Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Nemozem pridat do Gitu vendor zlozku

node
verified
rating uzivatele
(5 hodnocení)
11. 3. 2016 07:51:30
Ahojte,
mam kus kodu ktory ma vlastny composer.json konfigurak a vendor zlozku a cele je to sucastou velkeho projektu a vsekto je v gite(viem ze sa to neodporuca, ale whatever). Su aj ine pouzitia composeru v inych castiach projektu ale iba s jednym mam problem.
Prave som si totzi vsimol ze obsah vendor zlozky v gite skratka nie je a problem je ze ani do gitu nejde pridat. Zlozka obsahuje iba jediny balicek ktory sa povodne tahal z gitu lebo nema oficialnu stabilnu verziu a obsahoval aj svoj git repozitar(co som si nevsimol predtym), tak som ho nainstaloval s --prefer-dist a tym sa jeho gitu zbavil, ale ani tak nemozem vendor zlozku pridat do hlavneho/projektoveho gitu. Pozeral som vsetky gitignore konfiguraky(aj globalny) a nikde nic tak uz neviem co dalej.
Ked skusim manualne pridat nejaky subor vo vendor zlozke do gitu cez tortoise git tak mi to vypise .. is both a file and a directory. Co som googlil tak vypisat stav cez git ls-files -s by malo dat nejake info ale mne to nevypise vobec nic(akoby tam neboli ziadne subory).
git add . mi zase zacalo vypisovat:
Ked to spusim druhy krat dostanem:
Zmazanie index.lock iba sposobi ze sa zase objavi prva hlaska a potom zase ta druha.
Neviete co to moze byt za problem?
11. 3. 2016 07:51:30
https://webtrh.cz/diskuse/nemozem-pridat-do-gitu-vendor-zlozku/#reply1181864
Myslím, že to používáš špatně. Obsah složky vendor by se na GITu neměl vůbec vyskytnout. Vše musí sestavit composer (skladatel :D). Případné konflikty musíš řešit přímo s ním.
Pokud přímo ve vendor upravuješ kód a kvůli tomu commituješ tento obsah na GIT, opět je to špatně. Pokud něco takového potřebuješ, je dobré si vytvořit vlastní klon a vlastní composer balíček a dělat si s tím co chceš.
11. 3. 2016 07:56:34
https://webtrh.cz/diskuse/nemozem-pridat-do-gitu-vendor-zlozku/#reply1181863
node
verified
rating uzivatele
(5 hodnocení)
11. 3. 2016 08:33:48
Tak poohlo mi toto http://stackoverflow.com/questions/4185365/no-submodule-mapping-found-in-gitmodule-for-a-path-thats-not-a-submodule
konkretne git rm. Myslim ze chyba bola prave v tej .git zlozke ktora bola povodne v zlozke projektu vo vendore a tym to cele zacalo a --prefer-dist uz potom nepomohol.
11. 3. 2016 08:33:48
https://webtrh.cz/diskuse/nemozem-pridat-do-gitu-vendor-zlozku/#reply1181862
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit