Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Zákazníci platili na hacknutá čísla účtů

Vrkala
verified
rating uzivatele
16. 1. 2016 09:50:48
Dnes jsem četla tohle a přemýšlím tu nad tím spletencem kdo za co může, jak se k tomu má postavit e-shop a jak to vlastně bude řešit policie.
Zákazníci Electro.cz platili na špatná čísla účtů. Má jít o útok hackerů - Lupa.cz…
Pokud by se někdo dostal do e-shopu a změnil čísla účtu v emailových instrukcích k platbě zákazníkům, tak e-shop by to měl vyřešit prozákaznicky a zboží dodat, neb tohle není chyba zákazníka. S policií to pak řeší e-shop s tím, že až to ta semele, vyslechne všechny svědky a stáhne platby zpět (možná, pokud to už není utracené a daná osoba nic nemá?), tak pošle dané platby e-shopu? Nebo by vratky plateb šly na účty zákazníků a e-shop by měl doufat, že budou slušní a časem mu to dopošlou?
Mně se loni podařilo připlést do podvodu, jak někdo rozesílal mejly k platbě za domény. Dorazil email s fakturou designově úplně autentickou, jen číslo účtu bylo u m-banky, no ale chvíle nepřemýšlení, stalo se mi. A bylo to tak, že mě policie vyhledala, předvolala k výslechu, zařadila mě mezi poškozené a po nějakém čase platbu vrátila zpět mně. V tomto případě šlo o malou částku a taky mě ani nenapadlo službu vyžadovat po registrátorovi, ale tady přemýšlím nad těmi pohyby plateb, vyrovnáním, jak by to vlastně bylo...
Co myslíte?
16. 1. 2016 09:50:48
https://webtrh.cz/diskuse/zakaznici-platili-na-hacknuta-cisla-uctu/#reply1166600
Radek M.
verified
rating uzivatele
(17 hodnocení)
16. 1. 2016 17:16:42
No, prakticky vzato, až se zjistí, komu ty peníze doputovaly, tak se budou zřejmě z titulu bedůvodného obohacení vracet zpět jednotlivým poškozeným zákazníkům na jejich účty, nikoliv přeposílat e-shopu. Takže z pohledu e-shopu bych byl opatrný posílat lidem plnění za peníze, které k němu nikdy nedoputovaly a možná ani nedoputujou, pokud je zákazníci nepřepošlou znovu. To je samozřejmě můj teoretický názor, je to opravdu spletenec pro právníky.
16. 1. 2016 17:16:42
https://webtrh.cz/diskuse/zakaznici-platili-na-hacknuta-cisla-uctu/#reply1166599
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit