Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Web s prodejem obrazů

Dobrý den,
rádi bysme s manželem znali názor širšího publika na stránky s prezentací mé umělecké tvorby.
www.dotATELIER.com
S poklidem zhodnoťte cokoli, s důrazem na konstruktivní pojetí reakce. :-)
Třeba, je tam něco nelogického či podobně?
Děkuji všem, co mi věnujete kousek svého času.
Doris :-)
30. 4. 2017 21:03:49
https://webtrh.cz/diskuse/web-s-prodejem-obrazu/#reply1276488
Petr Široký
verified
rating uzivatele
(26 hodnocení)
30. 4. 2017 22:43:48
Zdravím Doris, tvé práce se mi od pohledu velice líbí - u webu vidím slušný prostor na zlepšení.
  • Zobrazoval bych práce hned, na hlavní stránce - alespoň pár z nich, s odkazem do galerie. Tohle je přesně ten typ prezentace, kde je třeba lidem jako první dojem prezentovat tvé umění, ne text.
  • S ohledem na to bych pro prezentaci děl využíval 100% šířku webu - jen na to, texty a ovládání mohou zůstat tak široké jako teď, ale výpis obrazů by měl využívat veškerý prostor, aby náhledy mohly být větší.
  • Nevhodně řešený tok obsahu a odkazů na úvodce - je tam dost odkazů na malém prostoru, které mě posílají do různých sekcí webu. Třeba odkaz na stránku "o mně" bych nedával nad odkazy galerií, o autorovy by dle mě mělo být ke konci webu. Stejně tak odkaz na naceňování. S ohledem na připomínku s chybějící prezentací děl výše bych úvodní stránku celou přestavěl. Není třeba se bát využít velký prostor pro jasné sdělení, které se nekříží s dalšími sekcemi, kam člověk může zavítat.
  • Mobilní verze je odbytá, zmenšoval bych texty odpovídajícím způsobem s ohledem na velikost displejů, text "Věnujte svůj oka-kuk obrazům pozoruhodné malířky" zabírá obrovský kus místa a neříká vůbec nic, je pro mě úplně zbytečný. Následně jsem zjistil, že je to i odkaz, což není nijak zvýrazněno, proč?
  • Jazyk se předpokládám přiřazuje dle IP, protože v patičce bych ho nehledal. Navíc je nějak zvláštně řešené načítání webu, protože když jsem se několikrát vrátil na HP, tak se mi načítal obsah webu o něco déle a vždy tam proskočil onen výběr jazyka - to je jen detail, ale zaregistroval jsem ho.
Tohle není ideální příklad webové prezentace (protože ten zrovna teď nemohu z hlavy najít, něco by se určitě našlo na awwwards či land-book.com, ale tam bývají až blbiny na úplně jiné úrovni, které hlavně zde vůbec nejsou potřeba), ale u tohoto webu na první pohled vidím, čemu se autor věnuje.
30. 4. 2017 22:43:48
https://webtrh.cz/diskuse/web-s-prodejem-obrazu/#reply1276487
český web s doménou com ......
Proč nemáte Cz?
1. 5. 2017 13:36:41
https://webtrh.cz/diskuse/web-s-prodejem-obrazu/#reply1276486
Oleg
verified
rating uzivatele
(53 hodnocení)
1. 5. 2017 17:25:04
Ano, grafika webu zaslouzi byt mnohem lepsi. Mysim si, ze z prodeje obrazu zcela jiste najdete sikovneho grafika a kodera, ktery Vam web udela 100x lepsim.
Napsal Petr Široký;1383266
ale u tohoto webu na první pohled vidím, čemu se autor věnuje.
Tady to je sice videt, ale to je tak asi vsechno. Nic unikatniho, sablona ze squarespace, web taky brzdi. Ale jsou to jen obrazky bez kecu okolo. Na toto on si nemusel predplacet sablonu, ale udelat to sam.
1. 5. 2017 17:25:04
https://webtrh.cz/diskuse/web-s-prodejem-obrazu/#reply1276485
Zde ale vůbec nejde o šablonu, dávám příklad webu, kde rovnou vidím reference a to je v tuto chvíli důležité. Na awwwards apod. je možné najít celou řadu špičkových, kreativních webů, které se ale pohybují minimálně v řádech desítek korun a jsme úplně někde jinde, což zde vůbec nutné co se funkčního zlepšení týče. Je úplně jedno, zda je to šablona, pokud je dobře vidět obsah.
1. 5. 2017 22:02:50
https://webtrh.cz/diskuse/web-s-prodejem-obrazu/#reply1276484
Oleg
verified
rating uzivatele
(53 hodnocení)
2. 5. 2017 09:14:42
Napsal Petr Široký;1383397
Zde ale vůbec nejde o šablonu, dávám příklad webu, kde rovnou vidím reference a to je v tuto chvíli důležité. Na awwwards apod. je možné najít celou řadu špičkových, kreativních webů, které se ale pohybují minimálně v řádech desítek korun a jsme úplně někde jinde, což zde vůbec nutné co se funkčního zlepšení týče. Je úplně jedno, zda je to šablona, pokud je dobře vidět obsah.
To je spravne, ze davas priklad. Ale jsou tu rozne obory. Tady se prodavaji realne obrazy - tam se delaji giditalni rendery a retuse fotografii.
Awwwards uz davno neni tim ukazatelem kvality jako kdysi, stejne jako webtrh pri jeho nejvetsi slave a ted.
P.S. v nekterych pripadech sablona skutecne neni lepsi nez originalni design. Ne v tomto pripade.
2. 5. 2017 09:14:42
https://webtrh.cz/diskuse/web-s-prodejem-obrazu/#reply1276483
Však já to také netvrdím, jako web designér bych si nerad kopal hrob :) Ovšem ze své bohaté praxe vím, že zdaleka ne každému zákazníkovi s osobní prezentací by se zkušený designér vyplatil - zde si myslím že ano, ale pomohla by i šablona, kdyby nabízela věci, které jsem vytýkal. Awwwards je směska všeho možného, jsou tam velmi zajímavé věci, a také těžko uchopitelné nepraktické blbosti, proto jsem to zmiňoval jen okrajově (tak jsem to mimochodem bral vždy, jsou tam kreativní věci, ne nutně použitelné).
2. 5. 2017 11:37:47
https://webtrh.cz/diskuse/web-s-prodejem-obrazu/#reply1276482
Napsal colbi;1383327
český web s doménou com ......
Proč nemáte Cz?
Stránky byly vytvářeny jako vícejazyčné, žel není tolik prostoru se o vše starat. Tak např. i německá verze musela být skryta a anglická strádá.
---------- Příspěvek doplněn 02.05.2017 v 22:26 ----------
Napsal Petr Široký;1383266
...
Doris upřímně děkuje za pochvalu a je ráda, že se Ti, Petře plátna líbí. :-)
(...požádala mne, abych odepsal za ni. Doufám, že to nebude překážkou. Popř. řekni a najde si chvilku osobně. :o) )
- Co se týče obrázků, tak původně na titulce byly, byla pak i prolínačka a před časem jsme zvolili bez. Z dat GA není patrný rozdíl. Nicméně je to zas impulz na zváženou a k popřemýšlení, jak to nově pojmout.
- Stránky jsou od Webnode (ještě k tomu na starší verzi), což není šťastné řešení. Takže moc prostoru pro kreativitu úplně není.
Ale linky a tok chceme poladit. To souhlas.
- Mobilní verze je nastavena od Webnodů… :-/ Jsme rádi, že nějak je.
- Jazyky bysme také rádi měli navrchu, je to daň za preferovanou šablonu, která se nám tehdá zalíbila a byla responzivní.
Nevím, na kolik tyhle věci lze pořešit přes CSS.
Až bysme se rozhodli makat na komplet novém webu, doporučil bys nějaký systém? Ale asi ne variantu, aby byl nutný programátor.
Díky za Tvé poznámky, tedy pomoc s utříděním priorit prací na prezentaci.
Díky za věnovaný čas.
Roman & Doris
2. 5. 2017 21:40:58
https://webtrh.cz/diskuse/web-s-prodejem-obrazu/#reply1276481
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit