Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Kdyz doktori nevidi nic na rengenovem snímku

Pavel Jílek
verified
rating uzivatele
(80 hodnocení)
15. 5. 2016 08:51:17
Zdravim vas,
jen tak pro zajimavost by me zajimala vase reakce aneb kdyby jste byli v me kuzi.
Pred mesicem jsem spadl pri sportovani na pravou ruku, druhy den ji ledoval a dals den jel do nemocnice (byl vikend) na chirurgii. Tam udelali rentgen a s narazeninou me poslali domu. Za 5 dni jsem sel v miste bydliste na kontrolu s tim ze me to furt pekelne boli. Dalsi rentgen a dostal jsem fixaci zapesti. Po tydnu kontrola bez zlepseni. Doktor me vicemene ubezpecil ze s rukou nic neni protoze na snimku nic nevidi a ani doktori v nemocnici nic nevideli. Za 14 dni kontrola. Na ruce mam stale jakoby otok na jednom miste. Chirurg me poslal k ortopedovi, ten si vyzadal dalsi rtg snimky a zjistil mi PO MESICI zlomenou clunkovou kost. V tydnu jdu na CT a na 90% me ceka operace, 3 mesicni lecba (sadra na 2 mesice) a dalsi 3 mesice rehabilitaci. Navic mi ortoped rekl ze se ta ruka mela ihned kompletne zafixovat sadrou a ne jenom ortezou zapesti.
Stve me, ze dva doktori neudelali co meli a ja ted budu temer s jistotou pres leto s rukou v haji.
Vim, ze je to moje blbost, ja na ni spadl, ale postup lekaru me moc nepotesil. Jako OSVC kdybych byl truhlar tak jsem v haji, nejak to preziju, ale zadna sranda to nebude.
Jak byste reagovali vy?
Ps: je to volna diskuse, tak me za to nekamenujte. Pokud vam toto tema vadi, nereste ho.
15. 5. 2016 08:51:17
https://webtrh.cz/diskuse/kdyz-doktori-nevidi-nic-na-rengenovem-snimku/#reply1195911
TomasX
verified
rating uzivatele
(4 hodnocení)
15. 5. 2016 09:30:41
nebyl bych k doktorům tak kritický, ta kost je opravdu hodně malá a zlomenina nemusela být snadno vidět, kosti se v zápěstí překrývají, zažil jsem to stejné, jen opačně, diagnostikovali mi zlomeninu, ikdyž nebyla. Co vím, zlomenina člunkové kosti se musí řešit vždy operací, není totiž snadné správně zafixovat úlomky na jejich místo, zápěstní kloub je velice složitý, tak to zase říkali mně. Rehabilitace a na několik týdnů sádra by tě čekala tak nebo tak.
Pro zajímavost si vyžádej původní rentgen nebo s původními doktory konzultuj, proč to neviděli.
15. 5. 2016 09:30:41
https://webtrh.cz/diskuse/kdyz-doktori-nevidi-nic-na-rengenovem-snimku/#reply1195910
No, jsou dva pohledy. Jako podnikatel a jako BFU :-) Jako BFU si řekneš, že i doktoři jsou jenom lidi a mohou se zmýlit. Znám spoustu případů, kdy nepoznali zánět slepého střeva a na to lidi téměř umírali. Pokud to vezmu jako podnikatel, tak mi lékař svojí vlastní chybou při diagnóze, či neodborným zákrokem, způsobil škodu při podnikání a omezil mě v jeho výkonu (Pokud bys byl truhlář, ale platí defakto všude, kde potřebuješ k podnikání ruce). Zvážil jsi se zahojit na lékaři? Nebo jsi typ člověka, co nad tím mávne rukou? :-) Každý jsme jiný a podle toho vypadá naše jednání :-)
15. 5. 2016 09:31:29
https://webtrh.cz/diskuse/kdyz-doktori-nevidi-nic-na-rengenovem-snimku/#reply1195909
Pavel Jílek
verified
rating uzivatele
(80 hodnocení)
15. 5. 2016 09:38:41
Se slepakem si me pobavil. V 8.00 navsteva praktickeho lekare, sestra me poslala domu at prijdu zitra, ze doktor dnes neprijde. Bylo mi 18 a sel jsem domu. V 10.00 jsem se probudil s nohama skrcenyma a bolestma. Jel jsem na chirurgii a kdyz me videl doktor okamzite jsem jel do nemocnice. Tam ruzna vysetreni.... Nemohl jsem uz chodit a kdyz jsem si mohl lehnout tak jsem mel kolena u hlavy. Ve 3 me dali na pokoj, v 19.00 se me prisel doktor zeptat jestli me to fakt boli ze na vysledcich nic neni. Operaci slepaku jsem si vyprosil, ve 21.00 byl na sale a rano jsem se probudil s drenazkou v brise s tim, ze mi to PRASKLO. To jen ke zkusenostem.
Jinak nepatrim mezi ty co nutne potrebuji delat problemy a co si tom leci sebevedomi. Spise me sere ze dva doktori neudelali co meli a me se tak minimalne o 5 tydnu protahne lecba.
---------- Příspěvek doplněn 15.05.2016 v 10:02 ----------
TomasX
Podle ortopeda si chirurgove nevyzadali rentgen na kterem by to videli. Delaly se snimky zapesti a na clunkovou kost se musi delat snimky se zavrenou pesti a ve dvou natocenych polohach. Proto to nevideli, protoze si nenechali udelat snimky, ktere meli.
Konzultace s lekarem aneb proc to nevidel me napadla, ale spise kvuli tomu, aby priste vedel. Oba byli mladi (do 30 let tipuju).
Chybama se clovek uci, jen u doktoru mi to neprijde na miste...
15. 5. 2016 09:38:41
https://webtrh.cz/diskuse/kdyz-doktori-nevidi-nic-na-rengenovem-snimku/#reply1195908
marat
verified
rating uzivatele
(2 hodnocení)
15. 5. 2016 10:04:25
Lékař je řemeslo jako každé jiné. Někteří umí, někteří neumí. Asi je mezi nimi procentuelně méně břídilů, než mezi zedníky, ale o moc to nebude.
Můj kamarád spadl z kola, zajel si na chirurgii (nemo Příbram), že ho bolí rameno. Tam mu řekli, že to má naražené. Bolestí nemohl přežít noc, tak jeli druhý den do Všeobecné v Praze. Tam mu zjistili zlomenou klíční kost a šel na sál.
Stejná situace...kamarád táty měl malou nehodu, sanitka ho odvezla do PB, tam mu řekli že má naražený žebra. Druhý den Všeobecná a měl dvě žebra zlomený.
Tchán spadl ze žebříku a rozdrtil si patu. Nemocnice Rokycany, dva dny v nemocnici leží a nikdo to neřeší, protože nemají chirurga. Ten mu pak řekne, že musí na operaci. Tchán se bojí, tak si pod práškama a hmatem, tu rozdrcenou kost sestaví. Před operací mu udělají rentgen a zjistí, že pata je dobře sestavená a dají mu jenom sádru.
Mám pokračovat? :)
Základem přežití, je najít si na každé zranění schopného lékaře. Jinak se dostaneš do ruky zedníkovi.
15. 5. 2016 10:04:25
https://webtrh.cz/diskuse/kdyz-doktori-nevidi-nic-na-rengenovem-snimku/#reply1195907
astrolog
verified
rating uzivatele
(109 hodnocení)
15. 5. 2016 10:06:01
Za sebe bych to projít nenechal. Zejména pokud se jednalo o opakovanou návštěvu a deklarování přetrvávajících problémů. Měl Tě buď pořádně vyšetřit nebo odeslat na další podrobnější vyšetření. Nic na tom nemění fakt, že se jedná o menší kost nebo že třeba (možná) na RTG udělali snímek nedostatečně - roli hraje i například správný úhel.
Ovšem záleží na Tobě, bude Tě to stát čas a nervy. Každopádně myslím, že když budeš hodně prudit, případně si najmeš právníka na lékařské právo a případně se začneš ohánět medializací, tak máš u nemocnice o něco vyšší šanci uspět. Existuje totiž spousta pochybení, o kterých veřejnost vůbec neví a poškozený se s nemocnicí domluví na nějaké formě odškodnění. Nemusí se nutně jednat o peníze, nemocnice například nabídne nějakou nadstandardní péči apod., je to případ od případu.
Za sebe sice uznávám, že i lékař má právo na chybu. Ovšem pokud pacient opakovaně deklaruje potíže, které se navíc následně ukážou jako oprávněné a byly již v té době, pak není o čem mluvit a doktor by se k tomu měl nějakým způsobem postavit.
15. 5. 2016 10:06:01
https://webtrh.cz/diskuse/kdyz-doktori-nevidi-nic-na-rengenovem-snimku/#reply1195906
Legenda
verified
rating uzivatele
(5 hodnocení)
15. 5. 2016 10:14:51
Já jsem něco podobného zažil s močovým měchýřem
Byl jsem na dovolené minulý rok na mácháči, kde mě chytla strašná bolest břicha.
Vzhledem k tomu že začaly přípravy na festival, tak již v arealu byly doktoři, sanitky aj. S bolestí břicha jsem je navštívil a ty mě odkázaly do nemocnice.
Jel jsem do nemocnice v České lípě, kde jsem prošel odběrem krve, moči atd.
Po nějakém vyšetření mi zdejší doktorka řekla, že mi nic není, že nikde nic nevidí a krev i moč jsou v pořádku a můj problém je spojen se zdejším koupáním
Pár dní na to jsem přijel domů, kde mě v noci opět chytly hrozné bolesti a takto jsem ty bolesti přecházel několik dní s tím, že jsem asi nastydl. Po několika dnecha jsem navštívil zdejší nemocnci a tam po pořádném vyšetření jako je Sono, krev, moč zjistily, že mám něco na močovém měchýři. Později po pár dalších vyšetřeních vylezlo na povrch, že mám " Papilom " na močovém měchýři
Ty bolesti nejspíš vyvolávalo to, že Papilom má poměrně velké rozměry ( nebudu teď hledat dokumenty které jsem obdržel v nemocnici ) a na něco mi v oblasti toho močového měchýře tlačí a to vyvolává ty bolesti
15. 5. 2016 10:14:51
https://webtrh.cz/diskuse/kdyz-doktori-nevidi-nic-na-rengenovem-snimku/#reply1195905
marat
verified
rating uzivatele
(2 hodnocení)
15. 5. 2016 10:25:07
astrolog: Bez šance! Manželka dostala po banální operaci plicní embolii, do konce života nemůže sportovat a všechny instituce to smetly ze stolu s tím, že komplikace nelze vyloučit. Odborný posudek v náš prospěch samozdřejmě vyloučil jiný odborný posudek ve prospěch nemocnice.
15. 5. 2016 10:25:07
https://webtrh.cz/diskuse/kdyz-doktori-nevidi-nic-na-rengenovem-snimku/#reply1195904
Legenda
verified
rating uzivatele
(5 hodnocení)
15. 5. 2016 10:30:24
astrolog: Bez šance! Manželka dostala po banální operaci plicní embolii, do konce života nemůže sportovat a všechny instituce to smetly ze stolu s tím, že komplikace nelze vyloučit. Odborný posudek v náš prospěch samozdřejmě vyloučil jiný odborný posudek ve prospěch nemocnice.
Něco podobného jsem zažil též, kdy mi zemřel 15letý bratr s downovým syndromem. Jenže se nejednalo o operaci, ale po lečbě zápalu plic, kdy po řádě dávek penicilínu a dalších sra.ek, mu doktorka nepředepsala léky na ředění krve.
15. 5. 2016 10:30:24
https://webtrh.cz/diskuse/kdyz-doktori-nevidi-nic-na-rengenovem-snimku/#reply1195903
kontres
verified
rating uzivatele
(5 hodnocení)
15. 5. 2016 10:50:21
Nevím , jestli si toho někdo všiml, ale mladí, nebo dobří lékaři odcházejí do zahraničí za lepším a tady zůstává ten nekvalitní zbytek. Trend, který sleduji roky.
15. 5. 2016 10:50:21
https://webtrh.cz/diskuse/kdyz-doktori-nevidi-nic-na-rengenovem-snimku/#reply1195902
marat
verified
rating uzivatele
(2 hodnocení)
15. 5. 2016 12:40:23
Oni do zahraničí neodcházejí. Hodně schopných doktorů tam jde nabrat zkušenosti, ale většina se vrátí, protože jenom u nás dostanou peníze za nic a bez rizika žaloby. Proto je tu tolik soukromých ordinací a málo specialistů v nemocnicích. Teď dokonce začali dovážet brak z Ukrajiny, kdy Ukrajinka dostane povolení k podnikání v medicíně bez jakéhokoliv přezkoušení a to by jste viděli, jaké jejich vzdělání...!
15. 5. 2016 12:40:23
https://webtrh.cz/diskuse/kdyz-doktori-nevidi-nic-na-rengenovem-snimku/#reply1195901
Jan
verified
rating uzivatele
15. 5. 2016 12:49:11
Pripojim konkretni zkusenost s clunkovou kosti :) mel jsem to rekl bych totozne jako ty. Fotbalove utkani a pad na ruku. Doma ledovani a rano pri opravdu velke bolesti navsteva nemocnice kousek za Brnem kde o vikendu bydlim na chalupe. Vysledek narazenina a dostal jsem obvaz a doporuceni dal ledovat. Rikam si OK vse jsem dodrzoval ale asi po 4 dnech kdy jsem to nevydrzel jsem se rozhodnul pro navstevu FN Brno, kde opakovane provedli RTG s ohromujicim zjisteni - nic vam neni jen to ledujte. Nechal jsem to byt a drzel se doporuceni a ruka z niceho nic opravdu prestala bolek i kdyz byla porad v jednom miste natekla. Asi za dalsi 2 mesice jsem se po narazeni stejneho zapesti ke specialistovi v Brne na ktereho me odkazal mu znamy - stara se pouze o ruce vsech nasich vrcholovych sportovcu. Rychly RTG a prvni shlednuti snimku diagnoza zlomenina clunkove kosti. Zlomenina byla stara vice nez 2 mesice a protoze byla na 2 casti tak jedna pulka byla jiz odumrela :) tim padem me cekal kostni step z predlokti, sesroubovani, 6 tydnu orteza pres loket a dalsi 2 tydny uz jen kratka orteza.
Tenkrat jsem se na to vykaslal a nechal to byt ale sralo me to pekne to ti povim.
Kazdopadne me doporuceni. Zajdi si k nejakemu odbornikovi na operaci. Tento me operoval na sve jednodenni klinice. V 8 prichod, operace, ve 4 jsem se vzbudil a za hodinu domu. Plus to se v zadnem pripade nenech odbyt a cpat si neco jineho nez lehkou sadru z pryskyrice (lehci ale pevnejsi a muze se namocit). Celkove me stala 4000 operace a 500 sadra ale kamarad co mel uplne stejne zraneni s tim lezel tyden se smradlavou sadrou a trpel.
15. 5. 2016 12:49:11
https://webtrh.cz/diskuse/kdyz-doktori-nevidi-nic-na-rengenovem-snimku/#reply1195900
igor
verified
rating uzivatele
(18 hodnocení)
15. 5. 2016 13:20:46
Trestne oznamenie a nasledne sud o odskodne od nemocnice aj od doktora/rov. Som zvedavy, kedy sa konecne lekari v nasich koncinach prebudia zo svojho "bozskeho komplexu"...
15. 5. 2016 13:20:46
https://webtrh.cz/diskuse/kdyz-doktori-nevidi-nic-na-rengenovem-snimku/#reply1195899
Pavel Jílek
verified
rating uzivatele
(80 hodnocení)
15. 5. 2016 15:13:03
Jeden webtrznik mi doporucil http://www.ruka-kosmetika.cz a potom co mi hodne z vas i napsalo at si na to najdu odbornika a ne reznika to fakt zvazuji. Zitra tam zavolam a poslu rentgeny co mam a necham si od nich doporucit postup.
Ta žaloba mi prijde uz moc, ikdyz jsem byl k tomu naklonen. Kdybych se nechal odbyt, tak za pul roku zjistim ze mi odumrela kost a mel bych asi i dalsi potize...
No des a hruza.
15. 5. 2016 15:13:03
https://webtrh.cz/diskuse/kdyz-doktori-nevidi-nic-na-rengenovem-snimku/#reply1195898
beraniste
verified
rating uzivatele
(29 hodnocení)
15. 5. 2016 15:15:47
Jj, diagnózy - mé přítelkyni v nemocnici dělali ultrazvuk a řekli jí, že nemá dělohu. Tak lítala jak blázen několik dní po specialistech, než zjistili, že je úplně normální, ale doktor možná přišel do služby po kalbě.
15. 5. 2016 15:15:47
https://webtrh.cz/diskuse/kdyz-doktori-nevidi-nic-na-rengenovem-snimku/#reply1195897
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit