Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

2x Webareal redesign+ Pohoda + Fulfillment + Shoptet + Nový název Eshopu

Pavel M.
verified
rating uzivatele
31. 1. 2018 23:49:19
*
31. 1. 2018 23:49:19
https://webtrh.cz/diskuse/2x-webareal-redesign-pohoda-fulfillment-shoptet-novy-nazev-eshopu/#reply1326830
freedyspeed
verified
rating uzivatele
1. 2. 2018 01:47:08
Zdravím,
1. Není, Webareal totálně selhává po všech stránkách. Naposledy když jsme jim nahlásili chybu, která je pro nás totálně kritická a nelze kvuli ní korektně provádět synchronizaci s Pohodou, tak nám odepsali něco ve smyslu že jim ta chyba nevadí a není o to velký zájem, takže to nebudou řešit :) Když třeba importujeme data do Pohody, vynulují se nám v Pohodě nákupní ceny..
Není se čemu divit že na nás kašlou, když na nich běží 9% českých eshopů (byť se to asi počítá i s dnes již odděleným eshop-rychle), jednotliví zákazníci jsou jim ukradení, přestože třeba my se snažíme maximalizovat ochotu tím, že platíme vše co jde v nejvyšších verzích a nabízíme i jednorázově větší platby, ale nechtějí.
Nová administrace je totální průser, je sice hezká, ale tím to končí.
Je pomalá, nepřehledná, vůbec už nelze upravovat ani těch 400 položek najednou jako dřív..
Kolega zkoušel eshop-rychle, což je oddělená část firmy (asi před rokem se rozdělili) a přestože většina věcí vypadá stejně, eshop-rychle má dávno zásadní funkce jako např. stav skladu u položky v objednávce, filtrování mínusových položek, atd..
Bohemiasoft už nám za posledních 6 let nasliboval filtrace skladem (slibováno od 2012, konkrétní datum v roce 2014 slíbili začátkem roku 2015 a zprovozněno reálně v květnu 2016) a zcela vážně jsme to ve velkém oslavili, protože se nám při 25t položkách drasticky zlepšila přehlednost, slibovali nám to nesčetněkrát od roku 2012), úpravy eshopu na míru, dokonce chtěli udělat možnost odkoupit si eshop a sic přijít o aktualizace, ale mít možnost úprav na míru.. jakákoliv úprava se u nich táhne roky a když už to člověk vzdá a začne dělat to kolečko s výběrem nového eshopu, tak potom funkci přidají.
Třeba pozor na větší množství položek, Webareal neumí exportovat více než pár tisíc položek najednou a při větším množství se při importech, apod. chová šíleně.
Nikdy to s nimi nebylo jednoduché, ale od rozdělení firem dle mého názoru objevili nové dno a namísto nekonečného vývoje jednoduchých funkcí jsme se dostali k vývoji totálně zbytečných a přebytečných funkcí, které ani dobře nefungujou.
Vypadá to že ti dobří odešli do eshop-rychle (pamatuju třeba pana Košťála) a sice od rozdělení asi přidali méně funkcí, ale funkce stojí za to a na rozdíl od Webarealu nejsou kontraproduktivní.
Aktuálně taky testujeme jiné řešení:
- Shoptet vypadá nejlíp.
- Oxyshop funguje na import dat z Pohody nebo import od dodavatele, dle dema samotná administrace neumí ani věci co Webareal, asi spoléhají na to že to člověk fakt bude obsluhovat přes účetní systém. OxyShop má v okolí docela špatné recenze, i ty verze na míru, slyšel jsem názory lidí, kteří do toho narvali statisíce a mají pocit že pořád něco nefunguje, jsou pomalí, za každé maličké přidání kódu si nechají hodně zaplatit, tak nějak se ohlasy shodovaly v tom, že když ptáčka lapají.... ale pak to stojí za nic a jméno jim staví třeba to CZC v referencích.
- Prestashop je trochu risk, nemáme ten problém co většina která od toho čeká eshop zdarma, nemáme problém do toho investovat, otázkou ale zůstává na kolik se to nakonec může vyšplhat, jestli to potom opravdu bude mnohem lepší než pronajímané řešení (vidím potenciál v tom, že věci které nám vadí na Shoptetu si necháme přeprogramovat na míru nebo přidat moduly, ale nevím jak moc je tahle představa reálná) a hlavně je těžké vybrat někoho, komu to svěřit. Vybrat firmu, nebo si najít jednoho programátora a dělat to postupně? Docela mi vyrazilo dech obrovské množství firem, které berou měsíční pronájem za Prestashop, hodně se mi jedna líbí, ale účtovat si tarify dle počtu položek a chtít 6000 Kč měsíčně za 10t položek.... my jich máme skoro 30 tisíc, tak jsem neměl chuť ani posílat poptávku :(
- FastCentrik jsme kdysi zkoušeli a na něčem to totálně padlo, tuším že neuměli varianty nebo tak něco, máme teď demo a budeme zkoušet.
- Binargon (kolegovy poznámky)
+ administrace bude asi ze všech nejlepší
+ vykrývání objednávek asi nejlepší
+ ukazuje asi i marže atd.
- vzhledově nic moc, vše titěrné
- v demo nejde pořádně odzkoušet, musím jim napsat
+ - připadá mi jako by nahrazovala i celý účetní systém, nechápu to moc
+- podezřele nízká cena
- Savana.cz rozjela svůj systém Shopsun, je levný protože začíná a nabírá zákazníky, ale dle první prohlídky dema to má vše co by mělo mít a dokonce třeba skvělou věc, že si můžete zboží tak jako přes kategorie prohlížet i přes výrobce a tam i u toho jednotlivého výrobce prohlížet zboží dle kategorií (když dám zboží od značky ABCD, nevyskočí hned všechny jejich položky, ale položky rozdělené v kategoriích, kde mají produkty). Testovací verzi zatím nemám.
- UPgates budeme testovat
- Jakýkoliv jiný eshop na míru se z mého pohledu nese s rizikem, že vývojář skončí/umře/zkrachuje a nikdo s tím nehne, pokud to není řešení typu Prestashop, navíc má vývojář na svůj eshop systém defakto monopol a může si určovat jakékoliv nesmyslné ceny, podmínky, protože přidát a upravovat funkce na ten systém může jen on. Stejné riziko sebou vlastně nesou i ty e-shopy na míru, ale tam je do samotného eshopu zanedbatelná investice, pouze s nastavením, zboží je ideální mít zálohované třeba v účetním systému jako je Pohoda, pak to jde víceméně kamkoliv znovu vytáhnout. Takže když provozovatel skončí, zboží se přetáhne jinam a nezůstane eshop za statisíce, se kterým nejde hnout.
2. To je otázka, kvuli indexaci ve vyhledávačích by to chtělo zachovat strukturu adres, což asi u takové změny není reálné.
My jsem zatím pracovali s řešením - druhý eshop, nechat je cca půl roku do vyladění a indexace souběžně, potom starý vypnout a směrovat na nový.
1. 2. 2018 01:47:08
https://webtrh.cz/diskuse/2x-webareal-redesign-pohoda-fulfillment-shoptet-novy-nazev-eshopu/#reply1326829
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit