Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Hledám směr pro logo hand-made audio techniky

hm
verified
rating uzivatele
(20 hodnocení)
13. 1. 2017 17:26:18
-.-
13. 1. 2017 17:26:18
https://webtrh.cz/diskuse/hledam-smer-pro-logo-hand-made-audio-techniky/#reply1250080
Dave Klimek
verified
rating uzivatele
(2 hodnocení)
13. 1. 2017 18:25:58
http://trademarksandsymbols.com/ - třeba ti pomůže něco odsud.. nebo http://www.counter-print.co.uk/products/monogram-logo (na counter printu jsou jinak skvělé knihy identity i obecně designu).
13. 1. 2017 18:25:58
https://webtrh.cz/diskuse/hledam-smer-pro-logo-hand-made-audio-techniky/#reply1250079
hm
verified
rating uzivatele
(20 hodnocení)
13. 1. 2017 19:36:42
DKL: diky za odkazy, kazda podobna inspirace me muze nekam posunout
13. 1. 2017 19:36:42
https://webtrh.cz/diskuse/hledam-smer-pro-logo-hand-made-audio-techniky/#reply1250078
Tak na první dobrou vyjadřuje kvalitu a dokonalost: hvězda, diamant / drahokam, lotus, kružnice je symbolem dokonalosti.. Anebo obecně jakýkoli symbol zpracovaný precizní geometrií, která tu dokonalost odráží.
Každopádně generování nápadů je to, co logotvůrci zabere někdy i X dní. Právě dojít k těm metaforám chvíli trvá. Spíše doporučuju omrknout tvorbu různých logotvůrců a ozvat se tomu, kdo tvoří ve stylu, který je ti nejblíže a nechat to celé na něm / na ni. Můžeš mrknout třeba do mého seznamu na strany 8 a 9: http://vachudatomas.cz/Doporucuji.pdf třeba někoho najdeš.
Každopádně kvalitní logo vzniká obvykle plně v ruce designera, který ví co a jak. Něco jako "základ pro logo" od někoho, kdo loga netvoří, je asi jako kdyby si laik nakreslil technický výkres baráku (byť třeba ani nerozumí bezpečnosti, statice a fyzice) a nechal si ho podle toho postavit. :) Ale tím neříkám, že tu třeba nedostaneš nějaký zajímavý tip. Jen říkám, že podobných případů jsem viděl už desítky a také za mnou přišli klienti se svým nápadem, ale až na pár výjimek to byla vždy tragédie, co se k dané věci nehodila a co zkrátka "nefungovala".
Nicméně ti aspoň jeden tip dám – symbolické slovníky. Tady jsem je ze začátku článku doporučoval konkrétně: http://logotvurce.cz/treninkovy-plan-pro-logotvurce/ – zkus nějaké na netu splašit a prolistovat je. Najdeš tam spoustu motivů spolu s vysvětlením, co znamenají. Třeba tam tedy najdeš něco k té kvalitě / dokonalosti / úžasnosti atd. ;)
13. 1. 2017 19:45:58
https://webtrh.cz/diskuse/hledam-smer-pro-logo-hand-made-audio-techniky/#reply1250077
hm
verified
rating uzivatele
(20 hodnocení)
14. 1. 2017 18:26:27
lVlorf3us: trochu s tebou souhlasim i nesouhlasim s tim ze bych to mel nechat na logotvurci... Ja se sice profesionalne logotvorbou nezabyvam, ale presto nesouhlasim, ze dobre logo umi udelat jen clovek, co se tim zivi. Ja za sebou mam teoretickou i umeleckou pripravu a jsem trochu blazen v tom, ze si vsechno delam i ridim sam (nekdo to povazuje za blaznovstvi ale ja z toho citim, ze mam svuj projekt plne pod kontrolou a dokud na to mam cas a nevznika z toho "tragedie" jak ty rikas, je to myslim v poradku) Od vcerejska prolezam internet a hledam podobne weby, seznamy a inspirace jako posilal DKL a musim rict, ze se mi nejaka predstava zacina rysovat, ta precizni geometrie je jedna z veci ktera me napada uz od zacatku. Kazdopadne i tak dekuji, budete mit moznost pozdeji zhodnotit jak jsem se ukolu zhostil, ale to bude az kdyz uz bude hotovy i prvni vyrobek s tim logem. Nevidim uplne jako problem logo zmenit. Ta vyroba nebude velka, znacka se nebude propagovat masivne (alespon ze zacatku), takze tam bude bez problemu prostor pro zmenu, kdyby to nefungovalo :)
14. 1. 2017 18:26:27
https://webtrh.cz/diskuse/hledam-smer-pro-logo-hand-made-audio-techniky/#reply1250076
Umění je něco úplně jiného, než design. Umění má hezky vypadat, design má fungovat. ;)
Neříkám, že dobré logo zvládne jen ten, kdo se tím živí. Ale je daleko vyšší šance, že někdo, kdo dělá třeba 5, 10 či více let konkrétně jednu činnost, tak ji pravděpodobně dělá lépe, než ten, kdo to dělá poprvé. Může tě něco osvítit, to nepopírám. Já když jsem poprvé držel luk v ruce, někdy asi v 7 letech, shodou náhod jsem se trefil přímo na komoru dřevěnému praseti (či co to bylo), na které jsem mířil a byl jsem pochválen za šikovnost. Jenže to bylo jen štěstí a kdybych s tím měl lovit večeři, tak to asi taková sranda nebude a radši to přenechám někomu, kdo s tím lukem umí zacházet lépe..
Každopádně jak říkáš, pokud by to nefungovalo, dá se to opravit. Jenže první dojem je jen jeden.. to je jak přijít na přijímací pohovor, vyjadřovat se nevhodně a říct "jo a heleďte, pokud jste se mnou nebyli spokojení, tak mi dejte ještě jednu šanci, já se sebou něco udělám". :) Ale je to na tobě, nebudu ti to rozkecávat, jen je zkrátka velmi nebezpečné začínat polovičatě, protože v dnešní době málokdo dává druhou šanci a pokud někoho logo napoprvé vystraší anebo vzbudí nedůvěru, špatně se to žehlí (musíš mít perfektní vše okolo – nabídku, texty a design..). Spíš vždy doporučuju nemít do začátku logo žádné, pracovat jen z názvem a podle toho, jak se projekt vyvrbí, tak až bude větší rozpočet, zainvestovat do pořádného loga. Ale v tvém případě chceš tedy to logo už na produkty, takže nevím.. tam bych to udělal pořádně už na začátku. Ale jak říkám – tvá věc, hodně štěstí.
15. 1. 2017 20:26:45
https://webtrh.cz/diskuse/hledam-smer-pro-logo-hand-made-audio-techniky/#reply1250075
hm
verified
rating uzivatele
(20 hodnocení)
15. 1. 2017 23:08:23
uprimne, ono i u loga je sto lidi sto chuti... Neco uz mam, dokonce sem si splnil svoji predstavu, kdy to logo budu moct pouzit jako desingovy prvek zabirajici podstatnou cast produktu (produkt na sobe ma castecne rucne delany "potisk" - resp. neco jako airbrush)... Uvidim, ve vysledku mi jde halvne o tohle, o to aby to bylo podtatnou soucasti designu produktu a to je vice ve sfere umelecke, samotne logo az tak dulezite neni, me se nelibi loga mnoha znamych znacek, spousty z nich bych ani nerozeznal, kdyby nebyly delane primo z nazvu dane znacky, takze ac tvuj pohled jako nekoho kdo loga tvori chapu, asi to precijen porad jeste vidim jinak... Ve zmene problem nevidim, logo neni a nebude proc ten vyrobek lide koupi, u tehle vyrobku jde o uplne neco jineho, takze zatim udelam pokus mezi lidmi a uvidi se, ja v te budouci zmene problem nevidim... Nedelam masovku, nebudu delat masovku, obecne ani nepocitam s nejakou masivni propagaci, ktera by na logu zavisela. Jo, treba jednou se to rozroste nejak a budu to resit, ale to je ten moment kdy se to da zmenit a nicemu to moc vadit nebude...
15. 1. 2017 23:08:23
https://webtrh.cz/diskuse/hledam-smer-pro-logo-hand-made-audio-techniky/#reply1250074
No právě, sto lidí sto chutí. Ty hledáš symbol, který se bude líbit hlavně tobě, ale pak tu je cílovka, stovky, tisíce lidí, kterým by se logo mělo líbit také. :) Logotvůrci jsou po X letech ostřílení a tohle chápou a jsou tedy daleko objektivnější a (obvykle) dokážou to, co se líbí jim potlačit a místo toho tvořit především pro cílovku.
Píšeš, že v nějakém případě bude logo zabírat podstatnou část produktu a potom píšeš, že logo nebude to, proč si výrobek lidé koupí. Koupil sis někdy tričko, které bylo ze skvělého materiálu a designově ti sedlo, ale na hrudi mělo obrovské a nevkusné logo / grafický motiv? Asi ne. Jde o celek, o celý design. A jelikož jsem z toho všeho vyčetl, že tedy půjde hlavně o ten design a důraz na hand-made, tak věř tomu, že logo bude hrát obrovskou roli, pokud na tom produktu bude.
V tomhle případě tedy nejde o propagaci založenou na logu (ikdyž to logo v té propagaci někde bude a tudíž bude na cílovku působit), ale hlavně o to použití na produktech. Můžeš dělat hokus pokus, to je tvá věc, ale přijde mi to riskantní, protože, jak jsem psal, první dojem je jen jeden.. A pokud někdo produkty zavrhne právě proto, že je na nich štve logo (pokud bude na produktu výrazné), tak je nízká šance, že si web někdy v budoucnu znovu rozklikne = zbytečně přijdeš o potenciální zákazníky. Ale.. třeba fakt trefíš jackpot a vymyslíš něco super, kdo ví, necháme se překvapit. :)
Zakončím to citací z tvého původního příspěvku a dej si ruku na srdce, zda ten aktuální přístup k logu rezonuje s tím, co jsi psal. :)
Napsal Aleš Jiříček;1353536
Zakládám značku hand-made high-end audio techniky a pro takovou věc chci mít každý sebemenší detail dotažený na 100% do dokonalosti
16. 1. 2017 09:43:05
https://webtrh.cz/diskuse/hledam-smer-pro-logo-hand-made-audio-techniky/#reply1250073
hm
verified
rating uzivatele
(20 hodnocení)
16. 1. 2017 09:49:35
hh jak rikam, nejde o masovku a mam cas si s designem vyhrat, navic prave to, ze jde o soucast designu mi nedava moc na vyber nez bud nabrat cloveka co krome loga bdue navrhovat i smaotne vyrobky, coz proste nechci a vicemene si to v teto fazi ani nemuzu dovolit a navic s vetsinou klientu je a bude prace na vyrobku individualni a tedy mam moznost ziskat zpetnou vazbu a co se komu libi a podle toho rozhodnout, beru to porad jako hobby, ac uz trosku prerostlejsi. Takze zustanme u toho ze hledam inspiraci a ne poucovani o tom, ze logo by mel delat profesional, myslim ze podnikam dost dlouho abych to vlastne vedel, jen je tohle proste trochu jiny pripad :)
16. 1. 2017 09:49:35
https://webtrh.cz/diskuse/hledam-smer-pro-logo-hand-made-audio-techniky/#reply1250072
Mně to nepřijde jako jiný případ. :) Je to byznys. Pokud je to i koníček, je to samozřejmě plus, ale stále to bude byznys, takže proč se k tomu stavět jinak?
Zaprvé – Nemasová cílovka taky cílovka. :) Čím více je lidí, tím univerzálnější logo může být, protože se to tak nějak "ztratí" a naopak čím méně lidí, tím osobitější logo je potřeba. Zpětná vazba ok, rozumím, že to půjde doladit, já jen že jsi to mohl mít 100% už od začátku (ostatně jsi to tak chtěl i sám).
Zadruhé – Proč má tolik lidí tuhle představu, že musí najmout jednoho člověka na X věcí, jinak to nebude fungovat? Každý schopný designer dokáže navázat na atmosféru / specifika loga. Člověk, který navrhoval logo pro Apple, není tentýž, co navrhoval design iPhonů. Design výrobků je jiná liga, jiné zaměření, žádá si jiné zkušenosti a schopnosti. Žijeme v době specializací, proto nerozumím tomu, že lidé neustále hledají všeuměly. Pokud jde o rozpočty, tak člověk, který se něčemu nevěnuje, nad tím stráví daleko více času, než ten, pro koho je to denním chlebem. Navíc ten první to nikdy neudělá tak dobře, jako ten druhý. Takže i z hlediska rozpočtů je rozumnější to rozkouskovat.. Ale.. to už je zas na jinou diskusi.
No to je fuk, nebudu se v tom už nimrat. Přeju hodně štěstí, ať to vše klapne. :)
17. 1. 2017 13:06:51
https://webtrh.cz/diskuse/hledam-smer-pro-logo-hand-made-audio-techniky/#reply1250071
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit