Zadejte hledaný výraz...

Jako obchodník vydělávám pěkné peníze, ale nejsem šťastný. Kam dál?

Smazaný účet 5DOFw5m5Et
verified
rating uzivatele
15. 1. 2018 19:59:48
Dobrý den, 
Momentálně je mi 26 let a vydělávám velmi slušné peníze. Co mě však štve je to, že jsem od 8 do 5 v kanceláři.
Důvody proč jsem chtěl podnikat byly:
- Svoboda 
Ano, podnikání je dřina, jsem ok s tím, že jsou dny, kdy je prostě nutné pracovat o víkendech, do večera. Nicméně pokud mám vše splněno, vyděláno a řeknu si, že celý prosinec chci s přítelkyní cestovat, tak prostě budu cestovat.
- Tvoření hodnoty pro okolí 
Chci dělat něco, co bude vytvářet hodnotu pro zákazníka. Co mě štve u většiny firem v ČR je to, že zákazník je až na posledním místě, peníze, peníze, peníze, ale zákazníku nezajímáš nás. Ano, nikdo to nedělá pro modré oči, ale mě uspokojuje když je někdo spokojený, vzniká vztah, důvěra a otevřou se brány pro dlouhodobou spolupráci.
- Finanční svoboda
Chtěl bych dosáhnout toho, aby jednou moje firma, byla moje renta ( plus samozřejmě něco v investicích) 
- Práce na sobě a vlastní firmě 
Chci osobnostně a mentálně růst
A teď ta otázka, mám chuť vše zahodit, začít od 0, spadnout v životním standartu, vše uzavřít a začít budovat svůj vlastní byznys.
Mám určitou vizi, chci to dělat pro zákazníka, budovat značku, mít skvělé reference a pracovat na projektech, zapojovat inspiraci, kreativitu, mít svobodu, krásný pocit u srdce, že firma roste, než to jak to je teď. Je to prostě pocit, že to dělám pro sebe a tím jak rostu já, moji spolupracovníci a do budoucna zaměstnanci, tím roste firma.
Zajímá mě váš názor, jestli by jste byly ochotni pro velké peníze trpět to co já? celkově mě zajímá váš názor na peníze.
15. 1. 2018 19:59:48
https://webtrh.cz/diskuse/jako-obchodnik-vydelavam-pekne-penize-ale-nejsem-stastny-kam-dal/#reply1323852
Jiří Šubr
verified
rating uzivatele
(23 hodnocení)
15. 1. 2018 20:10:10
...
15. 1. 2018 20:10:10
https://webtrh.cz/diskuse/jako-obchodnik-vydelavam-pekne-penize-ale-nejsem-stastny-kam-dal/#reply1323851
S tím, co píšeš, bych měl našetřeno už několik mega a neřešil bych, zda skončit nebo ne, prostě bych s tím seknul, řekněme koupil pár bytů a bokem dělal něco pro osobní naplnění, hlavně netrpět, to tě dlouho bavit nebude, velký peníze (samozřejmě relativně) se daj udělat i s docela slušným pocitem naplnění.
15. 1. 2018 20:38:37
https://webtrh.cz/diskuse/jako-obchodnik-vydelavam-pekne-penize-ale-nejsem-stastny-kam-dal/#reply1323850
Smazaný účet 5DOFw5m5Et
verified
rating uzivatele
15. 1. 2018 20:57:20
Měl jsem našetřeno, jenže.. ( moje největší životní zkušenost - nikdy nebudu podnikat v ničem, co sám neumím a k čemu nemám vztah)
Značnou část jsem vložil do projektu se společníkem, který mě nadchnul a ještě dnes po x letech jsou měsíce, kdy to je ve ztrátě.
Zajímalo by mě čím se kdo živí a jak se dají dělat velké peníze relativně snadno. Já se chci momentálně vrhnout do IT ( umím dobře prodávat a spojovat lidi) vím, je tu velká konkurence, ale chceme to dělat trošku jinak než ostatní, tak uvidíme, třeba ti namlátím pusu po 2 :)
Jinak ano, byty jsou super, ono více méně stačí mít někde 10 - 15 - 20 mil, za 6-7% ročně a do toho dělat něco co člověka baví. Jen to vydělat, já jsem to zatím dělal tou nejtěžší prací, aktivní, jako živnostník. Někdo mě jednou řekl větu, nejhůř utracené peníze jsou z aktivní práce. Jsou lidé co to vydělají jinak, příjemněji a já se k tomu musím propracovat.
15. 1. 2018 20:57:20
https://webtrh.cz/diskuse/jako-obchodnik-vydelavam-pekne-penize-ale-nejsem-stastny-kam-dal/#reply1323849
Já to nechápu. V první části příspěvku píšeš, jak máš nadiktovanou pracovní dobu a to, co máš či nemáš dělat a že se bojíš být nemocný. Ale pak píšeš důvody podnikání, které jsou s tím v rozporu. Nerozumím ani tomu "jsem defacto OSVČ jako zaměstnanec" – nic takového neexistuje, ne? Pokud pominu švarc, tak pokud podnikáš, jsi sám sobě zaměstnavatelem a nikdo ti nic ordinovat nemůže, nemusíš lézt do kanclu a můžeš si dát home office. Nařizovat ti může jen cizí zaměstnavatel, když jsi zaměstnaný. Takže jak to je? Jsi pod někým, anebo jsi na volné noze, ale okolnosti či něco jiného tě "nutí" pracovat od 8 do 5 a pracovat i o víkendu?
Každopádně základem je zvolnit, než vyhoříš. Denně odeber 1 hodinu práci a tím přidej 1 hodinu času pro sebe. Během těch hodin relaxuj a přemýšlej, co bys chtěl skutečně dělat, protože když je člověk v jednom kole, nemá šanci se k takovým myšlenkám dostat. Úplně nejlepší by bylo na pár týdnů zmizet třeba do Thajska (nebo prostě do jiné kultury, daleko od české bubliny) a tam být pěkně offline, pročistit hlavu a dobrat se k tomu, co dál.
Tohle ti nikdo z nás neřekne, to si nosíš někde uvnitř. A možná už děláš, co tě baví (anebo to tak aspoň zní), jen je zkrátka potřeba zvolnit a mít víc času na jiné věci. Tím pádem si pak i tu činnost víc užiješ a když na ni po celý víkend nesáhneš, tak se na ni budeš třeba na pondělí těšit. Pokud jsi v tom ale utopený prakticky celý rok v kuse, tak se z toho akorát časem zblázníš. :)
Mimochodem.. když jsme u těch vizí, tak jedna z mých je zkrášlovat svět. Proto se neubráním prosbě – nedávej prosím mezeru za začátek závorky, nepatří tam a působí jak pěst na oko. :)
15. 1. 2018 22:15:26
https://webtrh.cz/diskuse/jako-obchodnik-vydelavam-pekne-penize-ale-nejsem-stastny-kam-dal/#reply1323848
Smazaný účet 5DOFw5m5Et
verified
rating uzivatele
15. 1. 2018 22:38:17
ok
1) na češtinu jsem jelen, sorry
2)
ano, jsem OSVČ pod někým s.r.o ( fakturuji na s.r.o různé částky) je kancelář a tam jsou určené pravidla, docházka, v kolik co kde, kam kdy jak jdu na schůzky apod, prostě zprostředkování produktu pro 3 stranu, takže si nemůžu ubírat hodiny jak chci a nechci, je to tvrdý, ovšem to vynáší velké peníze
A ano, to co jsi napsal se už asi stalo, uplně jsem vyhořel, to je to správný slovo, proto se nutím a hledám co kde jak do čeho jít, ale je to z donucení, proto mě nejlíp vyšlo to IT..
15. 1. 2018 22:38:17
https://webtrh.cz/diskuse/jako-obchodnik-vydelavam-pekne-penize-ale-nejsem-stastny-kam-dal/#reply1323847
MarvinDela
verified
rating uzivatele
(7 hodnocení)
15. 1. 2018 22:42:23
Koukám webtrh vše při starým, v čem mám podnikat, jak to mám proclít, co říkáte na tuto aukci, a ufňukaný "boháči", btw od kdy je dvouciferný plat velký peníz?
15. 1. 2018 22:42:23
https://webtrh.cz/diskuse/jako-obchodnik-vydelavam-pekne-penize-ale-nejsem-stastny-kam-dal/#reply1323846
Ale jako OSVČ nemůžeš být pod nikým a nikdo ti nemůže nic nařizovat. :) To zní zkrátka jako švarc systém a ten je, pokud vím, nelegální. Raději bych odtamtud rychle utekl. Finanční rezervu předpokládám díky takovému výnosu máš (anebo si ji během pár měsíců vytvoříš), takže uteč a dělej něco, co bude splňovat vše, kvůli čemu jsi podnikat vůbec začal. Pak tě to bude skutečně bavit a naplňovat. A pak už budeš tomu štěstí blíže. :)
15. 1. 2018 22:51:42
https://webtrh.cz/diskuse/jako-obchodnik-vydelavam-pekne-penize-ale-nejsem-stastny-kam-dal/#reply1323845
Napsal lVlorf3us;1436285
Ale jako OSVČ nemůžeš být pod nikým a nikdo ti nemůže nic nařizovat. :) To zní zkrátka jako švarc systém a ten je, pokud vím, nelegální. Raději bych odtamtud rychle utekl. Finanční rezervu předpokládám díky takovému výnosu máš (anebo si ji během pár měsíců vytvoříš), takže uteč a dělej něco, co bude splňovat vše, kvůli čemu jsi podnikat vůbec začal. Pak tě to bude skutečně bavit a naplňovat. A pak už budeš tomu štěstí blíže. :)
Z mé zkušenosti dělá na švarc tak každé desáté OSVČ jen to nikdo nepíše tak veřejně :)
16. 1. 2018 08:09:56
https://webtrh.cz/diskuse/jako-obchodnik-vydelavam-pekne-penize-ale-nejsem-stastny-kam-dal/#reply1323844
cargopro
verified
rating uzivatele
16. 1. 2018 22:42:00
prodávat 8 let na ŽL vysavače, to jeden vyhoří raz dva. Ber to tak že ty jsi obral hejly a někdo obral tebe, to je takový český kolorit :)
16. 1. 2018 22:42:00
https://webtrh.cz/diskuse/jako-obchodnik-vydelavam-pekne-penize-ale-nejsem-stastny-kam-dal/#reply1323843
Smazaný účet 5DOFw5m5Et
verified
rating uzivatele
16. 1. 2018 23:05:41
Mě šlo hlavně o názor lidí na ten systém co mám, viz ty minuty, docházka apod a hlavně, že je to pro mě velký krok do neznáma, ano, vžycky jsem byl pod nějakou hlavičkou, kde byl produkt x y a můj ukol byl prodat, teď si všechno budu dělat sám ( team lidí) ale krok někam, kde jsem nikdy nebyl, proto ten strach a otázka na všechny.
Mě ani tak nejde o to být multimilionář, nic nedělat, válet se na pláži. Chci mít firmu, která bude růst, bude dělat kvalitní práci, smysluplný produkt, nikdo nebude lhát, vše bude čestné férové více méně na podání ruky.
Když vidím dnes mladé kolem sebe, jdou po provizích hlava nehlava, instagramy, bmw, hodinky, materalismus a je jim jednou jakou cestou dojdou k penězům. Vidím v životě hlubší smysl.
Díky za názory, cenním si toho.
16. 1. 2018 23:05:41
https://webtrh.cz/diskuse/jako-obchodnik-vydelavam-pekne-penize-ale-nejsem-stastny-kam-dal/#reply1323842
Z mého pohledu ti pomůže jedině to osamostatnění a dělat opravdu jen na sebe (klidně i bez teamu). A neboj se toho, jak říkám, pokud teď vyděláváš hodně, tak si za pár měsíců něco našetříš. Ber to tak, že existují matky samoživitelky, které se pustí do podnikání, co mají o strachu z neznáma a nejistot říkat ony? :) Jdi dělat, co tě naplňuje a baví. Vzhledem k tomu, že chceš pomáhat ostatním a předávat jim nějakou hodnotu, tak máš základ (máš to své Proč, které ostatní hledají třeba desítky let, anebo nikdy nenajdou), nad kterým postavíš jakékoli kvalitní podnikání, když se budeš snažit. ;)
17. 1. 2018 12:11:37
https://webtrh.cz/diskuse/jako-obchodnik-vydelavam-pekne-penize-ale-nejsem-stastny-kam-dal/#reply1323841
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit