Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Import nového zboží

Antonin Ladecky
verified
rating uzivatele
4. 9. 2015 21:10:24
Dobrý den,
řeším otázku jak si zajistit profil výhradního dodavatele a distributora pro zboží do ČR, které se na evropký trh zatím nedostalo. Jde o to že zajistím reklamu a uvedení na trh, a nerad bych se dostal do situace kdy po proznámení značky přijde někdo jiny a začne zboží distibuovat současně bez jakékoliv investice do reklamy...
Napadly mě tři různé způsoby:
1. Dodávat zboží pod jinou obchodní značkou a tím zamezit zjištění původního výrobce. Bohužel právě původ je na zboží atraktivní.
2. Vytvořit s výrobcem smlouvu, která by mi zajišťovala výhradní právo distribuce. Nevím však jestli je něco takového možné. A zda by to nešlo jednoduše obejít například tím, že zboží distribuje nejprve do Německa a z něj do ČR.
3. Předejít tuto situaci tím že vytvořím webovky pro distribuci a budu očekávat že většina prodejců zvolí raději koupí přímo v ČR ze věruhodných stránek. To lze ovšem předpokládat pouze u malých prodejců.
4. 9. 2015 21:10:24
https://webtrh.cz/diskuse/import-noveho-zbozi/#reply1138397
Radek M.
verified
rating uzivatele
(17 hodnocení)
5. 9. 2015 08:56:49
Když to vezmu popořadě:
ad 1. Tohle bych nedělal nejen z důvodu neatraktivity, ale taky proto, že každý šikovný prodejce si výrobce zboží dokáže zjistit, ať se produkt přejmenuje jakkoliv.
ad 2. V EU je volný pohyb zboží, takže prodávat to může i ten, kdo nemá nějakou smlouvu s výrobcem, na to se už nehraje.
ad 3. Pokud někdo jiný nastaví lepší podmínky, např. cenu nebo dodání a párkrát si spolehlivost jiného prodejce ověří, tak se obávám, že vaše věrohodnost stačit nebude.
Co lze ale udělat je to, že budete poskytovat prodejcům, kteří budou zboží kupovat jen od vás, kvalitní podporu. Tj. poskytovat kvalitní fotky zboží, popisky, dostatečné zboží skladem, např. i dodatečnou výměnu zboží nebo vrácení zboží zpět, aktualizovaný XML feed, třeba i droppshiping nebo přeposílání objednávek, poradenství, atraktivní podmínky při odběru většího množství atd. atd.
Prostě spoléhat na to, že nějakýma smlouvama si výhradní prodej ošetříte, nebo že v případě úspěchu nezačne to zboží někdo tahat třeba z Číny, neni řešení. O co ale jde je váš přístup k prodejcům.
5. 9. 2015 08:56:49
https://webtrh.cz/diskuse/import-noveho-zbozi/#reply1138396
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit