Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Palety zboží k dalšímu prodeji – rady

rotvajler
verified
rating uzivatele
25. 11. 2015 19:49:46
Dobrý den.
Přemýšlím nad koupí pro začátek cca 2 palet zboží , které je z 70% nové , 20 % nekompletní a 10 % poškozené. Cena těchto palet se pohybuje kolem 7000 Kč. Ze začátku bych rád toto zboží prodával na Aukru , v případě většího úspěchu bych postupně budoval E-shop podobný obchodu Rozbaleno.cz
Teď ale stojím před řadou otázek , abych něco nezanedbal. Obchodní podmínky mi jsou jasné , ty nechám udělat aby byly pořádně , ceny zboží budou se slevou od 10 - 60% z běžných cen dle toho jestli je nové , nekompletní či poškozené. Teď se ještě dostávám k zárukám. U nového zboží ve 100% stavu by byla 2 roky ,u nekompletního 12 měsíců a u poškozeného 6 měsíců ,je to dle zákona v pořádku ? Samozřejmě záruka bude vždy uvedena u výrobku a v obchodních podmínkách to bude také uvedeno.
Ještě by mě zajímalo ,zda musím mít ještě nějaké smlouvy, například odběr odpadu, elektroodpadu atd. Ze začátku by to nebylo ve velkém ,spíše taková přidružená činnost ke stávajcímu podnikání.
Případné reklamace budu řešit vždy vrácením peněz zákazníkovi, nic opravovat nebudu.
Aktuálně 4 roky vyrábím a prodávám potřeby pro drůbež a králíky , je to teda v menším a bez eshopu , ale zkušenosti s podnikáním mám ( účetnictví , daně ,atd ) , ale takto internetový prodej dělám poprvé ,tak se raději ptám ,na co si dát pozor.
Děkuji za jakékoli rady a reakce.
---------- Příspěvek doplněn 26.11.2015 v 13:52 ----------
Chci se zeptat , zda je v souladu s občanským zákoníkem následující dodatky:
1.44. Záruka na bazarové , použité , poškozené či nekompletní zboží se ujednává na 12 (dvanáct ) měsíců od data převzetí zboží kupujícím.
1.45. Záruka na ostatní nové zboží je standardní 24 měsíců od data převzetí kupujícím.
pro prodej zboží prostřednictvím on-line obchodu umístěného na internetové adrese , teď jsem tam napsal přímo odkaz na můj profil na Aukru , tak nevím ,zda to je správně.
25. 11. 2015 19:49:46
https://webtrh.cz/diskuse/palety-zbozi-k-dalsimu-prodeji-rady/#reply1155347
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit