Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Drop shipping z Číny

romanpur
verified
rating uzivatele
25. 12. 2015 10:28:25
Dobrý den,
rád bych se zeptal na následující věci, na které jsem nenašel pořádně odpověď.
SITUACE I.
Máme třeba situaci, že si založím eshop - jako Dropshipping z Číny, HK, apod.
Funguje to tedy tak, že zákazník si koupí nějakou věc - zaplatí mě na účet, já zboží objednám u dodavatele a ten ho pošle z Číny přímo na jeho adresu. Pokud to projde bez CLA a bez DPH - super, ale pokud bude vyměřeno, tak ho zaplatím zákazníkovi já - on pošle kopii o tom, že ho zaplatil a já mu peníze pošlu. Přesně takhle fungoval jeden eshop s telefony z Číny. Posílá se přes DHL.
Ale jak toto vše řešit účetně?? Já budu asi zákazníkovi fakturovat jen "Odměnu za zprostředkování" a Čínský dodavatel ten zbytek.
Co když ale dojde k situaci, že bude vyměřeno CLO a DPH a já ho budu chtít zákazníkovi proplatit...co s tím? Jak to udělat v účetnictví? Právě takto fungoval ten jeden eshop s mobilama, který už to ale prodává normálně jako klasický eshop (přímo z ČR - mají sklad).
Je také legální to, že mi dodavatel nabízí, že mají sklady i v Británii a Německu, že by to posílali přímo z EU - odpadá tak to CLO a DPH, protože už to nějakým způsobem bylo procleno a DPH odvedeno odnich? Fakturováno od dodavatele bude ale stejně z Číny.
SITAUCE II.
Máme třeba situaci, že si založím eshop - jako Dropshipping z Číny, HK, apod. a chci se odlišit od ostatních. Nechci za zboží platit dopředu od zákazníků, ale poslat jim to na dobírku.
Jde to vyřešit tak, že dodavatel to pošle mě třeba z té Británie nebo Číny na mou adresu - já ho donesu třeba na poštu nebo pošlu kurýrem na dobírku? Peníze přijdou pak normálně mě na účet. V balíku bude mít dvě faktury - jednu ode mě za zprostředkování a druhou od Čínského dodavatele.
Nebo mě napadá si objednat přímo dopravu třeba od GLS z té Velké Británie, kde mám možnost to poslat odkudkoli kamkoli na dobírku.
Nejde pak už o normální prodej? Jde mi o to, abych nebyl distributor, ale pouze zprostředkovatel, který zboží objedná, případně proplatí CLO a v případě reklamace vše vyřídí.
Budu moc rád, pokud mi to někdo objasní.
Pěkné svátky
25. 12. 2015 10:28:25
https://webtrh.cz/diskuse/drop-shipping-z-ciny/#reply1161032
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit