně programovací jazyky :D
Děkuji
23. 2. 2018 12:03:13
https://webtrh.cz/diskuse/pujde-vylepsit-e-book-ctecku/#reply1331662
A co klasický tablet s aplikací na filtry? Už není dneska problém čtečka na tabletu s filtrem, který simuluje prostředí klasické čtečky. Já ke vší spokojenosti používám CoolReader https://sourceforge.net/projects/crengine/
Jinak technicky vzato, pokud do stávajícího Kindle dodáš větší display, uškodíš tím obrazu v podobě rozmazání a bude se ti bezesporu více vybíjet. Podle mě to má Kindle vše uvnitř dobře dimenzované právě pro ten stávající display a skok z 6" na 10" je hodně velký v obrazové kvalitě a spotřebě.
Můžeš zkusit zapojit nějaký display z vyšší třídy, stejné značky. Konektory budou stejné podle mě. A ceny jsou za 10" od 800-1000 Kč
kindle replacement screen | eBay
23. 2. 2018 12:30:29
https://webtrh.cz/diskuse/pujde-vylepsit-e-book-ctecku/#reply1331661
eKnizky.sk
verified
rating uzivatele
(1 hodnocení)
23. 2. 2018 12:53:28
Mala je naco? Ja mam kindle a je to akurat. Zalezi co citas a v akom formate. Na cestovanie ja mam napriklad ovela radsej 5 palcovy pocketbook mini. A ak chces citat pdf, kde sa neda zalamovat zvacsany text tak ako napriklad v epub formate tak kobo http://blog.eknizky.sk/produkt/kobo-aura-one/ so 7.8 palcovym displejom je super. A inak nechapem, chces velku citacku a k tomu chces, aby stala kolko 1000kc? To je ako chcet mercedes, ale nech stoji len tolko ako fabia. A tablet na citanie knih, waw tak tam ti ani filtre nepomozu. Ak citas 10 minut denne tak ok, ale ak viac tak si hned objednaj aj ocneho k tomu.
23. 2. 2018 12:53:28
https://webtrh.cz/diskuse/pujde-vylepsit-e-book-ctecku/#reply1331660
Já mám Kindle 5, který má taky 6" displej a je to naprosto v pohodě. Naopak je to super, vejde se mi (i s pouzdrem) do kapsy od bundy. O nastavení velikosti písma víš, takže prostě čti v takové velikosti, jaká ti přijde ideální a pokud budeš častějš listovat, tak co je na tom? :)
Případně trénuj, pokud máš problém s velikostí písma. Když čteš tuhle diskusi, tak taky zvětšuješ, anebo v pohodě? Třeba ti vadí jen patkové písmo, mám pocit, že v Kindlu jde vybrat i jiný typ písma a třeba některý jiný by se ti četl lépe, nevím.. Každopádně já mám ten 6" už přes 5 let a čte se mi fakt skvěle. Nemusím ho mít blízko u hlavy, ani nemusím mít veliké písmo.
Ty čtečky se výtvářejí takhle velké proto, že se desítky milionů lidí shodnou na tom, že je to ideální. Podobně jako poměr stran monitoru anebo velikost počítačové myši. Je to prostě standard.
Pokud ale na větším displeji trváš, tak nevím, protože Amazon má své technologie pod palcem podobně jako Apple a sehnat zvlášť větší displej a napojit k tomu zbytek stávajícího Kindlu, to bude buď hodně drahé, anebo spíše neproveditelné.
Tomáš Maňhal > Simulace je sice hezká, ale nemění to nic na věci, že klasický tablet vyzařuje agresivní modré světlo, zatímco čtečka používá e-ink a můžeš číst 10 hodin v kuse a oči jsou v pohodě, zatímco u tabletu tě bude bolet hlava už tak po hodině. ;)
23. 2. 2018 15:02:21
https://webtrh.cz/diskuse/pujde-vylepsit-e-book-ctecku/#reply1331659
Tom.K
verified
rating uzivatele
(1 hodnocení)
23. 2. 2018 21:38:10
Mnohokrát všem moc děkuji za vaše reakce. Chápu, že 6'' je díky své velikosti velmi oblíbená, ale bohužel pro mě nehraje ani tak roli velikost, ale praktičnost což je větší display. Když čtu klasické knihy, tak si nastavím větší písmo a změním stránkování a je to v pohodě, ale jakmile se učím PHP6, kde je mnoho ukázkových kodu, tak mám problém. Jelikož musím mít obrazovku zvětšenou a tak musím neustále prouzdat po jedné stránce, což je problém v tom, e je to hodně zdlouhavé, jelikož jakmile přesunu stránku z leva do prava, tak zas čekám až se písmo zaostří. Proto jsem se ptal jestli by šlo koupit si větší display. Jinak pane DedoMraz, já nechci čtěčku za 1000Kč. Ale udělal jsem tu začátečnickou chybu, že jsem si nic nevzkoušel a kupoval dle recenzí a myslel si že mi 6'' bude stačit. Což bohužel nestačí. A tak když už mám tuto, tak se mi nechce investovat dalších 5999Kč za novou a větší.
A jestli jsem to dobře pochopil, tak je hloupost kupovat display, jelikož bych si v podstatě vůbec nepomohl, protože nevím jak by se čtečka chovala.
No nic, tuhle prodám a pošetřím na tu větší.
Ještě jednou Vám všem děkuji za reakce a přeji hezký večer
23. 2. 2018 21:38:10
https://webtrh.cz/diskuse/pujde-vylepsit-e-book-ctecku/#reply1331658
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit