Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Ochránné známky – porušení práv druhé strany

toufitka
verified
rating uzivatele
27. 11. 2016 10:28:30
Dobrý den,
chci se zeptat, jak je to přesně s ochrannými známkami. Už pár dní googlím, ale stále nemám jednoznačnou odpověď. Chci začít u nás v ČR prodávat produkt, který se zatím prodává jen v USA a má to tam veliký ohlas.
Vytvořila jsem si vlastní název a logo, pod kterým chci začít produkt prodávat a později ho zvažuji i zaregistrovat pod ochranné známky. Po koupení domény a vytvoření loga jsem zjistila, že v USA je firma, která má úplně stejný název (název se skládá ze dvou slov, mé logo je rozděleno mezerou mezi těmito slovy a logo zmiňované firmy v USA mezeru nemá, tyto dvě slova jsou spojené do jednoho), ale produkt není stejný. Jak jsem tedy bohužel zjistila, tato značka je již zaregistrovaná, takže domnívám se správně, že pro prodej mého produktu bych si měla zvolit jinou značku s jiným logem, aby to nebylo právně napadatelné?
Můj druhý dotaz. Zmiňovaná firma v USA, která prodává stejný produkt po svojí registrovanou značkou. Jedná se o kosmetický přípravek. Předpokládám, že přípravek buď nakoupí od dodavatele nebo si ho sama vyrábí. Předpokládám, že ho spíše nakoupí. Neporuším jejich práva, pokud stejný produkt koupím od svého dodavatele a prodám pod svoji značkou?
Snad je to vše srozumitelné. Děkuji za odpovědi.
27. 11. 2016 10:28:30
https://webtrh.cz/diskuse/ochranne-znamky-poruseni-prav-druhe-strany/#reply1239869
Loccacio
verified
rating uzivatele
(4 hodnocení)
27. 11. 2016 11:52:42
LMGTFY
27. 11. 2016 11:52:42
https://webtrh.cz/diskuse/ochranne-znamky-poruseni-prav-druhe-strany/#reply1239868
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit