Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Změna systému přijímání plateb na e-shopu Etsy – musíme založit podnikatelský účet?

Ondrej Brkes
verified
rating uzivatele
23. 5. 2017 10:38:19
Dobrý den, píši s prosbou o radu.
V rámci naší živnosti provozujeme e-shop na Etsy.com a doposud jsme přijímali platby pouze na Paypal nezávisle na tom, jak zákazník platil (Paypalem či kartou). Tzn. používáme jen podnikatelský Paypal místo podnikatelského účtu v bance, který zatím nebyl třeba.
Teď se na Etsy mění systém přijímání plateb a musíme povinně začít přijímat platby i na účet, jinak nemůžeme dále služby Etsy využívat a museli by jsme e-shop přesunout jinam což nechceme. Můžeme si samozřejmě ponechat i Paypal a přijímat tam platby od lidí co platí Paypalem, ale musí být zároveň povolené i přijímání plateb na účet od lidí co platí kartou. Používat nadále přijímání plateb POUZE na Paypal není možné.
Otázka zní, dá se nějak obejít to, aby jsme museli zakládat podnikatelský účet a tisknout tak měsíčně výpisy z Paypalu i z bankovního podnik. účtu zároveň? Například nechat si platby posílat na osobní bankovní účet a měsíční sumu plateb si třeba posílat pak na konci měsíce z toho účtu na Paypal a stále vykazovat příjmy pouze z Paypalu? Nechceme to zbytečně komplikovat, ale kdyby nic jiného nezbývalo tak se holt založí podnikatelský účet.
PS: Pro anglicky mluvící, informace o zmíněných změnách na Etsy zde: https://www.etsy.com/help/article/107783044270
Předem díky za odpovědi!
23. 5. 2017 10:38:19
https://webtrh.cz/diskuse/zmena-systemu-prijimani-plateb-na-e-shopu-etsy-musime-zalozit-podnikatelsky-ucet/#reply1280586
Jan
verified
rating uzivatele
(1 hodnocení)
23. 5. 2017 15:09:45
Nazev podnikatelsky ucet je jen vymysl bank jak zakryt poplatky. Nikde neni dane ze musim mit podnikatelaky ucet, staci normalni ucet v bance.
23. 5. 2017 15:09:45
https://webtrh.cz/diskuse/zmena-systemu-prijimani-plateb-na-e-shopu-etsy-musime-zalozit-podnikatelsky-ucet/#reply1280585
Ondrej Brkes
verified
rating uzivatele
23. 5. 2017 15:19:54
Napsal iPekelnik;1387839
Nazev podnikatelsky ucet je jen vymysl bank jak zakryt poplatky. Nikde neni dane ze musim mit podnikatelaky ucet, staci normalni ucet v bance.
Děkuji za osvícení ale odpověď k mé otázce? Jde tu zkrátka o to, že by se musel zakládat další účet ať už podnikatelský nebo osobní, a to je další čas, běhání a papírování. Zajímá mě, jestli se to nedá řešit například způsobem, že se to bude tedy posílat na běžný osobní účet, který využíváme i k jiným věcem a následně se pošle jednou za měsíc suma plateb na Paypal z tohoto a budou se tisknout jen výpisy z Paypalu pak k daňovému přiznání. Popřípadě jiné řešení k tomu aby jsme mohli nadále vykazovat příjmy pouze z Paypalu?
23. 5. 2017 15:19:54
https://webtrh.cz/diskuse/zmena-systemu-prijimani-plateb-na-e-shopu-etsy-musime-zalozit-podnikatelsky-ucet/#reply1280584
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit