Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Tisková zpráva – Šance pro mladé grafiky a designéry

Lad
verified
rating uzivatele
(32 hodnocení)
10. 1. 2008 19:41:34
// Doufam Retale, ze ti nevadi, ze jsem placnu TZ jen tak, ale myslim ze je tu spousta adeptu na prihlaseni a k tematu "Design" se to take hodi. //
Praha, 7. ledna 2008 - Již podeváté mají talentovaní mladí lidé příležitost předvést své schopnosti a dovednosti v internetových soutěžích projektu Junior Internet. Jedna z nich je určena pro nadané mladé grafiky a designéry, kteří mohou do soutěže Junior Design přihlašovat své grafické práce až do 15. února 2008.
Soutěž JuniorDesign proběhne v rámci letošního ročníku Junior Internetu podruhé. „Řada mladých lidí se velmi úspěšně věnuje webdesignu a designu jako takovému,“ říká Jiří Peterka, dvacetiletý koordinátor projektu, „rozhodli jsme se proto již minulý rok pro tyto mladé designery a grafiky do 18 let připravit speciální soutěž.“
Grafické práce budou hodnoceny ve dvou věkových kategoriích – do 15 let a 15 až 18 let. Ve věkové kategorii 15 let a méně stačí přihlásit pouze jednu práci, ve věkové kategorii do 18 let musí soutěžící zaslat tři vytvořené grafické práce. Nemusí jít jen o designy webových stránek, ale i jakékoli jiné elektronické grafické práce - plakáty, bannery, obrázky. Více informací, kompletní pravidla a hlavně přihlášku do soutěže JuniorDesign lze nalézt na oficiálních stránkách Junior Internetu - http://www.juniorinternet.cz/competitions.php?show=juniordesign.
V roce 2007 mezi oceněnými grafickými pracemi mladých lidí bylo například grafické zpracování blogu http://interwal.ind.cz, za jehož originální a osobité pojetí si vítězství ve starší věkové kategorii soutěže JuniorDesign odnesl sedmnáctiletý Jan Valuštík. V mladší kategorii získal hlavní ocenění Kamil Zeman za esteticky a jednoduše zpracované pojetí redakčního systému http://balici.wz.cz/juniornet/redakcni_system.jpg
V soutěžích budou vítáni také účastníci se zdravotním postižením. V minulých ročnících byly oceněny v kategorii Junior Text neslyšící děti a mladá autorka trpící roztroušenou sklerózou. Pořadatelé by tedy rádi v letošním roce přivítali i grafické práce z řad handicapovaných soutěžících.
Všichni soutěžící (i z kategorií JuniorWeb, JuniorProject, JuniorText, JuniorMobil a JuniorErb) budou pozváni na konferenci Junior Internet, která se uskuteční 29. března v Praze, a vítězové soutěží budou Českou republiku reprezentovat i na mezinárodním sympoziu v Polsku.
Projekt Junior Internet je určen talentovaným dětem a mladým lidem do 18 let, kteří se aktivně věnují Internetu. Cílem projektu je být pro ně odrazovým můstkem a podporovat je v jejich dalším rozvoji. Řada minulých vítězů vytváří projekty na profesionální úrovni, které obstojí i v konkurenci dospělých. Někteří si dokonce založili i vlastní firmu a jejich projekty jsou úspěšné i komerčně. Celý projekt Junior Internet iniciovali a s pomocí BMI sdružení organizují sami mladí lidé. Probíhá v rámci kampaně Březen – měsíc Internetu (www.brezen.cz).
10. 1. 2008 19:41:34
https://webtrh.cz/diskuse/tiskova-zprava-sance-pro-mlade-grafiky-a-designery/#reply36268
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit