Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Prodej v komisním prodeji – jak nastavit provizi

Marketa3
verified
rating uzivatele
23. 7. 2017 10:56:26
Dobrý den, poprosila bych o radu. Celkem nově provozuji eshop se sportovním oblečením. Navazuji spolupráci s jedním menším fitkem, kde budou nabízet mé letáky a budou mít i vystavné zboží přímo k prodeji. Jaká je prosím dle vašich zkušeností ideální provize pro fitnescentrum (i v rozdílných situacích, pokud by zboží brali na komisní prodej či koupili ode mě přímo na sklad). Též budou ode mě klasicky objednávat z eshopu - zde jsem nastavila provizi 20%. Jelikož je tato situace pro mě naprosto nová, nejsem si vůbec jistá správným nastavením této cenové politiky. Předem děkuji za Vaši odpověď.
23. 7. 2017 10:56:26
https://webtrh.cz/diskuse/prodej-v-komisnim-prodeji-jak-nastavit-provizi/#reply1291537
To si přece musíte umět spočítat sama, kdy a kolik se vám vyplatí. My neznáme vaše nákupní ceny, náklady a další položky, které ovlivňují obrat a následný zisk, který požadujete.
Když dostanete od maminky pětikorunu, tak je jasné, že nemůžete zaplatit Pepíčkovi čtyři koruny za balonek když chcete žvýkačky za tři koruny. Je to jednoduchá matematika.
23. 7. 2017 11:27:50
https://webtrh.cz/diskuse/prodej-v-komisnim-prodeji-jak-nastavit-provizi/#reply1291536
Zbynek Subert
verified
rating uzivatele
(3 hodnocení)
23. 7. 2017 12:10:28
Pokud bych to fitko měl já, tak budu chtít 50%, aby se mi to vůbec vyplatilo se tím obtěžovat. Protože místo toho, abych míchal koktejly a radil jak zvedat činky, budu muset ještě řešit jestli slečně sluší víc S nebo M, stejně tak bych řešil vrácení či výměnu zboží atd ... Komisní prodej je cesta do pekla z obou dvou stran.... A nebo to budu dělat jenom proto, že Vás budu chtít podpořit a budu chtít nabízet klientům i něco jiného něž koktejly a činky a pak mu bude stačit mnohem méně :)
Nikdo z nás, ale neví, co se vyplatí nějakému fitku a stejně tak už vůbec nikdo neví, co se vyplatí vám. Je smutné, že lidé se opravdu nenaučili za ty roky počítat. Cucají si slevy z prstu, protože Pepa od vedle dává slevu 20%, tak já jí dám taky :) Možná je něco jako běžná, průměrná provize, ale pokud chcete vydělávat, tak si to musíte spočítat opravdu sama.
...víte, to je jak si otevřít hospodu a ptát se jestli máte pivo prodávat za 24,- Kč nebo za 42,- Kč
23. 7. 2017 12:10:28
https://webtrh.cz/diskuse/prodej-v-komisnim-prodeji-jak-nastavit-provizi/#reply1291535
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit