Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Oracle kupuje za miliardy korun český start-up Apiary

Pěkně.
Oracle kupuje za miliardy korun český start-up Apiary. Zakladatelé ve firmě…
Před třemi lety měl mladý podnikatel Jakub Nešetřil o budoucnosti své firmy Apiary jasno - nic se prodávat nebude, společnost poroste sama jen s pomocí úspěšných technologických investorů typu Credo Ventures či Baseline Ventures. Loni na podzim se ale něco změnilo: nabídce jedné z největších softwarových firem světa, IT kolosu Oracle nešlo říct ne. Že jim vzájemná spolupráce funguje, si vyzkoušeli už během strategického partnerství, takže akvizice byla vlastně logický krok.
Oracle, který po světě zaměstnává 130 tisíc lidí a stovky programátorů a obchodníků pro něj pracují i v jeho české pobočce, Apiary koupil za částku do sta milionů dolarů. Detaily ani jedna strana nezveřejnila, že šlo o vysoké desítky milionů dolarů ale naznačil hlavní český investor Apiary, Ondřej Bartoš z fondu Credo Ventures. "V korunách je to desetimístná suma," řekl HN s tím, že jeho firma svůj vstup do Apiary nynějším prodejem několikanásobně zhodnotila.
Apiary, která ve svých kancelářích v pražském Karlíně a v San Francisku zaměstnává 33 lidí, má hodně specifický produkt - poskytuje programátorům softwarový nástroj pro tvorbu rozhraní, aby spolu dokázaly komunikovat aplikace a programy od různých výrobců a na různých zařízeních.
20. 1. 2017 02:57:38
https://webtrh.cz/diskuse/oracle-kupuje-za-miliardy-korun-cesky-start-up-apiary/#reply1253101
matusy
verified
rating uzivatele
(14 hodnocení)
26. 1. 2017 13:21:37
Pekné vidieť keď sa chalanom darí :)
Len dúfam, že ostanú v krajine :)
26. 1. 2017 13:21:37
https://webtrh.cz/diskuse/oracle-kupuje-za-miliardy-korun-cesky-start-up-apiary/#reply1253100
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit