Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Bakalářka – doporučení podkladů pro téma o vývoji webových stránek

Ahoj,
chystám se psát bakalářku, kde bych ráda porovnala vývoj webových stránek a požadavků koncového uživatele na web po grafické stránce v úplných začátcích a dnes. Ideálně s demonstrací na jedné konkrétní web stránce. Momentálně se snažím sehnat kvalitní podklady, ze kterých bych mohla vycházet.
Proto se zkouším obrátit i na komunitu tady na Webtrhu. Četl jste někdo zajímavou publikaci, článek nebo cokoli podobného, co by se třeba i jen částečně dotýkalo tématu? Budu ráda za doporučení jak z nedávné doby, tak hlavně za materiály staršího data - ideálně ještě z 90. let právě pro porovnání, tady docela tápu a nejsem schopná nic moc najít.
Moc díky a těším se na podněty.
2. 8. 2016 13:05:33
https://webtrh.cz/diskuse/bakalarka-doporuceni-podkladu-pro-tema-o-vyvoji-webovych-stranek/#reply1215066
radkamal
verified
rating uzivatele
(1 hodnocení)
2. 8. 2016 16:03:24
Ahoj, já jsem nedávno na jobs.cz viděla infografiku, jak se graficky a obsahově vyvíjeli. Teď už to tam nemůžu najít, buď to stáhli, anebo špatně hledám. Zkus se tam zeptat.
2. 8. 2016 16:03:24
https://webtrh.cz/diskuse/bakalarka-doporuceni-podkladu-pro-tema-o-vyvoji-webovych-stranek/#reply1215065
azka
verified
rating uzivatele
(2 hodnocení)
2. 8. 2016 16:46:50
pujc si nejaky stary knizky o html/css/flash v knihovne nebo kup v antiku, ale to bude pouze jako reference, obecne vychazej z vlastnich zkusenosti - v 90s to byl fokus na informace, stranka byla vytvorena pro uzivatele, s obsahem a bez blbosti okolo, dnes uz je to sama landing page, parallax scrolling, samej velkej obrazek, hlavne, aby to bylo responzivni, ale obsah 0; kazdej se snazi zaujmout graficky, protoze jinak nema cim zaujmout a je stejnej jako konkurence a nebo horsi, ale snazi se vypadat lepe a to pekne klame uzivatele, navic neni zadnej limit v prenosu dat ani rychlosti, proto je dneska unikatni udelat neco graficky decentniho a se spoustou informace. navic takovou myslenku supervisor/opponent oceni :D
osobne kdyz vidim web, kde je to samej obrazek a tam nejaka infoshitgrafika, zaviram to
odkaz na material nemam zadnej, ale ten "material" si muzes poskladat sama, neni to raketovy inzenyrstvi; zabrouzdej do archivatoru a projed si stary vzhledy webu, najdi patterny a napis o tom, zmin se o framesetech a dalsich vecech a voila
2. 8. 2016 16:46:50
https://webtrh.cz/diskuse/bakalarka-doporuceni-podkladu-pro-tema-o-vyvoji-webovych-stranek/#reply1215064
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit