Zadejte hledaný výraz...

Logotvůrce: update osobního webu

Zdravíčko,
posledně jste mi pomohli posunout bývalý web k dokonalosti. Ač mi je negativní odezva nepříjemná, její kladný efekt zpochybnit nelze. Proto se na vás obracím znovu.
Web jsem na papírech promýšlel půl roku. Když jsem plánoval itinerář na Hawaii, už jsem věděl, jaké fotky tam musím nafotit a jakou budou mít kompozici (např. fotka u 'Mám rozhled' je 1:1 ke skice, tak, jak jsem chtěl). Vhodná slova k fotkám jsem také hledal velmi dlouho.
Texty jsem formoval tak, aby pokud možno potenciálního zákazníka zaujaly a 'prodaly mě'. Stejně tak fotky a hlavně úvodní montážo-malba, která, doufám, vzbudí "wow" anebo přinejmenším "hm, pěkný" efekt. Plus jsem dbal i na to, abych odprezentoval i sám sebe a posílil tak osobní značku.
Teď jde ale o to, jaký to má efekt na ostatní. A to jak z hlediska grafického zpracování, tak hlavně z hlediska textů. Zkrátka jestli jsem to nějak nepřehnal, jestli něco nepůsobí třeba moc namyšleně a ve výsledku nedůvěryhodně.. Nevím, nedokážu předvídat cizí pocity, proto mi pomůže naprosto cokoli. :)
PS. Diskusi o mailu na seznamu předem zavírám. Už jsem to zde řešil vícekrát, mám k tomu pádné důvody, jak osobní, tak praktické, tak i 'marketingové', takže pod seznamem si představte třeba gmail a neřeště ho, děkuji. :)
Jo a web je tu: http://vachudatomas.cz/
Pokud by někdo mé staré portfolio znal a zajímal by ho důvod změny, tak je prostý - původní mě prezentoval jako grafika obecně. Sice s důrazem na loga, ale prezentoval jsem tam spoustu jiné grafiky. Teď se chci posunout. Osekat, co osekat lze a věnovat se (co se týče nových zakázek) už jen logům (+ samozřejmě běžnou grafickou prací pro stálé klienty). A zároveň - jelikož už vidím, že logo samotné nestačí - se začínám vzdělávat v brandingu, do kterého doufám proniknu v následujících letech, ale zatím nemám dostatečný um a tudíž to nechci prezentovat jako plnohodnotnou součást mých služeb.
8. 8. 2015 18:10:18
https://webtrh.cz/diskuse/logotvurce-update-osobniho-webu/#reply1132091
VOSICKA
verified
rating uzivatele
(14 hodnocení)
8. 8. 2015 18:17:37
Já mám pouze drobnost a tou je váš email.. Nemyslím si, že profesionál by měl používat email od seznamu a pokud ho již máte rád, tak bych určitě vytvořil na webu formulář pro odesílání poptávek a nezveřejnil bych daný email.
Jinak se mi vaše loga moc líbí a i stránka je super ;-)
8. 8. 2015 18:17:37
https://webtrh.cz/diskuse/logotvurce-update-osobniho-webu/#reply1132090
Prvni vec, vlezu na web a myslim si, ze jste kouzelnik... Takove zavadejici fotky jsou k nicemu, mel byste prezentovat primarne vasi praci.
Druha, zbytecne dlouhe texty, prestal jsem cist po prvnim odstavci...
Na mobilu ten bily pruh v headeru ma funkci jakou?
K mailu, je uplne jedno jaky mate email, pokud klienta oslovi vase prace napise/zavola kamkoli.
8. 8. 2015 18:26:18
https://webtrh.cz/diskuse/logotvurce-update-osobniho-webu/#reply1132089
U mě dobrý. Dokonce si i některá loga vybavuji, že jsem je už někde viděl, takže splňují svůj účel, "uložit" se lidem v hlavě, na jedničku :-) Web se mi líbí, není přeplácaný efekty a sdělí veškeré potřebné informace, které se navíc krásně čtou.
8. 8. 2015 18:29:51
https://webtrh.cz/diskuse/logotvurce-update-osobniho-webu/#reply1132088
Tomáš Maňhal > Děkuji, jsem rád, že se některá loga vybavila. :) Rád slyším i to, že se texty dobře čtou, to bylo cílem.
msgexpert > Kouzelník / tvůrce, chtěl jsem odrazit tytp archetypy, je to nadsázka, metafora, protože logo je tvář společnosti. Zbytečně dlouhé texty? Vždyť to je všehovšudy polovina A4, ani to ne. :) Dlouhé texty mám jen u osobního infa, to nikdo číst nemusí a textace u zbylých fotek je myslím ok.
Mobilní verze je rozházená, to vím. Způsobuje to "neviditelný" header, který lze v této šabloně odstranit pouze tím, že se tam vloží průhledné logo určitého rozměru.. Štve mě to také, ale co nadělám.
VOSICKA > Díky, jsem rád, že se loga líbí.
K mailu - kdybych to nepsal v úvodním příspěvku. :) Dobrá, tak aby se to neopakovalo a nepsali to i další, zde jsou mé důvody:
• Formulář pro odesílání poptávek mi vždy přišel neosobní a 'chladný'. Servery si občas dělají, co chtějí a já prostě nechci, aby někde objednávka zamrzla. Chci je na mailu.
• Mám několika klientů, co mají mail na vlastním serveru a dvěma klientkám pravidelně musím psát (cca 1x měsíčně) na alternativní mail, jelikož jim něco zasílám a přijde mi MAILER:DAEMON, že mají plnou schránku, anebo jim někdy vůbec nedorazí nějaká příloha, přestože nebyla nijak zvláště velká (a to i v případech, že plnou schránku nemají). Pokud by se to stalo u mně a někomu přišel mailer daemon, přišel bych o zákazníka a působilo by to daleko neseriózněji, než mail na seznamu.
• Seznam mi vyhovuje po všech stránkách, mám v něm korespondenci z posledních let a komunikuji přes něj již s desítkama aktivních klientů. Pokud bych měl řešit komunikaci ještě na dalším místě, měl bych v tom zmatek a hlavně bych ztrácel zbytečně moc času.
• Další důvod, proč mi Seznam vyhovuje je ten, že působím méně strojeně, firemně a více lidsky, uchopitelně. Že nejsem robot. Že nejsem povrchní a neřeším takovéto malichernosti, ale nechávám za sebe mluvit svou práci.
• Posledním důvodem může být to, že pokud někdo takto povrchní je a bude soudit podle mailu, je to mind-set, se kterým spolupracovat nechci.
Zatím se cílím na menší / střední firmy a malé podnikatele. Až budu dělat branding a cílit se na velké korporace, mail možná změním, protože tam už se to hodí. Ale v této chvíli můj mail tak nějak 'rezonuje' s tím, co chci klientům sdělit. Stačí? :-)
8. 8. 2015 18:30:13
https://webtrh.cz/diskuse/logotvurce-update-osobniho-webu/#reply1132087
VOSICKA
verified
rating uzivatele
(14 hodnocení)
9. 8. 2015 00:48:22
Omlouvám se, první příspěvek jsem četl částečně :-)
Ano, celkem jste mě přesvědčil :-)
Nicméně já měl problém v minulosti právě se Seznamem a občas mi nedošel email, tak od té doby používám Gmail ;-) no rozebírat už to nemusíme :-)
9. 8. 2015 00:48:22
https://webtrh.cz/diskuse/logotvurce-update-osobniho-webu/#reply1132086
svetluska922
verified
rating uzivatele
(1 hodnocení)
9. 8. 2015 01:40:26
Jako případnému zákazníkovi mi vadí nutnost vyplňování dotazníku extra vedle a pak vkládání do e-mailu a odesílání... moc složité/práce = neoslovím Vás. Ocenil bych raději hned dotazník/formulář k zadání poptávky napřímo, který se Vám odešle následně na Váš jakýkoliv e-mail.
O to více pokud je tam napsáno: Vyplňte prosím následující dotazník, tak ho tam nikde nevidím = neoslovím Vás.
Dost klientů i ocení tel. kontakt... nechce nic psát, ale chce si rovnou např. domluvit telefonicky schůzku... ne všichni fungují jen přes on-line komunikaci...
Ještě u textu "Chcete zazářit v galaxii konkurence?" bych raději uvítal hvězdu/zář mimo text "konkurence". Tím to slovo není tolik čitelné...
9. 8. 2015 01:40:26
https://webtrh.cz/diskuse/logotvurce-update-osobniho-webu/#reply1132085
Proč je v hlavním slidu jinej font, než v těch dalších?
Minulej slide byl sice dost výraznej, ale rozhodně kvalitnější než tohle, vypadáš fakt jak kouzelník na dětský narozeniny.
Píšeš, že netvoříš obrázky, ale je to vlastně opačně (podle referencí), pokud nelze prohlédnout vizuální styl a rozpracování loga. Nicméně většině lidí stačí vidět logo, rozhodne se a následně zadá i vizuály a tiskoviny.
Fotka u Já a kontakt je divná.
9. 8. 2015 11:39:47
https://webtrh.cz/diskuse/logotvurce-update-osobniho-webu/#reply1132084
lahwin
verified
rating uzivatele
(12 hodnocení)
9. 8. 2015 15:55:37
Mě se to líbí, loga mne dokázali upoutat a to je asi účel. Dokonalý web neznám :o) tenhle je fajn.
9. 8. 2015 15:55:37
https://webtrh.cz/diskuse/logotvurce-update-osobniho-webu/#reply1132083
lahwin > Děkuju. Ano, upoutání byl účel. Jsem rád, že se web i loga líbí.
VOSICKA > V pohodě. Rozumím. To já zatím z mé strany se seznamem problém nemám. :)
svetluska > Děkuji za názor. Každý klient, který mi vyplňoval dotazník, mi k tomu do mailu něco připsal, anebo položil určité otázky, nebo přiložil nějaké přílohy. Určitě by šel vytvořit online dotazník, který by nabízel vše zmíněné, ale i tak to je uzavřené a neflexibilní. Mailová komunikace musí začít tak jako tak. Proto v tom problém nevidím.
Textaci jsem změnil na "Stáhněte si prosím...". To tlačítko vedle vidět doufám je.
Co se týče telefonu, mám k tomu také osobní a praktické důvody. Mám spoustu klientů a musím se přes den věnovat zakázkám. Pokud mě někdo telefonicky vyruší během workflow, trvá mi pak tak 15 minut, než se dostanu do stejné 'zóny', jako jsem byl předtím. Proto preferuji asynchronní komunikaci (ale i tak odpovídám vcelku rychle a každý druhý klient mi poděkuje za pohotovou odpověď). Pokud někdo na můj web narazí, očividně online funguje a ten mail napsat může. Poté se můžem případně domluvit na schůzce / hovoru.
Textu "Chcete zazářit" jsem posílil stín, snad už to bude lepší. Děkuji za podnět.
vodička > Věř, že změna fontu mě velmi štve. Ale z nějakého důvodu, když otevřu web v Chromu, tak ten Montserrat všude diakritiku má, ale v headlinu v úvodce ji prostě nezobrazoval. Nepochopil jsem to a nelíbí se mi ta nekonzistence, ale jiná cesta bohužel nebyla.
Ok, díky za názor. Jak jsem psal výše, je to nadsázka a využití archetypu kouzelníka.. Původní fotka na někoho působila moc drsně, tak jsem to chtěl napravit, abych nepřipomínal vládce typu Jan Řezáč na trůnu. :) Spíš jsem chtěl odprezentovat hravost, kreativitu, odlišnost a odlehčenost. S mými klienty mám fajn, pohodovou spolupráci (kterou si klienti chválí). Chci tedy, aby to naznačoval i můj web, zkrátka že nebudu jen nějaký kravaťák, co je ultraseriózní a ultravážný.
Tvorba obrázků je diskutabilní. Já tím narážel na mnoho lidí, co to jako obrázky vnímá ("tak prostě něco nakreslete, vždyť to je hned"). Je to sice grafický symbol, ale ne obrázek. :) Jinak ano, až budu tvořit identity, tak se budou ta loga prezentovat lépe, když to člověk uvidí v kontextu a že to opravdu není jen logo, ale komplexní záležitost.
Fotka u Já a kontakt - bylo to ve výšce 4200m, bylo tam 0° a o 40% méně kyslíku. Byl jsem rád, že jsem dokázal stát. :) Nebo v čem je divná? Výraz? Zpracování? Barvy na pozadí jsem musel v levé části ztmavit, aby byl dobrý kontrast mezi fotkou a textem.
9. 8. 2015 16:06:32
https://webtrh.cz/diskuse/logotvurce-update-osobniho-webu/#reply1132082
Ta fotka u Kontaktu na mě prostě působí divně, nevim, jak to popsat, na první pohled bych prostě po spolupráci nezatoužil. Asi bych tam dal někam do rohu malým písmem poznámku kde to je, když už teda, ale jinak bych použil jinou.
9. 8. 2015 17:09:23
https://webtrh.cz/diskuse/logotvurce-update-osobniho-webu/#reply1132081
Tak na první pohled je poznat, že to je nad mrakama, takže to asi bude vysoko (a že tam tedy bude asi chladno). Nevím no, mně naopak přijde dobrá, obvykle mám takovej bitchy-resting-face a tady mám výjimečně výraz přirozenej. Pokud se někomu zalíbí práce ale kvůli obličeji se mnou nebude chtít online spolupracovat, tak je něco špatně a není to má fotka. :)
Pokud bych na to začal mít více podobných reakcí, tak to ještě zvážím. Ale zatím mám od známých i neznámých reakci "to je super fotka". Budu ji tam asi muset nechat tak jako tak, protože lepší nemám. Buďto mám fotky "zezadu" (výhledy na přírodu), anebo zpoceně na tůrách, anebo polonahý na plážích v Thajsku. Takže oproti tomu všemu je myslím tato fotka vhodnější.
// Jinak, podařilo se mi zprovoznit diakritiku v headlinu (přes plugin Full UTF-8), takže je to konečně fontově-konzistentní. :)
10. 8. 2015 10:44:10
https://webtrh.cz/diskuse/logotvurce-update-osobniho-webu/#reply1132080
Neřikám, že bych nezatoužil, ale ta fotka tě prostě neprodává. Neřikám, ať máš ty klasický navoněný hipsterský fotky, ale tohle vypadá jako průměrná fotka z dovolený a oproti těm ostatním (když pominu, že i úprava tý první tvojí je zvláštní) je o třídu níž.
10. 8. 2015 18:11:51
https://webtrh.cz/diskuse/logotvurce-update-osobniho-webu/#reply1132079
Chápu, ale není to módní přehlídka. Prodávám loga, ne escort. :) Jak už jsem psal výše, nejsem povrchní a neřeším vzhled. Pokud působí fotka průměrně, je to dobře, průměr je "normální" a mám působit jako běžnej člověk, ne nějaká atrapa. Co se týče fotky samotné, tak v plných barvách ten západ slunce v pozadí působí podobně majestátně, jako ty ostatní fotky. Jen by na tom byl text nečitelný, tak jsem to ztmavil. A pokud fotka z Mauna Kea, kam málokdo zavítá, má být má průměrná fotka, tak jsem s tímto verdiktem spokojen.
Takže ano, v tuto chvíli je tato fotka, oproti těm ostatním, slabší, ponurá, nudnější. Ale zatímco v prvních případech šlo o to prodat i související nadpis - jak galaxie konkurence, tak mám rozhled - tak tady neprodávám nic, jen se prezentuju takový, jaký jsem. Nevýraznost fotky je spíš plus, protože člověk se má zaměřit v této sekci na text, takže ho aspoň nic nerozptyluje. Myslím, že je fotka - oproti jiným 'seriovým vrahům' (nebo tak mi někdy některé fotky na portfoliích připadají) anebo jiným, přehnaně entuziastickým až falešným fotkám - v pohodě.. Tohle už je hodně subjektivní věc. Vím, co myslíš, ale asi nemá cenu se v tom dále vrtat.
10. 8. 2015 18:34:51
https://webtrh.cz/diskuse/logotvurce-update-osobniho-webu/#reply1132078
Radek
verified
rating uzivatele
(46 hodnocení)
10. 8. 2015 19:59:31
mě se to taky líbí,
Jen malá poznámka ke zvážení.
V textu "Já a kontakt" máš vypíchnuté svoje +......
Dle mě v té bíle barvě zaniknou stejně bílé tučné linky na " Grafické typy a první...".
Tam bych asi zvolil jinou barvu odkazu - rozhodně navede uživatele rychleji na odkaz. Jiné barvy si rychleji a lépe všimne
Já si toho všiml podvědomou jízdou myší-:)
Můj názor
---------- Příspěvek doplněn 10.08.2015 v 20:01 ----------
doplnění:
ještě velý písmena "Jsem Na Volné Noze"
ostatní je malý
10. 8. 2015 19:59:31
https://webtrh.cz/diskuse/logotvurce-update-osobniho-webu/#reply1132077
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit