Zadejte hledaný výraz...

Wedos webhosting, curl, Gopay REST API v3

James183
verified
rating uzivatele
(4 hodnocení)
5. 2. 2017 19:17:38
Ahoj,
minulý týden jsem byl "donucen" (EET) reintegrovat Gopay bránu (redirect verzi) ze SOAP verze na novou REST. Pro jedno obchodní místo na svém VPS, kde mám konfiguraci phpka plně pod svojí kontrolou to bylo bez problémů. Druhé obchodní místo však běží na Wedosáckém webhostingu (php 5.4) a mám problém s curlem/open_basedir, konkrétní s tím, že neprojde (třída UnirestRequest, ř. 430+-). A hodí hlášku ...
Pokud parametr hodím na false, tak sice skript projde, platba se založí, jsem přesměrován na bránu, ale zase nedostanu zpátky redirect s parametrama (payment id) a platba se v DB updatne až na základě separátně volané notifikace.
Máte někdo REST bránu na sdíleném webhostingu u Wedosu? Jak to řešíte? Nějaký tip? (kontaktovat Wedos na první pokus nevyšlo, neřeší :-) )
Díky, mějte se fajn, Honza
5. 2. 2017 19:17:38
https://webtrh.cz/diskuse/wedos-webhosting-curl-gopay-rest-api-v3/#reply1257613
Petr Šťastný
verified
rating uzivatele
6. 2. 2017 08:57:49
Já přesně nerozumím, proč by se tam mělo něco přesměrovávat. Nejnovější GoPay REST API žádné přesměrování nepoužívá. Přes API požadavek se založí platba, získá se URL brány a na tu nasměruji klienta já na své straně, ne že při volání REST API dochází k nějakému přesměrování. Takže "nedostanu zpátky redirect s parametrama" je v pořádku, zde se nic nepřesměrovává. A výsledek se získává právě následnými notifikacemi, na základě které si přes další API požadavek zjistím výsledek transakce.
6. 2. 2017 08:57:49
https://webtrh.cz/diskuse/wedos-webhosting-curl-gopay-rest-api-v3/#reply1257612
James183
verified
rating uzivatele
(4 hodnocení)
6. 2. 2017 12:42:17
Asi jsem to popsal moc abstraktně :-). S CURLOPT_FOLLOWLOCATION = true nedojde k založení platby na straně GP, skript exne na curl_setopt_array(). S CURLOPT_FOLLOWLOCATION = false dojde k založení platby, získám gw_url, přesměruju na ní zákazníka, on zaplatí a je vrácen ze strany GP na definovanou return_url (jsou dvě možnosti, return_url/notifikace). Jde o to, že návrat na return_url proběhne, ale bez payment_id, které bych mohl zpracovat. Pokud proběhne volání notifikace, je vše ok. Běhá mi to na VPS v jiné službě bez problémů, ale z mnoha důvodů nechci službu z webhostingu přesouvat.
EDIT ŘEŠENÍ: Amatérská chyba, status (return_url) skript měl překlep v clientId - během implementace jsem to neměl napojený na kostantu a byl za nedbalost potrestán :-). Mohlo mě to napadnout hned. Každopádně řádek s CURLEM = false a asi to není košér řešení, uvidím v praxi.
6. 2. 2017 12:42:17
https://webtrh.cz/diskuse/wedos-webhosting-curl-gopay-rest-api-v3/#reply1257611
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit