Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Co si o tom myslíte?

Digit
verified
rating uzivatele
14. 8. 2015 10:40:29
Zdravím,
zajímal by mě váš názor na moje webové stránky Digitips.cz. Nejen co se týká designu, ale třeba i funkčnosti webu nebo publikovaných článků.
Jak se vám stránka používá, jestli se dobře orientujete, zda vše zobrazuje jak má apod. Mám v plánu publikovat články na různé užitečné webové nástroje, tipy apod, takže by to pro vás mohlo být zajímavé ;-) S psaním teprve začínám, tak budu rád za vaše rady, co byste zlepšili i třeba v psaném projevu apod. Díky :-)
14. 8. 2015 10:40:29
https://webtrh.cz/diskuse/co-si-o-tom-myslite-5/#reply1133438
PitiPitiPa
verified
rating uzivatele
14. 8. 2015 10:42:50
neskutečně mě s.rou ty okna s reklamou na facebook a to další, co pak na mě vyskočí, mám vysokej tlak a neměl bych se lekat
14. 8. 2015 10:42:50
https://webtrh.cz/diskuse/co-si-o-tom-myslite-5/#reply1133437
Digit
verified
rating uzivatele
14. 8. 2015 10:53:42
Díky za upozornění a většinu jsem už vypnul. Zkoušel jsem to kvůli článku :-D
14. 8. 2015 10:53:42
https://webtrh.cz/diskuse/co-si-o-tom-myslite-5/#reply1133436
azka
verified
rating uzivatele
(2 hodnocení)
14. 8. 2015 12:47:50
Moderni web bez niceho. Splnuje presne ty zajety standardy designu a nezajimaveho contentu, ktery splnovat v roce 2015 ma. Takovejch webu je tuny, co targettujou hloupy lidi (a zaroven ~15 lety), nicmene ti uz sedi na twitchi, youtube a nebo drsnywebsvet nebo jak to je a nebo 9gag1234chan. Radsi si otevru cernobilej web bez unsocial udelatek a tam se neco dozvim.
Web mozna tvorit umis, ale mel by sis rozmyslet, co smysluplnyho vytvorit, nez jen vytvorit neco, protoze se nudis a mas pocit, ze bys neco udelat mel.
Pokud jsi ajtak, coz asi jsi, tak radsi udelej web pro ajtaky a vysvetli neco (jednoduse!) z IT problematiky, co na jinejch IT webech neni, s tim bys zaujal tu chytrejsi 15ti letou mensinu a motivoval ji, aby se ucila a taky by jsi uspel i u lidi 20-40let. Lidi nemaj nic radsi, kdyz je zajima neco na co jim nikdo neodpovi, ale vysvetlis tak jednoduse, az si reknou, jo, tak nejak to asi funguje. Treba tvorba her: matice, vektory (grafika, vysvetlit opengl pipeline?), co je to stack a proc jej vymysleli, jak se crackuje software (debuggery), jak se dela interrupt a software vola kernel funkci, jak cpu zpracovava paralelne procesy, co je thread a jak to funguje, co je linux, proc pouzivat nginx misto apache... proste miliarda temat zajimavejch z tvyho oboru se da najit. Myslim, ze najdes dost velkou skupinu lidi, nicmene k tomu musis mit taky nejaky znalosti a psani 1 clanku trva treba i den nebo nekolik dni, ale napsat clanky, jak si zmenit cover foto na FB, toho jde vychrlit i 50 denne a pro me kvantita < kvalita. Pokud chci moc, omlouvam se.
14. 8. 2015 12:47:50
https://webtrh.cz/diskuse/co-si-o-tom-myslite-5/#reply1133435
Digit
verified
rating uzivatele
14. 8. 2015 14:44:28
Díky za názor :-) Ajťák v žádném případě nejsem :-D Pro stránky jsem se rozhodl, protože jsem se chtěl naučit je tvořit a vše co s tím souvisí. Do budoucna bych chtěl začít ještě další projekty a toto beru jako takový odrazový můstek. Články píšu převážně o tom, co používám, je to užitečné a mohlo by to pomoci i ostatním. Např. jsem hledal obrázky pro web a tak jsem se nalezené zdroje seskupil dohoromady ve formě článku o obrázcích dostupných zdarma.
Je mi jasné, že web není designově ani obsahově dokonalý a jedinečný. Běží na WordPressu a používám free šablonu u které jsem se snažil vše přizpůsobit tak, aby se mi to líbilo a čtenářům snad taky. Netrávím nad webem čas protože bych se nudil. Články mi napsat trvá poměrně dlouho i když to možná tak nevypadá, protože psaní mi zatím nejde tak od ruky jak bych si představoval ale jinak než psaním to nejspíš nezlepším.
Třeba ten článek o profilové a úvodní fotce na FB jsem napsal proto, že jsem na takovou stránku narazil, líbilo se mi to a tak jsem hledal jak je možné to udělat a podělil se o to s ostatními. To samé platí o dalších článcích, které většinou vyústí z nějaké situace, kterou se zrovna zabývám a její řešení vydám ve formě článku. Takže třeba chodím do posilovny a chtěl jsem nějakou aplikaci, kde bych mohl zaznamenávat svůj trénink, aplikaci se kterou jsem spokojený jsem našel a tak na ní napsal recenzi. Stejný případ je poslední článek o widgetech na webové stránky atd.
Co se týče cílovky tak nemyslím, že by to měli být hloupí uživatelé nebo děti kolem 15 let. Témata která jsi napsal jsou určitě zajímavá, ale nezajímám se o ně a nerozumím jim. Třeba se rozhodne o nich napsat někdo z uživatelů Webtrhu :-) Já chci spíš psát o nástrojích a postupech, které zvládnou běžní lidé a pomohou jim ;-) Doufám že jsem trochu vysvětlil koncept svého webu.
14. 8. 2015 14:44:28
https://webtrh.cz/diskuse/co-si-o-tom-myslite-5/#reply1133434
azka
verified
rating uzivatele
(2 hodnocení)
14. 8. 2015 15:39:54
To co jsi napsal dava smysl, az na to, ze "Co se týče cílovky tak nemyslím, že by to měli být hloupí uživatelé nebo děti kolem 15 let." vylucuje s tim clankem o FB coveru. Pokud si to nemyslis, tak ti svoji pravdu vtloukat nebudu, je to dost relativni a mozna jses moc mlady to pochopit :) Tema o IT jsem nahodil, protoze jsem ajtak a v nicem jinym bych neprispel. Clanky muzou bejt o cemkoli, o drevenych domcich a nebo o strihani ovci a zpracovani bavlny.
Wordpress a sablona, proti tomu nic nemam, to nevylucuje, ze web nemuze byt prinosnejsi. Jen kdyz mne bylo 15 let, tak me zajimala spousta veci, coz i zajima plno nezletilych, jenze nikdo je nepovede a nemotivuje a pak koncej sledovanim pewdiepie, fattypillow nebo co dneska frci... Tak nez hazet na internet dalsi bloat o nicem, kteryho je kazdej druhej roh a jeho primarnim cilem je nahodit reklamy a hned vytahnout par drobaku, tak uz neco smysluplnejsiho - tot o kontentu.
btw. nahodne jsem do googlu zadal "cover photo profile picture facebook generator" a vyjelo XY online toolu, tak proc na to delat manual a ztracet svuj cas, kdyz je na to nastroj? Preci clovek se sam zamysli, jak nastelovat 2 obrazky tak, aby ladili. Spawnu si jannovak profil a tam si to vyzkousim, kdyz po tom tak touzim. (to jen k prvnimu odstavci, prvni vete)
14. 8. 2015 15:39:54
https://webtrh.cz/diskuse/co-si-o-tom-myslite-5/#reply1133433
Digit
verified
rating uzivatele
14. 8. 2015 16:25:06
Nevím jestli zrovna článek o změně coveru na FB je reprezentací toho, o čem web má být a mělo se to v této diskuzi řešit jako hlavní téma. V tomto případě máš částečně o tý cílovce pravdu, na druhou stranu to takhle propojeno mělo mnoho známých firem a proč by třeba grafik nemohl si takhle svou stránku nebo profil upravit aby zaujal? Pokud se podíváš na některé ukázky v článku nebo na internetu tak právě mnoho lidí, kteří se grafikou zabývají takhle profilovou a úvodní fotku zkombinovalo a třeba udělali tutorial ve Photoshopu jak na, to aby získali čtenáře nebo potencionální zákazníky.
Samozřejmě že není těžký najít na googlu návody viz. tvoje hledání. Já bych to udělal stejně, ale je mnoho lidí, kteří to v angličtině hledat nebudou a třeba se jim ten návod pomůže. Proto jsem třeba vyzkoušel několik aplikací pro tvorbu toho coveru a následně vybral tu, která se mi zdála nejlepší a usnadnil jsem lidem práci. Proto jsem na webu vytvořil (a stále upravuji) přehled nejlepších webových aplikací, nástrojů a služeb, aby lidé nemuseli trávit čas hledáním a vybíráním řešení, které bude nejlepší ;-)
Je tam i formulář na tipy, takže pokud někdo zná lepší nástroje, může poslat tip :-)
14. 8. 2015 16:25:06
https://webtrh.cz/diskuse/co-si-o-tom-myslite-5/#reply1133432
Můj pocit je takový. Po 5 vteřinách mám jasno, že nechci rozklikávat žádný článek, stránka mi přijde amatérská a nedůvěryhodná. Kompletně předělat nebo zrušit.
14. 8. 2015 18:00:02
https://webtrh.cz/diskuse/co-si-o-tom-myslite-5/#reply1133431
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit