Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Polystyrenové boudičky pro venkovní kočky

petrx
verified
rating uzivatele
(8 hodnocení)
29. 10. 2017 09:03:46
Polystyrenové boudičky pro venkovní kočky « Nekupuj. Adoptuj!
Nastala doba, kdy jsou polystyrenové boudičky pro venkovní kočky naprosto aktuální téma. Proto jsme se rozhodli vyhradit mu zde svůj vlastní prostor.
Jak boudičky vypadají a k čemu slouží? Jedná se o polystyrenový box s víkem a vyříznutým otvorem. Polystyren výborně izoluje, zdravé kočce poslouží jako dobrý úkryt před mrazem.
Jaká výplň je nejvhodnější? Boudičku vysteleme ideálně slámou (sláma odpuzuje vlhkost, nabízí pohodlí a udržuje teplotu), o něco méně vhodné je pak vystlat boudu senem (seno v určité míře zadržuje vlhkost). Naprosto nevhodné jsou však textilie, ve kterých se drží vlhkost i plísně.
Kam je správně umístit? Podle Pražského spolku ochránců zvířat je dobré „boudičku umístit tam, kde bude pokud možno ukryta před povětrnostními vlivy (kůlna, přístřešek apod.). Můžete ji ale dát i kamkoli ven, musíte ji ale rozhodně umístit tak, aby jí kočky bez problémů objevily, ale aby nebyla příliš na očích lidem. Lidé by jí s velkou pravděpodobností ukradli či zničili, příp. by kočky obtěžovali či ohrožovali. Polystyrénový box je sám o sobě lehký a je nutné jej zatížit. Boudičku můžete také ochránit před poškozením a povětrnostními vlivy tím, že ji obalíte do silnější igelitové fólie (dá se koupit v roli, nebo lze použít velký pytel na odpadky). Fólii upevníte lepicí páskou a nezapomeňte na otvor! :o)) Stačí udělat nožem kříž a zbytky igelitu podstrčit dovnitř a začistit lepicí páskou. Pokud chcete, aby kočičkám bylo opravdu teplo, můžete boudičku shora a zespodu ještě doizolovat tlustší polystyrénovou deskou.
29. 10. 2017 09:03:46
https://webtrh.cz/diskuse/polystyrenove-boudicky-pro-venkovni-kocky/#reply1309011
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit