Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Prodej e-shopu Smartings.cz

Tento obchod již není aktivní.

time line
založeno 23. 10. 2017
time line
0 příhozů
time line
Ochrana pomocí úschovy prostředků
Doména
Průměrná návštěvnost za posl. 3 měsíce
-
Průměrný zisk za posl. 3 měsíce
-
Typ webu
Dobrý den,
nabízím k prodeji e-shop www.smartings.cz. Jedná se o internetový obchod s chytrou elektronikou, zaměřený především na smart watches (chytré hodinky). Věnuji se mu rok a půl, z finančních důvodů mi ale momentální situace nedovoluje do e-shopu dál investovat a zlepšovat ho. Rád bych proto předal e-shop někomu, kdo by měl chuť celý e-shop převzít. Je zde velký potenciál růstu a dalších možností na rozšíření. Zároveň ale může chod bez problému zajistit pouze jeden člověk.
24995
Současná situace
Všechny spuštěné kampaně jsou optimalizovány a několik měsíců běží jen tak, abych měl co nejvíce prostoru na svou jinou práci. V současnosti se e-shopu, který běží na šabloně Shoptetu, věnuji maximálně 2 hodiny denně (spíše výrazně méně). V minulosti byly marketingové investice větší právě díky mým možnostem, teď toho bohužel nejsem schopen a nevyužívám tak možnosti vyšších prodejů.
Reklamace, hodnocení, dodavatelé
E-shop je založený na testování všech produktů, jde tedy o prověřenou a velmi dobře fungující elektroniku. Reklamcí je proto minimálně, navíc časově a finančně nenáročných. Dlouhodobě mám i velmi dobré vztahy se zákazníky, řada z nich nakupuje vícekrát. Hodnocení na Huerece je 98 %.
Dodavatele mám dlouhodobé, jak tuzemské, tak zahraniční. Velkoobchodní spolupráci mám navázanou také. Zatím ale není příliš využívána, zde je velký prostor ke zlepšení.
Finance
Nejdůležitějším faktorem jsou pak finance. Marže produktů je velmi vysoká. Všechny měsíce od vzniku e-shopu byly tedy výrazně ziskové. V současné době je návštěvnost stabilizována na cca 25 000 RU/měsíc, v dřívějších měsících šlo ale o čísla mnohem vyšší (např. říjen 2016 - 56 000 RU, listopad 2016 - 81 000 RU, prosinec 2016 - 89 000 RU). Průměrný konverzní poměr se pohybuje kolem 1,1 %. Tržby se v posledních měsících pohybují kolem 250 - 300 tisíc Kč. Nejvýraznějšími prodejními kanály jsou Adwords, Sklik a velmi dobře funguje Facebook.
Výdaje, které se musí platit, jsou pouze náklady na měsíční správu Shoptetu (cca 2200 Kč) a ročně za doménu. Plus občasné náklady na marketingovou agenturu, vše ale můžete spravovat sami. Pro e-shop je vytvořena aktuální obsahová strategie i SEO analýza. S obojím se aktivně pracovalo.
Konkrétnější čísla jsou zde (uvádím je v měsíčních intervalech, všechny částky jsou bez DPH):
Návštěvnost/tržby
Září - 24 000 RU/252 000,-
Srpen - 23 000 RU/276 000,-
Červenec - 24 000 RU/295 000,-
Červen - 19 000 RU/255 000,-
Květen - 41 000 RU/537 000,-
Tržby za poslední rok jsou pak 9 000 000,-. Vše je tedy závislé na výši investic do marketingových kanálů. Tržby jen za loňský listopad a prosinec byly 4,76 milionu bez DPH, přičemž náklady na marketing se vyšplhaly pouze na 700 000,-. Od června 2017 jsem se ale z výše zmíněných důvodů již nebyl schopen e-shopu věnovat naplno a investice do marketingu se tedy výrazně snížily na cca 1000 Kč denně.
Předání e-shopu
E-shop bych rád někomu předal ještě před vánoční sezonou, kde je tedy předpoklad prodejů několikrát vyšší, než aktuální počet objednávek a já již bohužel nemám kapacity na vyřizování objednávek a správy e-shopu.
Co je součástí prodeje
Součástí prodeje bude skutečně úplně vše, co se týká www.smartings.cz. Pokusím se vyjmenovat nejdůležitější věci, vše ostatní je samozřejmě na dohodě:
• doména
• kompletní správa eshopu
• přístupy do všech marketingových kanálů (Adwords, Sklik, Zboží, Google Analytics, Mailchimp, Google Merchant, Heureka ad.)
• předání veškerých sociálních sítí - FB stránka (16 500 aktivních fanoušků), Youtube kanál (30 vlastních videí), Instagram
• logo
• databáze zákazníků
• historie prodejů a veškeré statistiky
• informace o produktech a manuály
• kontakty na dodavatele
• know-how
Možný je i prodej včetně aktuálního skladu (v hodnotě zhruba 200 000,-).
Závěr
E-shop je v současnosti plně funkční, bez jakýchkoli závazků či problémů. V případě vážného zájmu velmi rád proberu konkrétnější informace. Jsem samozřejmě ochoten i po prodeji být co nejvíc k dispozici aktuálnímu majiteli a podílet se na co nejhladším průběhu dalšího vývoje www.smartings.cz.
V případě zájmu mě prosím kontaktujte buď zde, nebo na emailu ondrej.janku@seznam.cz, nebo na tel. čísle:605 382 843.
23 zobrazení
Prodejce
placeholder profil
ikona hodnoceni
0 hodnocení
členem od 23. 10. 2017
Neověřen
ikona hodnoceni
A
B
C
D
E