Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Jak funguje PostovneZdarma?

tomy97
verified
rating uzivatele
1. 12. 2017 16:13:03
Ahoj, Nějak přemýšlím nad tím na jaké bázi funguje PostovneZdarma. cz? Jedná se o přeposílání objednávek, Dropshipping nebo jen zprostředkování obchodu?
Nejvíce mi přijde, že se jedná o Dropshipping. Jelikož zákazník si objedná u nich na eshopu nějaké zboží které poté oni objednávají u Čínských dodavatelů, kteří jej zasílají rovnou zákazníkovi. Dokonce postovnezdarma vystavuje vlastní faktury(elektronické). A dokonce v podmínkách mají napsáno, že zprostředkovávají reklamace.
Ale mají napsané, že se nestarají o clo a DPH u zboží do 550kč, že vždy toto zboží prochází bez problému přes celnici.
Ale u způsobu Dropshipping se musejí správně starat o clo a DPH ne? Musí vést standartní účetnictví, jelikož působí nakonec jako prodejce ne?
Tudíž jak zavedou náklady(to zaplacené zboží v Číně) do výdajů v účetnictví? Jelikož se ví, že zboží mají i z Aliexpressu, kde nejsou faktury a je tedy potřeba JSD dokument, který nemůžou mít jelikož zboží jim nepřijde vůbec pod ruku.
Nebo si to pletu a nejedná se vůbec o Dropshipping, ale jen o zprostředkování obchodu tudíž se nemusejí starat o clo a DPH? Ale zase jak to tedy dělají zavádějí do výdaju náklady(to zboží zaplacené z Číny)?
1. 12. 2017 16:13:03
https://webtrh.cz/diskuse/jak-funguje-postovnezdarma/#reply1315198
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit