Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Otevření pobočky restaurace s novým konceptem

NotTheCooker1
verified
rating uzivatele
18. 2. 2017 14:03:40
Zdravím.
Kdysi jsem zde založil jedno téma, ale bohužel z účtu již nelze založit druhé, protože používám dočasné maily (pro anonymitu) a teď to chce ověření e-mailu.
Chtěl bych znáš Vás názor, z pohledu potencionálních zákazníků.
Přemýšlím o otevření nové restaurace. Prostory již mám vyhlédnuté, ale přemýšlím, zda udělat další, tradiční restauraci, nebo trošku experimentovat.
Mám pár známých, co nechodí do restaurace z jednoduchého důvodu. Moc lidí. Kontakt s lidmi a podobně. Prostě lehce asociální lidé, kteří nesnesou větší množství lidí kolem sebe.
Koncept bych si představoval nějak takhle.
Restaurace by byla rozdělená na jednotlivé "kupé" jako ve vlaku. Do samotných kupé by nešlo z venčí vidět a byly by odhlučněné. Jen by tam byla tabulka Obsazeno/Neobsazeno. Jelikož tento koncept je na prostor celkem náročný, tak by byl menší počet stolů oproti běžné restaurace. Taky by kupé měly být variabilní, aby šly propojit pro případ více hostů. Vyžadovalo by to tedy online rezervačním systémem.
Jídlo by si člověk vybíral na místě přes tablet, připojený ke stolu.
Po krátkém uvítání by vybral kategorie (jídlo, meníčko, pití) a potom z podkategorií (masné, vegetariánské, veganské / alko, nealko,...) až by se dostal k jednotlivým jídlům, tak by mohl vybrat dle autentické fotografie s krátkým výpisem ingrediencí.
Jediné, kde by tedy takový zákazník přišel do kontaktu s jinými lidmi by bylo, kdy jim obsluha donese jídlo a při platbě.
Myslíte, že by se takový koncept mohl ujat, nebo je to mířené až na moc úzkou skupinu lidí?
18. 2. 2017 14:03:40
https://webtrh.cz/diskuse/otevreni-pobocky-restaurace-s-novym-konceptem/#reply1260667
Wtpop
verified
rating uzivatele
18. 2. 2017 14:11:08
Super, budu tvuj prvni zakaznik :)
Jen dotoho, presne tohle v cr mi chybi
---------- Příspěvek doplněn 18.02.2017 v 14:12 ----------
Nemyslim si ze bude malo zakazniku, v zahranici docela funkcni model
18. 2. 2017 14:11:08
https://webtrh.cz/diskuse/otevreni-pobocky-restaurace-s-novym-konceptem/#reply1260666
Patrik
verified
rating uzivatele
(18 hodnocení)
18. 2. 2017 14:20:54
urcite vela ludi pride skusit ked sa dopocuju :)
+ ak budu spokojny nevidim dovod preco by tam nechodili pravidelne :)
18. 2. 2017 14:20:54
https://webtrh.cz/diskuse/otevreni-pobocky-restaurace-s-novym-konceptem/#reply1260665
Wtpop
verified
rating uzivatele
18. 2. 2017 14:24:33
V jakem meste chces otevrit?
18. 2. 2017 14:24:33
https://webtrh.cz/diskuse/otevreni-pobocky-restaurace-s-novym-konceptem/#reply1260664
Hagen
verified
rating uzivatele
(21 hodnocení)
18. 2. 2017 14:43:23
Pracoval jsem v gastronomii, vedl restauraci a rozjížděl i rozvoz jídel. K věci. Nápad je super, ale i když nápad i koncept vypadají super tak to nemusí fungovat! Hlavně postavit takovouto restauraci bude stát ne statisíce, ale miliony. Můj odhad tak kolem 5. Což je veliká investice, která se ti navrátí kolem 5 let, když to dobře půjde.
Určitě si to dobře propočítej, protože na tomto můžeš opravdu dobře shořet.
Hodně stesti
18. 2. 2017 14:43:23
https://webtrh.cz/diskuse/otevreni-pobocky-restaurace-s-novym-konceptem/#reply1260663
NotTheCooker1
verified
rating uzivatele
18. 2. 2017 15:25:48
Děkuji za ohlasy. I všech (i těch společenštějších známých), co jsem se ptal, tak by se jim to líbilo. Otázka je, jaký to bude mít reálně ohlas.
Svoji restauraci mám na jižní Moravě v menším městě. Ta je stabilní a mám pocit, že už mně tam ani tak moc nepotřebují. Tuto novou restauraci, jelikož je dost specifická, bych chtěl otevřít ve větším městě - například Brně, které není tak daleko. Nebo naopak v okraji města Brna a udělat s tím zároveň i penzion "v přírodě".
Hagen: Ano, je to u nás nezvyklé a prostě je to experiment. Pokud by to bylo do 5 mil., tak bych byl rád. Nemusel bych si brát půjčku. Bohužel co jsem tak počítal i se stavební firmou, tak to vyjde navíc. Počítal jsem spíš s cca 8 - 10 mil v případě restaurace a do cca 20 mil v případě propojení s menším penzionem. Na obě finanční situace jsem připravený a splátky mám navržené tak, že i kdyby to úplně vyhořelo a já to musel zrušit, tak to nějak přežiji. Bohužel nechci jít do úplně bláznivého riskování, takže si nechávám rezervu.
18. 2. 2017 15:25:48
https://webtrh.cz/diskuse/otevreni-pobocky-restaurace-s-novym-konceptem/#reply1260662
starboy
verified
rating uzivatele
(4 hodnocení)
18. 2. 2017 15:41:46
Kdyz jdu do restaurace na jidlo, tak mam rad klid a soukromi na jidlo a na konverzaci s clovekem se kterym tam jdu. Vylozene nesnasim hluk a prervavani nebo kdyz nekdo u vedlejsiho stolu napjate posloucha nasi konverzaci.
Jina vec je, kdyz jdu do hospody na pivo. To je mi to samozrejme sumak...
Je to super nápad a přesně to, co mi tu chybí. Pokud to bude v Brně, budu určitě pravidelný zákazník :)
18. 2. 2017 15:41:46
https://webtrh.cz/diskuse/otevreni-pobocky-restaurace-s-novym-konceptem/#reply1260661
korwin
verified
rating uzivatele
(25 hodnocení)
18. 2. 2017 15:59:49
Mně se ten nápad líbí. Akorát bych to udělal určitě někde v nějakém větším městě. Ideálně to Brno, pokud máš tu druhou restauraci kousek. Lidi by to mohli využít jako místo pro obchodní schůzky, protože když jdete normálně do restaurace, tak je tam většinou dost hluk. No a obchodní schůzky se nebudou dělat někde na dědině :-)
18. 2. 2017 15:59:49
https://webtrh.cz/diskuse/otevreni-pobocky-restaurace-s-novym-konceptem/#reply1260660
Slávek
verified
rating uzivatele
(10 hodnocení)
18. 2. 2017 16:35:48
Nápad dobrý, hlavně ale, aby si na Tebe nedošláply nějaké šílené aktivistky s harantama a neudělaly Ti z podnikání peklo. Dneska vážně nemáš jistotu, že Ti do podniku nevleze nějaký provokatér a za tepla nepoběží za Šabatkou. A možná poslanci časem usoudí, že by člověk neměl sedět v restauraci sám (stejně jako na home office), že to není pro jeho duševní zdraví vhodné a nařídí restauracím a kavárnám, že u jednoho stolu musí být minimálně dvě místa.
18. 2. 2017 16:35:48
https://webtrh.cz/diskuse/otevreni-pobocky-restaurace-s-novym-konceptem/#reply1260659
V Brně by se do restaurace mohl chtít dostat Hulan a udělat tam demonstraci. Bez tvého vědomí a svolení, protože on ze svého pohledu může.
18. 2. 2017 16:38:22
https://webtrh.cz/diskuse/otevreni-pobocky-restaurace-s-novym-konceptem/#reply1260658
grizly007
verified
rating uzivatele
(5 hodnocení)
18. 2. 2017 16:43:36
Já nevím no, jeden z důvodů proč někteří lidi chodí do restaurací je i to být mezi lidmi. Mne by to jako zákazníka neoslovilo, ale co člověk to názor.
18. 2. 2017 16:43:36
https://webtrh.cz/diskuse/otevreni-pobocky-restaurace-s-novym-konceptem/#reply1260657
Radek M.
verified
rating uzivatele
(17 hodnocení)
18. 2. 2017 16:45:17
Napsal NotTheCooker1;1364563
Jediné, kde by tedy takový zákazník přišel do kontaktu s jinými lidmi by bylo, kdy jim obsluha donese jídlo a při platbě.
Nápad je to určitě zajímavý, ale trochu bych se bál toho, že si z toho zákazníci budou dělat levnou zasedačku nebo kancelář a budou tam pak sedět s jednou colou nerušení třeba od rána do večera a zabírat to místo za pár drobných :-) Přeci jen v normální restauraci si tohle nikdo moc nedovolí, protože je má obsluha na očích a když vidí že jsou na suchu, jde nabídnout další pití/jídlo nebo účet, ale při tomhle stylu, když tam obsluha půjde jen na vyžádání (jestli jsem to dobře pochopil)? :-)
Ale jinak je to i dobré místo na rande (jen aby to pak nebylo zneužíváno ještě k jiným účelům :))
18. 2. 2017 16:45:17
https://webtrh.cz/diskuse/otevreni-pobocky-restaurace-s-novym-konceptem/#reply1260656
RL
verified
rating uzivatele
(4 hodnocení)
18. 2. 2017 16:59:16
pak už jen dodat jídlo na pásu (něco jako running sushi) a zaplatit kartou na terminálu a už se nemusí vidět nikdo s nikym
18. 2. 2017 16:59:16
https://webtrh.cz/diskuse/otevreni-pobocky-restaurace-s-novym-konceptem/#reply1260655
Adam
verified
rating uzivatele
18. 2. 2017 17:39:43
Koncept určitě přitáhne spoustu lidí ze zvědavosti, ale časem se omrzí. Já osobně bych zde postrádal kontakt s obsluhou, která je pro mě jedním z faktorů, díky kterému se do restaurace rád vrátím. Dobrý číšník dokáže prodat jídlo zákazníkovi, který by si sám už nic nedal. Jak zmiňuje Ramix výše, člověk se rád zasekne např. s notebookem u šálku kávy. Zde by asi musely být rezervace ošetřeny omezenou dobou sezení. Koncept je fajn, ale nejdůlěžitější je skvělé jídlo.
18. 2. 2017 17:39:43
https://webtrh.cz/diskuse/otevreni-pobocky-restaurace-s-novym-konceptem/#reply1260654
Hagen
verified
rating uzivatele
(21 hodnocení)
18. 2. 2017 17:40:04
Doporucuji, udelel si pruzkum a pokus se restauraci propojit s necim co lidi tahne. Mozna bych to udelal, tak ze by to byla normalni restaurace s moznosti soukromi. Popripade, udelej celej koncept tak, ze kdy by to neslo tak restauraci prez noc prezstavis bez vetsich zasahu. Zas pozor na jednu vec u restaurace tahnou lidi. Kdyz je plno chodi dalsi, pokud lide nebudou vedet ze to je restaurace tak moc nepujdou. Podivej se treba na vytopnu, jen hloupe vlacky a je to super vec ktera tahne lidi. V nemecku v Rastu jak je EUROPA PARK je restaurace kde si objednas a jidlo ti prijede po spilare az k tobe v hrnci. Coz je zajimave. A nejdulezitejsi vec je misto. Tim bych se znazil vyzjisti kam ti to lide chodi, tak aby nebyli videni . Denni trzba by mela byt minimalne aspon 30 tisic a to je malo aspon 50 tisic, aby to bylo zajimave.
Jak jsem rekl vise, koncept super, ale vyladit ho a lidi naucit bude tezke.
Ja jsem vzdy chte dve veci penzion a dum hrichu :) penzion s campem u vody a ciklostesky a v zime sjezdovku idealne Svycarsko cena cca 500 milionu korun minimalne. A dum hrichu :) kostel jeptisky by tancovaly na stole a ve sklepe by bylo kasino :DDDDDD a dalsi neresti :) ,ale to nejde :(
hodne stesti
18. 2. 2017 17:40:04
https://webtrh.cz/diskuse/otevreni-pobocky-restaurace-s-novym-konceptem/#reply1260653
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit