Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Nechápu proč má autor platit za vydání e-knihy

dana
verified
rating uzivatele
(1 hodnocení)
11. 9. 2017 21:25:18
Ahoj,jsem profesionální novinář. Zajímám se teď o e-knihy. Dost dobře nechápu proč si má autor platit vydání,když pak se dělí s vydavatelem o honorář. U printu je běžná praxe,že nakladatel vydá knihu na své náklady (u papíru mohou být poměrně vysoké, včetně ilustrací, korektury,reklamy atd.), a pak dá autorovi buď paušál nebo procenta.Vydavatelé e-booku tak hrají na jistotu....vydání (publikování) jim autor zaplatí, a když to pak něco vydělá, tak jen dobře. Nebo se mýlím? Má někdo zkušenost? Připadá mi, že trh se přehlcuje e-booky,které většinou nikdo nečte....Dík za zkušenosti :-) Příklad:http://novaforma.cz/, ]www.kknihy.cz (jen namátkou, není to míněno vůči nikomu negativně).
11. 9. 2017 21:25:18
https://webtrh.cz/diskuse/nechapu-proc-ma-autor-platit-za-vydani-e-knihy/#reply1300356
eKnizky.sk
verified
rating uzivatele
(1 hodnocení)
12. 9. 2017 00:56:39
U printu si ale vydavatel vyberie knihu ktoru vyda a kde bude zdielat naklady. Je to kniha, kde uz ma autor nejake meno, alebo nejaky prelozeny trhak, proste kniha, kde vydavatel pocita so ziskom. Pri elektronickych vydaju vsetko a tym, ze vacsina z knih nestoji za nic tak chcu peniaze za vydanie. Urcite je lepsie vybudovat si nejake meno/znacku pred vydanim knihy a potom byt uspesny, ako myslet si, ze vsetko co napisem je super a byt prekvapeny, ze mi to nikto nechce vydavat zadarmo. A aj ked su to elektronicke knihy, tak aj tam su stale naklady na vydanie (aj ked podstatne nizsie), len s tym, ze vydavatelia nepocitaju so ziskom, tak si naklady na vydanie nehavaju preplatit uz na zaciatku. To, ale neznamena, ze si nemozete knihu pripravit tak, ze si ju potom uz len predajcovia vlozia na svoj web a vsetky naklady na vydanie sa stratia a len sa delite so ziskom z predaja spolu s predavajucim.
12. 9. 2017 00:56:39
https://webtrh.cz/diskuse/nechapu-proc-ma-autor-platit-za-vydani-e-knihy/#reply1300355
Gabonator
verified
rating uzivatele
(1 hodnocení)
12. 9. 2017 05:04:04
Prečo platiť? Lebo e-kniha sa ľahko kopíruje. To nie je papier, čím stráca kontrolu nad distribúciou.
12. 9. 2017 05:04:04
https://webtrh.cz/diskuse/nechapu-proc-ma-autor-platit-za-vydani-e-knihy/#reply1300354
dana
verified
rating uzivatele
(1 hodnocení)
12. 9. 2017 08:04:11
Ja nechci vydavat eknihu,jen me to prekvapilo...I "kamenna" nakladatelstvi vydavaji eknihy a nic se neplati,vse obstaraji a cekaji na zisk...(nebo taky ne)...Riziko podnikani :-)(coz mi prijde tak nejak fer,podnikani je vzdy riziko) Hezky den vsem!
---------- Příspěvek doplněn 12.09.2017 v 08:27 ----------
Napsal DedoMraz;1410595
U printu si ale vydavatel vyberie knihu ktoru vyda a kde bude zdielat naklady. Je to kniha, kde uz ma autor nejake meno, alebo nejaky prelozeny trhak, proste kniha, kde vydavatel pocita so ziskom. Pri elektronickych vydaju vsetko a tym, ze vacsina z knih nestoji za nic tak chcu peniaze za vydanie. Urcite je lepsie vybudovat si nejake meno/znacku pred vydanim knihy a potom byt uspesny, ako myslet si, ze vsetko co napisem je super a byt prekvapeny, ze mi to nikto nechce vydavat zadarmo. A aj ked su to elektronicke knihy, tak aj tam su stale naklady na vydanie (aj ked podstatne nizsie), len s tym, ze vydavatelia nepocitaju so ziskom, tak si naklady na vydanie nehavaju preplatit uz na zaciatku. To, ale neznamena, ze si nemozete knihu pripravit
tak, ze si ju potom uz len predajcovia vlozia na svoj web a vsetky naklady na vydanie sa stratia a len sa delite so ziskom z predaja spolu s predavajucim.
Jak,ze u printu bude silet naklady?Viz 1.veta."Printovy" nakladatel naklady s nekym nesdili,je to vse na neho naklady.....Leta jsem pracovala ve velkem nakladatatelstvi.Kdyz citi zisk,zainvestuje a vec vyda...Jako v kazdem podnikani...A to je fer.Proto mi system eknih,ktery popisuji, fer nepripada,vznika tim take pretlak,ze v uvozovkach kazdy pise a vydava...a chudak ctenar z toho casto balastu vybirat :-)
12. 9. 2017 08:04:11
https://webtrh.cz/diskuse/nechapu-proc-ma-autor-platit-za-vydani-e-knihy/#reply1300353
eKnizky.sk
verified
rating uzivatele
(1 hodnocení)
13. 9. 2017 03:21:51
Napsal Gabonator;1410599
Prečo platiť? Lebo e-kniha sa ľahko kopíruje. To nie je papier, čím stráca kontrolu nad distribúciou.
Aha, takze papierovu si nemozem okopirovat a podla teba este maju nad tym kontrolu. Neviem ako ty, ale ked som chodil do skoly a mali sme si kupit knihu a bola hodne draha tak sme si kupili jednu a potom dali 10x u niekoho ci uz rodicov v robote napriklad, alebo kdekolvek zadarmo prefotit. Kde tu vidis prosim ta tu kontrolu?? Takisto, kolko ludi si moze precitat tlacenu? 1, 10, alebo 100?? Kde je ta kontrola?? Ked som studoval v zahranici tak tam preferovali elektronicke ucebnice. Dostal si pristup do ich programu, ktory si si mohol stiahnut do svojho tabletu/PC/citacky a citat ucebnice, ktore sa jednoducho nedali nijako prekopirovat ani poslat niekomu inemu.
13. 9. 2017 03:21:51
https://webtrh.cz/diskuse/nechapu-proc-ma-autor-platit-za-vydani-e-knihy/#reply1300352
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit