Zadejte hledaný výraz...

Ako by podľa vás mala vyzerať web stránka s moderným dizajnom?

Lestr
verified
rating uzivatele
13. 6. 2017 07:55:07
Zdravím,
Ako by podľa vás mala vyzerať web stránka s moderným dizajnom (pre eshop, blog, firemný web... ).
13. 6. 2017 07:55:07
https://webtrh.cz/diskuse/ako-by-podla-vas-mala-vyzerat-web-stranka-s-modernym-dizajnom/#reply1284486
Měla by vypadat...dobře. Měla by se používat...dobře. Měla by fungovat...dobře.
13. 6. 2017 10:27:19
https://webtrh.cz/diskuse/ako-by-podla-vas-mala-vyzerat-web-stranka-s-modernym-dizajnom/#reply1284485
Tohle je zapeklitá otázka :-)
Pojem "moderní" totiž každou chvilku mění svůj význam. Jednou jsou moderní proužky, jindy zas kudrlinky, pak zase čtverečky, aby je v zápětí vytěsnila kolečka ...
Výsledkem je, že většina právě moderních věcí si je podobná jak vejce vejci - taková uniformita je logická, vždy tu byla (až na ty průkopnické rebely) a byla žádaná.
Asi tuším, proč se ptáš - někteří klienti totiž urputně chtějí "moderní písmo", moderní logo, moderní cosi... a často (většinou) sami neví, co vlastně by to mělo být....
Co se "oficiálně" považuje monentálně za moderní (neboli současné) zjistíš podle vítězů různých letošních, max. loňských designerských soutěží ;-)
Co považuje za "moderní" zákazník (to je důležitější), zjistíš, když ho poprosíš, aby ti poslal pár ukázek toho, co se mu líbí. Záleží totiž v jakém prostředí se pohybuje, čím je obklopen, co jiným závidí, zda je muž či žena, mladý či starší, bohatý či chudý, manager, úředník, vizionář, hochštapler, technik, romantik, .... a každý z nich může mít trochu jinou představu, co "moderní" znamená.
Obecně - jak já to pozoruji, ve webdesignu se dneska nosí spíš vzdušný nepřekomplikovaný a tedy přehledný layout s nepříliš bujnou barevností (3 a dost), díky požadavkům na responzibilitu nemůže být úplně důraz kladen na celkovou kompozici stránky a tak se soustřeďuje spíš na jednotlivé její prvky, větší měrou se uplaňují různá js/css3 hejblátka a efektíky, (reaktivní) funkcionalita podpořená průběžnou komunikací se serverem, atd. Zjednodušit život ti mohou různé předpřipravené CSS/js frameworky (oblíbený Twitter Bootstrap, Material Design, Uikit, a desítky dalších)
25. 6. 2017 01:29:25
https://webtrh.cz/diskuse/ako-by-podla-vas-mala-vyzerat-web-stranka-s-modernym-dizajnom/#reply1284484
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit