Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

HOW TO: Testovací kampaň AdWords

Muskwa
verified
rating uzivatele
(25 hodnocení)
30. 1. 2008 22:16:44
Ahoj,
chtěl bych spustit nějaký anglický web a zajímal by mě počet vyhledávání jednotlivých slov. Co jsem zatím zjistil tady na fóru, tak to lze dělat přes AdWords testovací kampaní.
Předpokládám, že bych si vytvořil kampaň a dal si tam slova na přesnou, příp. volnou shodu, ale jak to udělat, když nemám zatím stránky, kam bych lidi případně posílal, abych do toho nacpal co nejmíň peněz - když se mi de facto jedná pouze o počet impresí reklamy. Mám si třeba vytvořit nějakou jednoduchou stránku s pár odstavci textu, kam bych dal adsense, případně nějakého afffila, který by mi třeba částečně kryl ztráty vzniklé proklikem návštěvníků? Nebo nastavit nějakou nízkou cenu za klik...
Jakým způsobem se testovací kampaně na vyhledávanost frází dělají?
30. 1. 2008 22:16:44
https://webtrh.cz/diskuse/how-to-testovaci-kampan-adwords/#reply40521
Když nastavíš nízkou cenu, může se stát, že počet hledání nezjistíš, protože se reklama nebude na první stránce výsledků zobrazovat. Testovací kampaně se obvykle dělají tak, že do toho ty peníze prostě vrazíš. Otázka je, jestli ta přesná čísla opravdu potřebuješ znát a jestli pokud by měla být v řádech tisíců se ti to vyplatí pokoušet. Možná by stačilo použít nástroj na odhad v AdWords.
31. 1. 2008 09:25:18
https://webtrh.cz/diskuse/how-to-testovaci-kampan-adwords/#reply40520
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit