Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Dropshipping a obchodní podmínky

Johnysko
verified
rating uzivatele
6. 7. 2017 15:17:54
Krásný dobrý den přeji všem.
Poslední dobou řeším zapeklité téma mého plánovaného projektu. Vím už nejen z tohoto fóra, že lidé moc nejsou fanoušky dropshippu z Asie. Nicméně já bych na tomto principu skutečně měl zájem rozjet seriozní projekt a e-shop. Tím myslím regulérní reklamace, jasně danou dobou dodání (jde o zboží na které se spěchat nemusí), čili žádná rychlokvaška a házení odpovědnosti na "dodavatele".
Řeším v podstatě jen obchodní podmínky a to jak to celé zaobalit aby to bylo všechno zcela v pořádku.
Moje otázka zní následovně: Pokud by e-shop fungoval jako klasický asia typ dropship, čili můj zákazník objedná a já mu zboží zaplatím a nechám poslat od prodejce či dodavatele, mohu to definovat tak, že vzniká smlouva o zprostředkování prodeje ? Vím, že pokud bych zboží nakupoval do skladu bylo by nutné ho regulérně proclít a zdanit. Nicméně já budu objednávat za koncového zákazníka. Jak by jste takovou situaci řešily Vy ? A je to vůbec možné dle našich legislativ. Ze začátku bych chtěl být neplátce DPH a mít statut vedlejší OSVČ, jsem normálně zaměstnán.
Doufám, že některé z Vás nerozhořčím tímto tématem, ale chci hrát fér a ne jen rozjet něco s podmínkama na hranici zákona abych vydělal pár tisíc na spinnerech :)
Děkuji za Váš čas a přeji hezký zbytek dne.
Lukáš Zahrádka
6. 7. 2017 15:17:54
https://webtrh.cz/diskuse/dropshipping-a-obchodni-podminky/#reply1288781
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit