Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Dovoz zboží z Číny a následný prodej – kde je hranice pro nutnost založení ŽL?

Olafekk
verified
rating uzivatele
10. 4. 2017 15:32:12
Ahoj,
mám na Vás, znalce této problematiky, několik málo dotazů.
Ke svému hlavnímu pracovnímu poměru jsem hledal drobnou brigádu, něco čím si přivydělat nějaký peníz v řádech stovek až tisíce/ů korun měsíčně a napadlo mě prodávat zboží z Číny. I přes to, že jsou dnes prodejní portály přesycené tímto zbožím a nabízí jej prakticky na hranici možného zisku chci zkusit dovážet nové prodejní artikly a zkrátka zkusit štěstí, při nejhorším jen nabrat nové zkušenosti s prodejem.
Nemám rozhodně zájem dovážet zboží v kdovíjaké hodnotě, řekněme celkem za 100 - 200 USD měsíčně, ale rád bych se vyhl popotahováním ze strany ČOI a dalších finančně aktivních a dozorujících subjektů státu, proto si chci vše nejdříve připravit a zjistit než se do toho pustím.
První věc kterou si chci ujasnit je - kdy je třeba zřídit si na to živnost, když prodám 20 kusů ručníku jedná se z pohledu zákona určitě o podnikání, ale má někdo možnost to vůbec zjistit ? Kde je ta hranice kdy je třeba zakládat si živnostenský list a když ji překročím a založím si jej jaké povinnosti dále mě čekají - účtařka, daně..?
Dále mě zajímají z pohledu zákona možné postihy za možné delikty které mohu způsobit, tedy podnikání bez ŽL atd., ocením i odkazy na konkrétní judikaturu.
Za veškeré odpovědi a připomínky ať už zde na fóru nebo formou SZ budu nesmírně vděčný! :)
Omlouvám se jestli jsem se netrefil do správné sekce, taktéž se omlouvám jestli se zde tento dotaz již objevil, přiznám se, že sem prolistoval jen první 2 strany.
10. 4. 2017 15:32:12
https://webtrh.cz/diskuse/dovoz-zbozi-z-ciny-a-nasledny-prodej-kde-je-hranice-pro-nutnost-zalozeni-zl/#reply1272594
hm
verified
rating uzivatele
(20 hodnocení)
10. 4. 2017 15:38:26
kdy je třeba zřídit si na to živnost?
Hned jak splnis podminku, ze to delas soustavne za ucelem zisku, takze v tvem pripade prakticky od prvniho prodeje. Tak ej to spravne, kontrolni organy (v tomhle pripade hlavne zivnostensky urad) nicmene nbemaji prostredky aby dokazali odhalit kazdeho kdo proda par kusu blosti... Ale otazka je - chcete na to spolehat a platit pak desetitisicove pokuty? (ve skotecnosti muze pokuta byt az 2 miliony, ale vzdy se uklada pokuta primerena pripadu) Stoji to za to? A odpoved by mela byt - ne, nestoji, uricte to udelejte legalne...
Povinnosti pri dovozu a prodeji? Zaplatit clo, dph, dan z prijmu, dat si pozor na to at zbozi splnuje vsechny zakonne pozadavky (takze treba ze elektronika ma spravne prohlaseni o shode, certifikaty, cesky navod)... zacnete na jakpodnikat.cz, ctete, vratte se s nejakym konkretnejsim dotazem nez "nic sem neprecetl, nic nevim, prosim reknete mi vsechno"
10. 4. 2017 15:38:26
https://webtrh.cz/diskuse/dovoz-zbozi-z-ciny-a-nasledny-prodej-kde-je-hranice-pro-nutnost-zalozeni-zl/#reply1272593
Honza Vorel
verified
rating uzivatele
10. 4. 2017 21:11:42
Kruciano???
10. 4. 2017 21:11:42
https://webtrh.cz/diskuse/dovoz-zbozi-z-ciny-a-nasledny-prodej-kde-je-hranice-pro-nutnost-zalozeni-zl/#reply1272592
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit