Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Sklik, Google Adsense jak to funguje pro studenta?

kokosovy_orech
verified
rating uzivatele
11. 1. 2017 15:12:47
Zdravím,
jsem student. Mám jeden dobře rozjetý web, kam chci umístit reklamy z Google Adsense a Skliku. Chci to mít jako přivýdělek a časem k tomu přidat víc webů aby to neslo trochu víc.
řekněmě pro začátek, že očekávaný měsíční příjem nepřesáhne pro příklad 500kč.
Chci se zeptat jestli jsem správně pochopil, co proto musím udělat.
1) Z pohledu Google Adsense, musím se zaregistrovat jako "Identifikovaná osoba k dph "? Jsem plátce daně jen pro zahraničí. Tudíž i když můj web navštěvují převážně lidé z čr/sk. Tak všechen zisk co od Google Adsense, dostanu do rukou, nemusím nějak řešit (daňové přiznání) a budu řešit pouze každý měsíč souhrnné hlášení ? Stále si nejsem jist se zdravotním a sociálním, ale pokud jsem dobře pochopil první rok na 100% neplatím nic a další rok podle výše příjmů, které budu dávat do souhrného hlášení ?
2) Budu chtít provozovat Google Adsense i sklik a časem i jiné alternativy. Tudíž bod 1 odpadá a budu muset vyplnit "jednotný registrační formulář" k založení volné živnosti za který zaplatím zároveň 1000kč ? Budu neplátce dph, budu vyplňovat daňové přiznání z českých služeb (sklik) a do souhrnného uvedu sklik i google adsense ? První rok tedy nebudu muset platit zálohy na sociální a zdravotní a další rok podle příjmů ? + budu tedy platit za roční období daň z příjmů 15% z skliku ?
3) Pokud s tím budu chtít ukončit živnost tak zajdu na živnostenský úřad a oni mi to ukončí i s tím, že pokud budu stále student, tak mi opět začne platit soc. a zdravot. stát ?
4) Pokud chci využívat obě služby sklik i google adsense, tak mi identifikovaná osoba k dph stačit nebude, ale budu muset založit volnou živnost ? Nebo je jiná alternativa ?
Díky za odpověď
11. 1. 2017 15:12:47
https://webtrh.cz/diskuse/sklik-google-adsense-jak-to-funguje-pro-studenta/#reply1249506
Vašek
verified
rating uzivatele
11. 1. 2017 17:04:21
Pro všechny body platí:
1. vyřídit si ŽL
2. registrovat se jako identifikovaná osoba pro adsense
3. v měsících kdy bude uskutečněno zdanitelné plnění pro adsense, tak za ten měsíc podat souhrnné hlášení
4. na sociálku doložit, že jste student a bude to tedy vedlejší OSVČ, na zdravotním už jste to určitě dokládal. Stát za Vás sociální nikdy neplatí a zdravotní za Vás bude platit jako za studenta, i když budete OSVČ.
5. zálohy jako vedlejší OSVČ v prvním roce neplatíte, v ostatních letech jen pokud k tomu splníte rozhodný příjem
6. ročně udělat přiznání k dani z příjmů za veškeré příjmy, co Vám z podnikání plynou a podat přehledy OSVČ na OSSZ a zdravotní pojišťovnu
11. 1. 2017 17:04:21
https://webtrh.cz/diskuse/sklik-google-adsense-jak-to-funguje-pro-studenta/#reply1249505
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit