Zadejte hledaný výraz...

Webová aplikace renderující vizualizaci výsledků voleb na základě vložených čísel

Poptáváme webovou aplikaci, která na základě čísel zadaných do před-připravených buněk návštěvníkem stránek vyrenderuje vizualizaci rozdělení křesel v Poslanecké sněmovně ČR (ve stylu waffle chart, viz ukázky dále).
Počet buněk pro zadání vstupních čísel bude dynamický. 7 základních buněk bude statických (a povinných). Ty budou pevně asociované s názvem konkrétní strany. Dále tam budou dvě dodatečné nepovinné položky, u kterých bude možné doplnit jak vstupní číslo, tak název strany.
Čísla zadaná do buněk vstoupí jako proměnné do před-připraveného vzorce a vypočítá se výsledné rozdělení stran, které se zobrazí ve vizualizaci. Rozdělení stran se spočítá a vizualizuje zvlášť pro každý kraj (pro každý kraj jsou odlišné konstanty ve vzorci).
Postup výpočtu rozdělení stran je následující. Vstupní hodnoty jednotlivých stran se nejprve vynásobí předem určenými čísly (každá strana jiným) a posléze se výsledek součinu vydělí přirozenými čísly (1,2,3…) s tím že v každém kraji se pak vezme X (statické, předem definované číslo, které se mezi kraji bude lišit) nejvyšších čísel mezi všemi stranami. Součet těchto výsledků rozdělených po stranách se pak vykreslí ve vizualizaci, která by se měla stylem blížit waffle chart,
Pro inspiraci grafického zpracování příklady
1:http://1gr.cz/fotky/idnes/10/101/nesd/MBB364f67_mand.gif,
2: http://old.nepomuk.eu/uploaded/Image/fotogalerie/2013/20131026091027-snemovna-rozdeleni-mandatu.jpg,
nebo úplně jednoduše viz druhý obrázek na http://kdovyhrajevolby.cz
23 zobrazení
Zadavatel
placeholder profil
ikona hodnoceni
0 hodnocení
členem od 22. 9. 2017
Neověřen
ikona hodnoceni
A
B
C
D
E
Uživateli zatím nebyla udělena žádná hodnocení.

Další poptávky Více