Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

IDoklad se musí platit – přechod na MoneyS3

TMH90
verified
rating uzivatele
5. 8. 2017 17:35:17
Ahoj, první den používám Money S3 a je to pro mě docela složité, používal jsem vždy jednoduší programy nebo učetnictví v cloudu. Musel jsem přejít na Money S3 protože idoklad začal být placený, a jelikož je to Money S3 od stejné firmy tak jsem tušil že to bude na stejném principu.
Jsem neplatce DPH jen pro info. Normální živnostník, žádná firma.
Chtlě bych se zeptat, když vytvořím novou fakturu, pořád mi nabízí nějaké předkontace, že musím vytvořit předkontaci, vubec netuším co to je a vidím to poprvé, když to nenastavím tak mám tu fakturu napsanou v kurzivě že je jako nezaučtovaná.
Další věc, když chci opravit nějaké údaje na faktuře tak mi to nejde, dám opravit u faktury a chci změnit třeba číslo faktury a nejde to.
Máte někdo zkušenost také s tím, když mám faktury na idokladu a chci je převést na Money S3 ?
Zkoušel jsem to, ale nepustí mě to protože to chce hned zaplatit ten poplatek na idokladu.
To by nebyl problém, jen mě zajímá jestli se to uspěšně převede ty faktury.
Další věc, jak to je se zálohou na Money S3, vím že se to někde zálohu do dost vzdálené složky v PC.
U jiných učetních programu tvoří zálohu jeden soubor, tady jich je nějak moc se mi zdá.
Díky za odpovědi
5. 8. 2017 17:35:17
https://webtrh.cz/diskuse/idoklad-se-musi-platit-prechod-na-moneys3/#reply1293679
Ahoj,
MoneyS3 není zrovna jednoduché, mně s tím učil strejda, který s ním pracuje už snad od jeho vzniku. Od té doby jsem na to moc nesahal, takže si pořádně nevzpomínám, co se tam vše nastavovalo. :) Spíš mrkni přímo na jejich web, mají tam tuším nějaké videonávody pro nováčky.
Předkontaci nastavíš někde v nastavení účtu / agendy. Pak ti to čísluje faktury automaticky. Té nezaúčtovanosti nerozumím, to se mi nikdy nestalo.
Číslo faktury samozřejmě nezměníš, máš nastavenou číselnou řadu a přeci nejde, abys vytvořil fakturu, která je v pořadí padesátá a tys ji chtěl změnit třeba na dvacátou anebo naopak padesátou první, protože po ní bude následovat padesátá druhá a padesátá by tudíž neexistovala..
Co se týče záloh, tak když to zálohuješ tak, že vypneš Money a klikneš na , tak se to skutečně háže neznámo kam (ale i to jde přenastavit). Když ale ručně přímo v menu najdeš zálohu dat, tak si můžeš zvolit, kam se to uloží. A ano, jsou 3 soubory, první jsou tuším nastavení formulářů, pak nějaké obecné nastavení a pak databáze faktur. To už je ale detail. :)
Každopádně Money používám už od začátku podnikání a jsem s ním naprosto spokojený. Vystavování faktur (když máš vyplněný adresář a nedatluješ tam fakturační údaje ručně) je na pár vteřin. Jo a hlavně je super napojení na Ares, takže při vyplňování údajů klienta tam stačí vložit jen IČ, kliknout na to podbarvené IČ vedle daného okénka, počkat pár vteřin a zbytek se dovyplní sám.
5. 8. 2017 17:55:15
https://webtrh.cz/diskuse/idoklad-se-musi-platit-prechod-na-moneys3/#reply1293678
TMH90
verified
rating uzivatele
5. 8. 2017 18:06:26
Ano, když chci ale číslo řady upravit na jiný formát tak mi to nejde. Na předkontaci jsem přišel, přidal jsem je tam z předvyplněného seznamu.
Ano jinak ty udaje z ARES a uložené odběratele, to už umí každý druhý učetní program. Když srovnávám Money S3 s uživatelským prostředím Profactu tak Profact je někde jinde.
Money S3 je takový zkopírovaný Excel s milion funkcemi ve kterých se nikdo nevyzná, možná tak učetní. Uživatelské prostředí a celkově rychlost načítání to je hrůza.
5. 8. 2017 18:06:26
https://webtrh.cz/diskuse/idoklad-se-musi-platit-prechod-na-moneys3/#reply1293677
Napsal TMH90;1402881
Ano, když chci ale číslo řady upravit na jiný formát tak mi to nejde. Na předkontaci jsem přišel, přidal jsem je tam z předvyplněného seznamu.
Ano jinak ty udaje z ARES a uložené odběratele, to už umí každý druhý učetní program. Když srovnávám Money S3 s uživatelským prostředím Profactu tak Profact je někde jinde.
Money S3 je takový zkopírovaný Excel s milion funkcemi ve kterých se nikdo nevyzná, možná tak učetní. Uživatelské prostředí a celkově rychlost načítání to je hrůza.
V Money S3 a i v jiných větších systémech obecně je číslo dokladu po uložení neměnné... pokud tedy doklad uložíte, nelze již tento údaj změnit... pokud je potřeba to změnit, původní fakturu zkopírujte, upravte si číslo, a původní smažte... Má to své důvody. Jinak Money S3 myslím není složité, ProFact neznám, ale díval jsem se na obrázky a není to o moc jiné... ale teoreticky musí být složitější... nejedná se o software jen na fakturaci... znám firmy, které jej mají na to, aby dělali faktury, znám firmy, které na něm jedou firmy o obratech desítek milionů, s evidencí skladů, majetku, mezd, a komplet účetnictvím... a znám firmy které z ní vyrostli na vyšší Money... většina z nich zažila i jiné programy a musím říct, že s prostředím Money jsou spokojení...
5. 8. 2017 20:54:13
https://webtrh.cz/diskuse/idoklad-se-musi-platit-prechod-na-moneys3/#reply1293676
TMH90
verified
rating uzivatele
5. 8. 2017 22:29:22
Rozumím, já už jej trochu pochopil, bylo nutné při základní instalaci nechat přidat ty data z agendy. Dostal jsem se do fáze, kdy se mi podařilo vytvořit fakturu tak jak jsem chtěl.
Už jsem myslel že mám hotovo, prošel jsem si při finálním tisku pouze vzory faktury pro neplatce dph, zvolil jsem ten první vzor 2016 kde je i QR kód. Při náhledu u tisku vypadlo vše v pořádku a už jsem chtěl začít slavit že jsem přes tohle vytvořil první fakturu :D
Ale ne... když jsem si fakturu chtěl exportovat do PDF tak to pdfko je tak trochu rozhozené, text QR kód zasahuje přímo do kódu a url odkazy v pdf jsou modré a je za nima i takový čára jako kdyby tam pokračoval text ale není tam. Prostě se jim chybně generují PDF.
Může mi někdo poradit kdo má tento program ? Já je nechci nijak špinit, ten program je určitě výborný, ale pro začátečníky je dost složitý. Děkuji
5. 8. 2017 22:29:22
https://webtrh.cz/diskuse/idoklad-se-musi-platit-prechod-na-moneys3/#reply1293675
Tem export provádíte přes nějakou virtuální tiskárnu do PDF, nebo přes export do PDF na okně před tiskem? Protože takto rozhozené PDF jak popisujete jsem nezažil, i teď jsem to zkoušel a vše je OK v nejnovější verzi.. Co se založení agendy týče, pokud zvolíte z připravených seznamů, tak se Vám naplní vše, včetně řad, a stačí si to jen doučesat... jak řady, tak případně typy dokladů, které předvyplní vše tak, že uživatel jen vybere firmu, zadá položky, a má fakturu hotovou...
5. 8. 2017 22:52:18
https://webtrh.cz/diskuse/idoklad-se-musi-platit-prechod-na-moneys3/#reply1293674
Nechci rozjizdet flame, ale kolik fakturujete mesicne, ze se Vam tyhle starosti vyplati za usetreni 150kc/mes ?
5. 8. 2017 22:52:57
https://webtrh.cz/diskuse/idoklad-se-musi-platit-prechod-na-moneys3/#reply1293673
TMH90
verified
rating uzivatele
6. 8. 2017 09:48:34
Děkuji mctrade, a mohl by si mi prosím poradit.
Fakturu tam vystavuju následovně:
mám tam seznam faktur, kliknu na jednu pravým a dám tisk - faktura.
Vyskočí mi okno. Mám tam vybraný vzor - FV_210FA: Faktura vydaná neplátce DPH (vzor 2016) viz. obrázek.
Při náhledu pro tisk je vše v pořádku, ale když dám možnost - export tisku do PDF tak to vygeneruje PDF kde jsou modře podtržené url odkazy, někde podtržení i přesahuje i když tam už není žádný text.
A jak je kód pro QR platbu tak tam ten malý text zasahuje do toho kódu. Viz. obrázek.
Je možné tohle nějak opravit, ja vím že můžu zvolit jiny vzor pro fakturu, ale ja chci tento s tím kódem právě. Zajímavé je, že při náhledu tisku je vše v naprostém pořádku.
A ještě bych se chtěl zeptat, tu předktonaci mám vyplnit jakou ze seznamu.
Když já dodávám službu a odběratel mi za ní zaplatí přes účet. Viz. obrázek.
Moc děkuji za rady. Pro informaci Využívám Money S3, rád bych si ten soft koupil, ale pokud tam budou takové problémy tak ne. Využívám ho hlavně proto, protože jsem předtím dlouhou dobu dělal na idokladu a to je od stejné firmy. Takže si zde pak můžu převést ty faktury.
6. 8. 2017 09:48:34
https://webtrh.cz/diskuse/idoklad-se-musi-platit-prechod-na-moneys3/#reply1293672
TMH90
verified
rating uzivatele
6. 8. 2017 12:21:34
Tak během pár hodin co v tom programu dělám jsem našel další problémy.
Je zde nemožné nahrát logo a podpis ve formátech co uvádějí, výsledek je vždy rozmazené logo s šíleným rozlišením ve výstupu na PDF.
Nahrávám vždy přesné logo s dpi i rozměry vytvořené v AI. Takže na mé straně není chyba.
Jejich požadované rozměry:
Standartní rozměr: 40 mm x 27 mm
72 dpi je to 113*77 pixelu
300 dpi je to 472 x 319 pixelu
600 dpi je to 945 * 638 pixelu
Neuvádějí v jakém formátu, podle mě mají něco špatně když dochází k exportu do PDF. Při náhledu v tisku je vše v pořádku ale vždy jak dochází do exportu tak je problém.
Proboha za tohle nemůžou chtít přece peníze. To je katastrofa.
Takto generuje Money S3 logo při exportu do PDF při rozměrech: 300dpi 472 * 319 pixelu - viz obrázek
6. 8. 2017 12:21:34
https://webtrh.cz/diskuse/idoklad-se-musi-platit-prechod-na-moneys3/#reply1293671
TMH90
verified
rating uzivatele
6. 8. 2017 13:26:02
Jedině kdy to jde v pohodě je když nainstaluju PDF Creator to je virtuální tiskárna, to znamená že dám tisk přes PDF Creator a pak to má kvalitu dobrou a nejsou ani nikde ty chyby. Ale to je přece blbost abych to takhle dělal, to takto nedělá nikdo si myslím.
6. 8. 2017 13:26:02
https://webtrh.cz/diskuse/idoklad-se-musi-platit-prechod-na-moneys3/#reply1293670
smrtka
verified
rating uzivatele
(3 hodnocení)
6. 8. 2017 16:06:06
Napsal gransy;1402926
Nechci rozjizdet flame, ale kolik fakturujete mesicne, ze se Vam tyhle starosti vyplati za usetreni 150kc/mes ?
taky mi to hlava nebere - pan se s tim pere uz druhy den a kdyz vezmu normalni hodinovku 300kc/h, tak mam dojem, ze za tu dobu, co resi program u kteryho stejne nezustane, tak by davno vydelal na celej rok iDokladu :D
Ja jsem za necelych 10h udelal kamosovi ucetniho pomocnika (vede jen evidenci, pausal, neplatce) a za vic jak tri roky pouzivani nemel zadny pripominky ani problemy... to uz by jste TMH90 mel mozna taky lepsi si najit programatora, ktery ma neco v supliku a jen by to prizpusobil.
6. 8. 2017 16:06:06
https://webtrh.cz/diskuse/idoklad-se-musi-platit-prechod-na-moneys3/#reply1293669
TMH90
verified
rating uzivatele
6. 8. 2017 16:16:40
Já u programu chci zůstat, mám na idokladu velké množství faktur již od vzniku samotného idokladu.
Které si pak převedu na Money S3.
Chci si poté koupit verzi Money S3 Lite, ta je za 4990,- Kč .
Jako nepříjde mi uplně normální platit 233 Kč měsíčně za idoklad (2796 Kč ročně).
To je pro mě výhodnější si koupit celý program a nemusím už platit nic. Ovšem tohle je vše mimo téma, ja řeším problémy viz výše.
V tom programu jsou prostě chyby, neumí bezproblémový výstup do PDF aniž by nepoškodil PDF a nerozmazal loga a razítko.
Pod logem je nějaký šedý podklad, netuším proč. U url odkazu to dělá taky neplechu, nejlépe by bylo je vypnout, nevím jak. Do obrázku QR kódu se vecpe text pod ním ( to by šlo vyřešit manuální upravou šablony a posunutím toho textu - to jsem zkoušel a jde to celkem).
6. 8. 2017 16:16:40
https://webtrh.cz/diskuse/idoklad-se-musi-platit-prechod-na-moneys3/#reply1293668
TMH90
verified
rating uzivatele
6. 8. 2017 18:46:27
Tak, logo jsem částečně vyřešil - je nutné nahrávat formát .bmp . Ten se zobrazuje v dobré kvalitě.
6. 8. 2017 18:46:27
https://webtrh.cz/diskuse/idoklad-se-musi-platit-prechod-na-moneys3/#reply1293667
dusivk
verified
rating uzivatele
(4 hodnocení)
6. 8. 2017 20:11:56
Napsal smrtka;1403010
taky mi to hlava nebere - pan se s tim pere uz druhy den a kdyz vezmu normalni hodinovku 300kc/h, tak mam dojem, ze za tu dobu, co resi program u kteryho stejne nezustane, tak by davno vydelal na celej rok iDokladu :D
Ne každý pracuje 24 hodin denně, takže každá jiná "práce" ho připravuje o tržby a zisk.
---------- Příspěvek doplněn 06.08.2017 v 20:14 ----------
Napsal TMH90;1403013
Chci si poté koupit verzi Money S3 Lite, ta je za 4990,- Kč .
Jako nepříjde mi uplně normální platit 233 Kč měsíčně za idoklad (2796 Kč ročně).
Mě by to přišlo normální, kdyby mě předtím neslibovali, že to bude zdarma a na furt. Na nesplnění slibu jsem reagoval jako vy, investováním do hledání alternativy, která nelže.
Mám pro vás špatnou správu. Za Money budete pak platit roční licenční poplatek.
6. 8. 2017 20:11:56
https://webtrh.cz/diskuse/idoklad-se-musi-platit-prechod-na-moneys3/#reply1293666
TMH90
verified
rating uzivatele
6. 8. 2017 20:26:26
Ano to je ale stále méně než za idoklad ročně :-)
6. 8. 2017 20:26:26
https://webtrh.cz/diskuse/idoklad-se-musi-platit-prechod-na-moneys3/#reply1293665
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit