Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Přidávání produktů přes CSV – je to možné

beraniste
verified
rating uzivatele
(29 hodnocení)
4. 11. 2017 08:43:04
Zdravím, je nějaké možné hromadné přidávání produktů přes CSV? Moje představa je, že by se na produktech dělalo hromadně např. přes Google dokumenty ... pracovalo by na tom více lidí najednou a pak by se vše jen naimportovalo do eshopu. S texty si to umím představit, jen nevím, jak s obrázky. Zda by se musely nahrát ručně, nebo co s tím. Co myslíte?
4. 11. 2017 08:43:04
https://webtrh.cz/diskuse/pridavani-produktu-pres-csv-je-to-mozne/#reply1310015
David Musil
verified
rating uzivatele
(68 hodnocení)
4. 11. 2017 11:13:17
Import dat pres CSV je i dnes hodne casty. Podle poslednich praci si troufam rict, ze je to muj denni chleba. Pokud je odladeny format jazykove sady souboru a neblbne diakritika, tak jsou importy bez problemu.
S obrazky se to dela tak, ze bud je sloupec s nazvem "images" apod., a v tom jsou za sebou odkazy oddelene carkou primo na dane soubory nekde na serveru, a nebo tu jsou jen nazvy obrazku oddelene carkou, ktere se pak do eshopu nahraji v jine fazi importu (ty obrazky) a to treba pres administraci, apod.
4. 11. 2017 11:13:17
https://webtrh.cz/diskuse/pridavani-produktu-pres-csv-je-to-mozne/#reply1310014
toki
verified
rating uzivatele
(4 hodnocení)
4. 11. 2017 11:20:37
Záleží, jaký máte systém eshopu.. některé podporují import pomocí csv nebo xml.. otázkou je zda půjde o jednorázový import nebo opakovanou aktualizaci.. zde opět záleží na systému, co umí a zvládá. Obrázky doporučuji nahrát na ftp, napojte si složku na počítači, kam budete moct jednoduše obrázky přetáhnout.. když si je dáte do jedné složky, můžete si v excelu před-psat cestu do adresáře př. www.domena.cz/obrazky/ a jen vždy dopsat jméno konkrétního souboru. Většina eshop systémů si stejně při importu obrázky zkopíruje do vlastního adresáře, takže po importu můžete klidně i smazat celou složku..
Určitě nepůjde vložit obrázek přímo do csv, pokud prodáváte něco, co má přístupné obrázky na webu a můžete je použít, můžete tam také vložit URL k tomuto obrázku, zde může nastat jedině problém, že by obrázek již nebyl dostupný na původní adrese ve chvíli, kdy po nějaké době se rozhodnete, že budete importovat.
Je to řešení, ale asi ne uplně ideální, pokud používáte třeba Pohodu jako ekonomický software, pro budoucnost doporučuji naskladnit vše tam a nechat si to propojit s eshopem.. levné to není, ale výjde to lépe než propojit později a platit za přenos skladu do pohody.. podobně to jde a funguje s ostatním účetním SW.
Další otázkou je, jak moc úspornější to je zadávat do csv než to plnit v obchodě.. odhaduji, že chybovost a překlepy budou častější a méně zřetelné v csv než když to budete plnit v GUI nějakého eshopu..
4. 11. 2017 11:20:37
https://webtrh.cz/diskuse/pridavani-produktu-pres-csv-je-to-mozne/#reply1310013
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit