Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Zobrazení doplňkových informací na základě rozpoznání objektu na fotce (offline Google Goggles)

Potřebuji Android(případně i IOS)aplikaci, která s pomocí nějakého volně použitelného SDK pro Image Recognition (pokud vím, tak je jich několik) bude umět následující:
- V aplikaci je možné nastavit cestu k souborům (defaultně je nastavena cesta tam, kam se v Androidu majiteli telefonu defaultně ukládají věci, které stahuje z internetu)
- V aplikaci se zobrazuje seznam zip souborů, umístěných na dané cestě. Obsah zip souborů si budu tvořit sám.
- V každém zip souboru je adresář, který obsahuje
- N fotografií ve formátu jpg nebo png
- HTML prezentaci o N jednotlivých souborech, formátovaných pomocí CCS. Soubory mohou obsahovat JavaScript.
- V aplikaci je možné zvolit jeden ze zip souborů a tím určit, že v danou chvíli bude aplikace pracovat pouze s adresářem z tohoto souboru.
- Pomocí ovládacích prvků aplikace vyfotím nějaký statický objekt (předmět, budova, nápis, atd.) a jeho fotka se následně porovná s fotografiemi v adresáři v aktuálně zvoleném zip souboru.
- Pokud není nalezena žádná shoda, nebo pokud je nalezena více než jedna shoda, uživatel je o tom informován odpovídající hláškou a je vyzván k opakovanému nasnímání vyhledávacího snímku.
- Pokud je nalezena právě jedna shoda, zobrazí se uživateli obsah HTML stránky, která je spojená s identifikovaným obrázkem (například tak, že v adresáři je speciální soubor, ve kterém se mapují dvojice Obrázek x Html stránka. Nebo třeba jen tak, že obrázek i html stránka mají stejný název souboru a liší se pouze koncovkou html/jpg/png)
V podstatě se jedná o offline klon Google Goggles s možností určit, s jakou offline databází obrazků a s nimi souvisejících informačních zdrojů, se v danou chvíli bude pracovat.
Ikdyž to není preferované řešení, dokážu si představit i řešení, kdy ta aplikace nafotí vyhledávací obrázek a provede s jeho pomocí vyhledání odpovídající HTML stránky v obsahu toho zipu, ale vlastní zobrazení obsahu té HTML stránky už se předá prohlížeči, který má uživatel v mobilu nainstalovaný. V takovém případě musí být ale zajištěno uživatelsky přívětivé přepínání mezi běžící aplikací pro vyhledávání ppomocí obrázků a běžícím prohlížečem. Aby nebylo nutné se do té alikace z prohlížeče složitě vracet přes více kroků, které by musel uživatel pro návrat do aplikace udělat.
Nevím přesně (nejsem vývojář) jak vlastně v těch SDK funguje porovnávání těch nafocených a zdrojových obrázků. Pokud je to tak, že obrázky, které by byly umístěné v tom zipu, musí mít dopředu vytvořené nějaké "technické" soubory se svojí signaturou(strojově zpracovatelným popisem obsahu obrázku), nebo dokonce že ani v tom zip souboru ty originální obrázky být nemusí, ale musí tam být soubory s jejich signaturami, tak od vás ještě potřebuji návrh, jak (pomocí jaké aplikace) bych ty soubory se signaturami obrázků mohl dělat, abych je následně byl schopen včlenit do sady souborů, obsažených v tom zipu.
Nabídněte demo, které ukáže, že umíte tu klíčovou část. Tedy že v lokálně umístěné sadě obrázků se pomocí nafocení objektu vyhledá ta správná fotka, na které je daný objekt (např.: vůz metra a list javoru) a po potvrzení shody uživatelem dojde ke zobrazení html souboru se základním CSS formátováním, textem Lorem ipsum a nějakým primitivním ale funkčním javascriptem). Zároveň naceňte celé, výše popsané zadání.
Těším se na vaše nabídky.
9 zobrazení
Zadavatel
placeholder profil
ikona hodnoceni
0 hodnocení
členem od 6. 9. 2010
Neověřen
ikona hodnoceni
A
B
C
D
E
Uživateli zatím nebyla udělena žádná hodnocení.

Další poptávky Více