Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Návštěvnost hudebního serveru

Zdravím všechny webtržníky,
mám takový prozaický dotaz, vybudoval jsem hudební portál, který má oproti ostatním současným portálům co nabídnout. Je založen na naprosto jiném systému a hlavní důraz jsem kladl na propojenost veškerých informací (tedy otevřete si například kapelu a u ní hned uvidíte veškeré informace, které by vás mohly zajímat). Za dobu působaní už si tento portál získal určité jméno a postavení, ale pořád to tak nějak není ono. Návštěvníci přibývají, ale pomalu a dost často od nich slýchávám, že stránky jsou sice skvělé, ale narazili na ně naprosto náhodou (přitom seznam i google obvykle hází odkazy na tyto stránky hned na první stránce a mnohdy dokonce na první pozici)...
Inu, otázka spočívá v tom, jak efektivně přilákat více čtenářů či potencionálních pisatelů na tyto stránky. Hned v úvodu můžu vyloučit konkurenci, protože stále častěji se objevuje neochota zveřejňovat odkaz (ať už jen odkaz nebo malý banner) na konkurenční stránky, což je celkem pochopitelné.
Placená reklama je sice možnost, ale na tu nejsou v současné době bohužel finance. Také spolupracujeme s pořadateli akcí, kteří dávají naše logo a odkaz na různé letáčky, plakáty apod., ale ani to není nijak účinné.
A jak se říká, každá rada drahá, chci se zeptat tady zkušenějších jedinců, které by třeba mholo napadnout něco, co mě nenapadlo. Za každou radu samozřejmě předem děkuji.
12. 2. 2009 10:36:40
https://webtrh.cz/diskuse/navstevnost-hudebniho-serveru/#reply233423
Mike Acler
verified
rating uzivatele
(18 hodnocení)
12. 2. 2009 11:01:44
Nemohl jsi narazit na strop návštěvníků? (je tvůj magazín spíš mainstreamový, nebo se orientuje na nějaký subžánr?) Ono v oboru hudebních magazínů je docela velká konkurence a lidi imo jen neradi mění své návyky - prostě chodí tam, kde to znají. Ono se to těžko posuzuje, když jsi neuvedl adresu, kdyžtak mi ji pošli do PM...
12. 2. 2009 11:01:44
https://webtrh.cz/diskuse/navstevnost-hudebniho-serveru/#reply233422
Samozřejmě, konkurence je velká a přesně, jak píšeš, lidi nechtějí měnit své návyky. Přesto už se nám podařilo přetáhnout spousty lidí odjinud... ke spokojenosti jak nás, tak jich.
Jinak jde o server zaměřený především na rock a jeho odnože, takže je jasné, že se nebudeme bavit o statisících přístupů za den... no a pravděpodobně ani desetitisíce.
Myslím, že adresa není podstatná, jde spíš o rady, jak server protlačit, aby byl vidět. Jak jsem psal, nabízíme více než konkurence a máme už slušnou základnu spokojených pravidelných návštěvníků a i s přístupy na tom nejsme nejhůř. Já chci ale víc, protože spousta lidí o nás pořád neví, což je škoda. Jde mi tedy o rady kde zapracovat a posílit "reklamní" činnost - psát na cizí fóra a uvádět odkazy (to nemám moc rád...), zaplatit si někde reklamu (ale kde a kolik do ní investovat?), nějaký další způsob? Jde mi o to, aby se server dostal do širšího povědomí a aby se o něm vědělo. Stačí nějaká obecná doporučení, nečekám, že mi tu někdo napíše návod krok po kroku :)
Tak kdyby někdo měl nápad či zkušenost, uvítám jakoukoli pomoc
12. 2. 2009 12:33:39
https://webtrh.cz/diskuse/navstevnost-hudebniho-serveru/#reply233421
Opravdu by to chtělo ten linka abychom si to mohli popřípadě projít a poradit co by ti opravdu pomohlo, každý projekt je jiný a na každý funguje trochu něco jiného a bez toho aniž bych ho viděl je to jak hádat z karet.
12. 2. 2009 13:25:59
https://webtrh.cz/diskuse/navstevnost-hudebniho-serveru/#reply233420
Marek Macák
verified
rating uzivatele
(1 hodnocení)
12. 2. 2009 15:07:12
Pro tebe možná adresa podstatná není, ale z portálu (fyzicky navštíveného) je pak možné zjistit dost cenných informací a tím ti i poradit. Takže záleží na tobě...
12. 2. 2009 15:07:12
https://webtrh.cz/diskuse/navstevnost-hudebniho-serveru/#reply233419
Tak ono při otáce, jak získat návštěvníky není zas tak důležitý odkaz. Ten by byl důležitý, kdyby se mělo jednat o udržení návštěvnosti, ale takhle to neí natolik důležité.
Co se propagace týká, tak máš hned několik možností jak to propagovat. Reklamu na nějakých akcích už máš jak jsi psal výše, tak bych rozmnožoval počet akcí, kde se bude logo objevovat a nejlépe na co nejvíce příbuzných akcích. Pokud máš co nabídnout, tak můžeš oslovovat i pímo akce a dělat "malý sponzoring" ta propagaci apod. Chce to ale precizně vybírat akce.
Dále je tu další offline reklama, ale dost drahá, ten sponzoring je mnohem výhodnější v určitých ohledech, ale je důleřité co můžeš nabídnout.
Co se týká online možností, tak měnit reklamu, popřípadě kupovat s weby, kde je stejná cílovka se zdá být dobrým řešením a pokud je partnerský web hodně navštěvovaný a tvůj banner dostatečně motivující, tak ti návštěvníky přiláká.
To jsou jen některé z možností a určitě by e jich dalo vymyslet mnohem více, ať už emailingové kampaně, organizování soutěží a jejich podpora PR články atd.
13. 2. 2009 01:47:19
https://webtrh.cz/diskuse/navstevnost-hudebniho-serveru/#reply233418
pošli odkaz na www.musicseeker.net je to sice mladý web
ale návštěvnost pomalu roste
13. 2. 2009 21:31:01
https://webtrh.cz/diskuse/navstevnost-hudebniho-serveru/#reply233417
jo zapoměl jsem napsat že je to zdarma
13. 2. 2009 21:48:11
https://webtrh.cz/diskuse/navstevnost-hudebniho-serveru/#reply233416
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit