Zadejte hledaný výraz...

Jakou živnost zvolit pro podnikání v oblasti poradenství?

nadenicek
verified
rating uzivatele
(4 hodnocení)
14. 6. 2017 12:39:07
Dobrý den,
rád bych si vytvořil živnost na poradenství v oblasti dotací, získávání dotaci, administrace dotací a pod. Bohužel si nejsem jistý, jakou živnost zvolit. Přemýšlím o živnosti:• Poradenská a konzultační činnost, zpracování odborných studií a posudků.
Máte s tím někdo zkušenost? Poradíte mi?
Děkuji
14. 6. 2017 12:39:07
https://webtrh.cz/diskuse/jakou-zivnost-zvolit-pro-podnikani-v-oblasti-poradenstvi/#reply1284784
saja
verified
rating uzivatele
(1 hodnocení)
14. 6. 2017 12:44:51
Existuje vyhláška, která detailněji upravuje obsah jednotlivých živností. Pro poradenskou a konzultační činnost je uvedeno následující:
Poradenské služby technického charakteru ve specifikované oblasti činnosti, zejména ve stavebnictví a architektuře, strojírenství, hutnictví, energetice (například činnost energetického specialisty), chemii, potravinářství, textilním a oděvním průmyslu a dalších průmyslových odvětvích, zemědělství a lesnictví, poradenské služby v oblasti finančních záležitostí (poskytování úvěrů, zhodnocení kapitálu a podobně), podnikatelských aktivit, organizačních a ekonomických otázek v obchodních záležitostech, při plánování, organizaci, kontrole, v oblasti řízení a podobně. Poskytování odborné pomoci, posudků, rad, doporučení a stanovisek k zabezpečení přípravy a realizace staveb. Posuzování vlivů připravovaných staveb, jejich změn a změn v jejich užívání, činností a technologií na životní prostředí, to znamená zpracování posudku dokumentace o hodnocení vlivu stavby, činnosti nebo technologie na životní prostředí. Posuzování zahrnuje zejména zjištění, popis a hodnocení předpokládaných přímých a nepřímých vlivů stavby, činnosti nebo technologie na klimatické poměry, ovzduší, povrchové a podzemní vody, půdu, horninové prostředí, způsob využívání krajiny, chráněná území, flóru, faunu, funkčnost a stabilitu ekosystémů, obyvatelstvo, využívání přírodních zdrojů, kulturní památky, životní prostředí v obcích a městech, porovnání navržených variant řešení a výběr nejvhodnější varianty, navržení opatření a podmínek, které vyloučí nebo sníží předpokládané nepříznivé vlivy, popřípadě zvýší pozitivní vlivy stavby, činnosti nebo technologie, hodnocení důsledků případného neprovedení stavby, činnosti nebo technologie. Zpracování odborných posudků v oblasti ochrany ovzduší a zpracování rozptylových studií. Poradenská činnost v oblasti společenských věd (sociologie, filosofie, historie, demografie, lingvistiky a podobně), v oblasti společenského vystupování, rozvoje osobnosti a udržování fyzické kondice, vizážistika, barvové poradenství, logopedie s výjimkou klinické logopedie a podobně.
Obsahem činnosti není vlastní realizace technických činností, projektování staveb, ani jejich provádění, technicko-organizační činnost v oblasti požární ochrany, poradenská činnost při ochraně rostlin, poradenská činnost v oblasti bezpečnosti a ochrany zdraví při práci, daňové a účetní poradenství ani právní porady (zejména zastupování zájmů jedné strany proti zájmům strany druhé před soudem nebo jinými právními institucemi nebo pod dozorem advokátů nebo jiných pracovníků soudu), psychologické poradenství.
Případně další: http://www.businessinfo.cz/cs/clanky/obsahova-napln-zivnosti-volne-3-4880.html#on60
Dále, pokud dle "vlastního" pocitu zvolíte určitou živnost, silně doporučuji si dát práci a požádat (písemně) ŽÚ o rozhodnutí o rozsahu živnosti. Důležité je detailně popsat, co bude náplní činnosti. Následně získáte písemné rozhodnutí, které bude závazné a vy budete (pokud budete dělat to, co bylo v dané žádosti) maximální klid, ze podnikáte oprávněně.
14. 6. 2017 12:44:51
https://webtrh.cz/diskuse/jakou-zivnost-zvolit-pro-podnikani-v-oblasti-poradenstvi/#reply1284783
hor
verified
rating uzivatele
14. 6. 2017 12:54:45
Nechci nijak rýpat. Ale jak chceš někomu radit v poměrně složitých úředních věcech, když se ptáš na trivialitu s živností? Samozřejmě každý nějak začíná, ale je to trochu úsměvné.
Jinak je to samozřejmě běžná živnost volná zahrnující 80 činností včetně poradenské.
14. 6. 2017 12:54:45
https://webtrh.cz/diskuse/jakou-zivnost-zvolit-pro-podnikani-v-oblasti-poradenstvi/#reply1284782
Pak nám sem prdni IČ, ať se ti můžem vyhnout :-D
14. 6. 2017 13:20:35
https://webtrh.cz/diskuse/jakou-zivnost-zvolit-pro-podnikani-v-oblasti-poradenstvi/#reply1284781
cargopro
verified
rating uzivatele
14. 6. 2017 13:38:28
Napsal nadenicek;1392677
Dobrý den,
rád bych si vytvořil živnost na poradenství v oblasti dotací, získávání dotaci, administrace dotací a pod. Bohužel si nejsem jistý, jakou živnost zvolit. Přemýšlím o živnosti:• Poradenská a konzultační činnost, zpracování odborných studií a posudků.
Máte s tím někdo zkušenost? Poradíte mi?
Děkuji
ano, tohle mám taky, pod to schováš hodně:)
14. 6. 2017 13:38:28
https://webtrh.cz/diskuse/jakou-zivnost-zvolit-pro-podnikani-v-oblasti-poradenstvi/#reply1284780
Zbynek Subert
verified
rating uzivatele
(3 hodnocení)
14. 6. 2017 19:57:05
troll? :D
14. 6. 2017 19:57:05
https://webtrh.cz/diskuse/jakou-zivnost-zvolit-pro-podnikani-v-oblasti-poradenstvi/#reply1284779
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit