Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Foto pro komerčni uziti? Jak je to?

Oleg
verified
rating uzivatele
(53 hodnocení)
23. 8. 2016 09:33:00
Zdravim,
muzete mi, prosim, po lopate objasnit nasledujici model:
Vlastni porizeni fotografii: ruzne komercni a nekomercni domy, hotely, ulice s auty a lidmi v lazenskem meste. Nasledne zpracovani techto fotografii pro tisk a tento tiskovy material je urceny pro nasledny prodej.
Ve meste zaroven probihal verejny festival, byly nafocene fotografie, lidi dali souhlas, ustni - lze dane fotografie zpracovat pro tisk? Tiskove materialy budou urceny vyhradne pro prodej. Mezi herci nebo ucastniky byly tez nahodne kolemjdouici turiste, tam souhlas neni ani ustni.
Otazka je, pod jake pravo spada dana produkce? Dany tiskovy material bude registrovan pod MKČR.
Vzorek fotografii:
2059020591
23. 8. 2016 09:33:00
https://webtrh.cz/diskuse/foto-pro-komercni-uziti-jak-je-to/#reply1219030
Petr Molnár
verified
rating uzivatele
17. 9. 2016 09:19:36
Tato problematika se týká autorského práva a práva na ochranu osobnosti, z fotografie, kterou jste zaslal, je zřejmé, že většina lidí na fotce zobrazených jsou účastnici, kteří Vám podle Vašich slov měli dát ústní souhlas, což by mělo postačovat, avšak je zde riziko, že následně si tento souhlas mohou rozmyslet, popř. jeji rozporovat a jeho rozsah,tj. že k takovému určení jej nechtěli poskytnout nebo že chtějí odměnu jako profesionální modelové, doporučoval bych Vám proto sepsání jednoduchého písemného prohlášení, abyste měl jistotu, jelikož je zřejmé, že se dané činnosti chcete věnovat ve větším měřítku a na komerční bázi V případě jakýchkoliv dalších dotazů se můžete obrátit na naši advokátní kancelář, která se autorskému právu dlouhodobě věnuje - viz www.akhk.cz
17. 9. 2016 09:19:36
https://webtrh.cz/diskuse/foto-pro-komercni-uziti-jak-je-to/#reply1219029
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit