Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Upravení URL kategorie u produktů – Prestashop

Ahoj,
s Prestashopem ještě moc neumím a nějak se mi nedaří vyřešit jeden problém. Mám URL kategorie například: domena.cz/20-kulove-kohouty, ale při kliknutí na detail produktu se mi kategorie zobrazuje bez ID, tedy: domena.cz/kulove-kohouty/56-nazev-produktu.html.
Nechci tam mít duplicity, chci aby tam byla vždy jedna a ta samá url, tedy včetně ID. V nastavení se mi to nepodařilo nastavit. Myslel jsem si, že to třeba půjde {category:id}.., ale při zavolání "id" to vždy vrací ID produktu a nikoli kategorie.. Nejde to nějak nastavit v administraci, viz příloha?
Případně jestli je nějaké jiné řešení? Na google jsem moc nepochodil. Hledal jsem něco ve smyslu "prestashop SEO url add category id to product path" a vždy mě to našlo jen to, že se chtějí toho ID zbavit. Díky moc za radu! :)
24. 2. 2017 14:25:26
https://webtrh.cz/diskuse/upraveni-url-kategorie-u-produktu-prestashop/#reply1262368
PS: tak jsem zkusil ještě jednu věc, která zafungovala. Ale moc se mi to řešení nelíbí. Upravil jsem soubor Link.php v classes a konkrétně metodu getProductLink řádek:
return $url.$product->id_category_default.'-'.$dispatcher->createUrl('product_rule', $id_lang, $params, $force_routes, $anchor, $id_shop);
Pokud by jste ale věděli jak to vyřešit přímo v administraci, jak jsem posílal soubor v příloze, tak budu raději, díky.
24. 2. 2017 14:55:46
https://webtrh.cz/diskuse/upraveni-url-kategorie-u-produktu-prestashop/#reply1262367
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit