Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Musím prokázat příjem ze stvrzenek, když budu uplatňovat paušál?

kadernictvi909
verified
rating uzivatele
25. 2. 2017 09:32:59
Dobrý den. Zaregistrovala jsem se sem, protože jsem si všimla, že se tady dají řešit věci ohledně účetnictví při podnikání. Budu podávat své první přiznání a potřebovala bych se na něco zeptat.
Jsem kadeřnice, podnikám v jedné vesnici nedaleko od Prahy od poloviny roku 2016. Budu uplatňovat paušál 80%. Přesto si však schovávám stvrzenky, které dávám svým zákazníkům. Jedná se o papírové stvrzenky - paragony. Na nich nevypisuji informace o zákazníkovi. Na stvrzenkách je ale vše, co zákon nařizuje. Stvrzenky používám při platbě v hotovosti. Občas někdo platí převodem, tak mu vystavím klasickou fakturu přes idoklad - tam pro jistotu uvádím informace o zákazníkovi.
Chci se zeptat, když po mě bude chtít finanční úřad při kontrole prokázání těh příjmů ze stvrzenek placených v hotovosti, jak to mám řešit? U těch pár faktur je to jasné, tam je kontakt, ale u těch stvrzenek nejsou uvedeny kontakty, jak jim mám teda dokázat, že ta stvrzenka je platba od toho nebo onoho zákazníka, že jsem si ji nevymyslela, když ani nezjišťuji jak se jmenují, když jim dělám účes, když se budou chtít těch zákazníků zeptat, jestli u mě opravdu byly a platili mi?
Budu doplácet daň jen necelou tisícovku a známá kadeřnice říkala, že právě u takových případů se dá čekat kontrola a můžou kontrolovat na koho byly stvrzenky vystaveny a když to nevysvětlím, tak hrozí velké pokuty. Nevím, jak to mám teda řešit. Za Vaše rady děkuji.
25. 2. 2017 09:32:59
https://webtrh.cz/diskuse/musim-prokazat-prijem-ze-stvrzenek-kdyz-budu-uplatnovat-pausal/#reply1262475
FU neřeší koncové zákazníky a pochybuju, že to něco umožňuje. I u plátců DPH se do 10 tis nemusí řešit zákazník. FU se zaměřuje na průkaznost evidence příjmů. Hledají stopy, že zatajuješ příjmy. Třeba chybějící doklady.
Například moje kadeřnice vůbec doklady nevydává (nikdo je nechce) a jen si píše do sešitu přijaté platby.
25. 2. 2017 09:52:00
https://webtrh.cz/diskuse/musim-prokazat-prijem-ze-stvrzenek-kdyz-budu-uplatnovat-pausal/#reply1262474
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit