Zadejte hledaný výraz...

Přesměrování domény na nový web (hosting) – možné problémy

Jan
verified
rating uzivatele
(1 hodnocení)
28. 7. 2016 16:09:05
Pánové a dámy,
prosím o menší bouři mozků, případné připomínky nebo postřehy z vašich zkušeností.
Tvoří se nám nový web, který poběží u jiného poskytovatele než současný web včetně hostingu. Současný web slouží pro B2C i B2B, je tedy cílem toto rozdělit na samostatné weby. Toto není ovšem jen důvod změny, celkově bude proveden redesign. Nově bude www.xy.cz přesměrovaná na nový web a přibude subdoména prodej.xy.cz, kde bude současný web. Data se budou natahovat ze systému prodej.xy.cz pomocí XML do nového webu.
Působíme v cestovním ruchu, data exportujeme jak pro partnery, tak pro srovnávače pomocí XML, máme vlastní Affiliate systém, URL adresa vyhledávání v novém systému je odlišná od stávajícího.
S tím souvisí několik problému, kterých jsem si vědom:
  • zachování stávajících URL (zpětné odkazy) - vytvářet stejná URL, popřípadě přesměrování pomocí 301
  • nový redesign - vliv na rozhodování návštěvníka (bude testováno)
  • Affiliate - Neměl by být problém, pokud budou zachovány adresy?
  • Z pohledu SEO to je částečný problém, který nás může poškodit v propadu pozic. Spuštění je naplánováno na mimo sezónu, pro minimalizaci případných problémů. Co si pamatuji, kdysi se z pohledu SEO řešil i problém ohledně nové adresy hostingu, na který se doména směřuje, je tomu tak i teď?
  • Nějaké další problémy, které mě nenapadly?
Zvažoval jsem jsem nový web spustit na nové doméně a na staré doméně dát rozcestník Klient - Prodejce, což by mi vše ulehčilo, ale z pohledu Brandu a prezentování společnosti klientům na přímo si myslím, že to není dobrý nápad.
Prosím o Váš názor na možné problémy, kterých se můžu vyvarovat už v začátcích přípravy na přesměrování stávající domény.
Děkuji za pomoc, Honza
28. 7. 2016 16:09:05
https://webtrh.cz/diskuse/presmerovani-domeny-na-novy-web-hosting-mozne-problemy/#reply1214184
Jaroslav-Kral.cz
verified
rating uzivatele
29. 7. 2016 00:04:39
Mně se nelíbí budování na subdoméně s označením jenom prodej. Byť chápu důvody, ale když bude zákazník něco hledat přes vyhledávač budou mu padat jak B, tak C věci do kupy. Nová značka by mu to pomohla filtrovat a obecně se hodí mít více značek, pro případ, že se objeví nějaký větší problém a je třeba kolem sebe rozvířit prach.
Další věc ohledně SEO jsou totožné texty, na B a C se nespíš budou opakovat. Když jsem se tím dříve zabýval, tak braly vyhledávače často subdomény s hlavní domenou jako jeden celek a za opakované texty tvrdě penalizovaly. Když byly dvě odlišné nepříliš prolinkované domény, byla situace lepší. Jestli se situace změnila nevím.
Pokud nebude paralelní souběh starého s novým (nedoporučoval bych), tak doporučuju pořádně testovat, testovat a ještě jednou testovat. Už jsem pár webů jako uživatel opustil, když kvůli nepovedenému redesignu přestaly fungovat některé funkce.
29. 7. 2016 00:04:39
https://webtrh.cz/diskuse/presmerovani-domeny-na-novy-web-hosting-mozne-problemy/#reply1214183
Jan
verified
rating uzivatele
(1 hodnocení)
29. 7. 2016 09:43:59
Jaroslave díky za reakci. Taky bych to nejradši postavil na nové doméně, ale 26. let na trhu, kdy je vybudovaná značka a síla domény....no je to těžké :) Texty budou vytvořeny nové, aby nebyla duplicita, ale s ohledem na sílu nýnějších textů. Pokud se návštěvník dostane na prodej.xy.cz bude okno s výběrem zda jsem návštěvník nebo prodejce, zvažuji i možnost zákázání indexování prodej.xy.cz, otázka je, je to dobrý nápad?
29. 7. 2016 09:43:59
https://webtrh.cz/diskuse/presmerovani-domeny-na-novy-web-hosting-mozne-problemy/#reply1214182
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit