Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Projekt pomáhající juniorům najít lepší práci než jejich CV

lukastarshunt
verified
rating uzivatele
24. 3. 2015 08:13:15
Ahoj všem!
Nedávno jsme spustili public betu našeho projektu, který pomáhá lidem na začátku jejich kariéry získat co nejlepší práci. Platforma funguje na principu simulace pracovních úkolů - lidé řeší úkoly podobné těm, které by dostávali právě na pozici, o kterou mají zájem. Ukazují tak všem společnostem, co umí a jak jsou schopní. Projekt je hlavně pro mladší lidi nebo ty, kteří mění obor působnosti. CV za ně v začátcích nemluví tak dobře a ukázka jejich schopností o nich řekne daleko více.
Cílem je aby schopní lidé třeba po roce praxe mohli nastoupit někde jinde a za úplně jiné peníze, pokud na to mají. Zrovna tak programátorům "samoukům" chceme pomoct na juniorské pozice aby se co nejdříve mohli zdokonalovat za peníze a ne jen po večerech a zadarmo. Zkrátka celkově chceme lidem pomoct posunout se v kariéře co nejdál a co nejrychleji.
Předem říkám, že nám neuniká, že v dnešní době není o práci mezi programátory nouze. Jde ale o to o jakou práci, jak placenou, v jaké firmě atd. Na ty nejzajímavější pozice bude nápor vždycky. Tento projekt je mířený právě na tyto dobré pozice v zajímavých firmách.
Zatím se nám ty zajímavé firmy podařilo přilákat. Jsou mezi nimi např. Socialbakers, GoodData, Seznam atd. a máme rozjednaných několik startupů z Anglie, že by tu rádi začaly své talenty hledat.
A proč tu zakládám vlákno (konečně se k tomu dostávam, co? :-) ) Budeme rádi, když se na to kouknete a dostaneme jakýkoliv feedback - co se vám na projektu líbí, co se vám na projektu nelíbí, kde je podle vás prostor pro zlepšení atd. aby to zkrátka pro lidi bylo co nejvíce zajímavé. (Samozřejmě za vyzkoušení nebo doporučení těm, kterým by se mohl projekt hodit, budeme vděční až až a uděláme všechno pro to aby to těm lidem díky nám vyšlo.)
Web je www.starshunt.net
Předem moc díky!
Lukáš
24. 3. 2015 08:13:15
https://webtrh.cz/diskuse/projekt-pomahajici-juniorum-najit-lepsi-praci-nez-jejich-cv/#reply1100910
Martin
verified
rating uzivatele
24. 3. 2015 09:16:53
No upřímně, moc tomu nevěřím. Nápad je to nádherný, ale pracovní trh funguje jinak. Většina opravdu dobrých nabídek je ze známosti, pak jsou nabídky v korporacích, kde nějaké schopnosti moc potřeba nejsou, teda krom schopnosti sklonit hlavu, nosit kafe šéfovi a vypisovat papíry. No a nakonec je ten váš trh, různé agentury a mikro firmy, co hledají super zaměstnance za nízké peníze. Ale ty jedou na principu, že inzerují jednu pozici 5 let a čekají na chudáka s hypotékou, úvěrem, ženou na krku, kdo vezme první nabídku a bude se chtít v jejich společnosti vypracovat.
Podle mě by bodlo nejvíc, kdybyste si s nějakým head hunterem sedli, a začali s ním nad projektem diskutovat. Uviděli byste ty reakce. Většina firem o žádný novátorský přístup ani nestojí, kdyby stáli, tak LinkedIn je v ČR děsně nevyužitý, a bylo by to to první, kam bych se podíval.
24. 3. 2015 09:16:53
https://webtrh.cz/diskuse/projekt-pomahajici-juniorum-najit-lepsi-praci-nez-jejich-cv/#reply1100909
lukastarshunt
verified
rating uzivatele
24. 3. 2015 09:27:09
Ahoj, díky za feedback.
No takhle, Smartphoney taky mívaly před rokem 2007 tlačítka a prostě tak fungovaly :-)
Feedback akceptuju, ale vidím to jinak, díky tomu že už to začíná fungovat, firmy mají zájem a "většina firem", na tu necílíme. Jak jsem psal, cílíme na ty společnosti ve kterých někdo chce pracovat a neveme nabídku z nouze.
Nevidíš to černěji, než je? :-) my to vidíme taky, že ten pracovní trh (ne)funguje tak, jak by měl a proto se snažíme s tím něco dělat. :-)
24. 3. 2015 09:27:09
https://webtrh.cz/diskuse/projekt-pomahajici-juniorum-najit-lepsi-praci-nez-jejich-cv/#reply1100908
Martin
verified
rating uzivatele
24. 3. 2015 09:43:48
Napsal lukastarshunt;1179925
Nevidíš to černěji, než je? :-) my to vidíme taky, že ten pracovní trh (ne)funguje tak, jak by měl a proto se snažíme s tím něco dělat. :-)
Nevidím to černě, říkám to jak to je. Že jste sehnali firmy je fajn (a platí něco???), ale druhá otázka je, abyste sehnali i schopné uchazeče. Každá firma spolupracuje s 50ti personálkama, má 30 inzerátů, ono to asi není uměni být 31 inzertní server. Ale jóo, ty kvalitní, pracovití, kvalifikovaní a loajální uchazeči chybí.
Vaše služba je jak internetová seznamka, pokud je hezká a normální holka, tak to vážně nemá zapotřebí, protože má tolik nápadníků... A stejné je to i s kvalitními uchazeči, ty nemají zapotřebí dělat vaše mikro projekty, když za týden můžou mít 5 pohovorů a za 2 týdny pracovat...
24. 3. 2015 09:43:48
https://webtrh.cz/diskuse/projekt-pomahajici-juniorum-najit-lepsi-praci-nez-jejich-cv/#reply1100907
Radek M.
verified
rating uzivatele
(17 hodnocení)
24. 3. 2015 09:47:49
Mně se ten nápad líbí. Proč to za firmu nevyužít? Jenom zatím nerozumím tomu, zda za ty simulace/mikroslužby firmy platí?
24. 3. 2015 09:47:49
https://webtrh.cz/diskuse/projekt-pomahajici-juniorum-najit-lepsi-praci-nez-jejich-cv/#reply1100906
lukastarshunt
verified
rating uzivatele
24. 3. 2015 09:59:21
Nemám v plánu být arogantní a za idiota, ale nedá mi to se slušně nezeptat. Četl jsi si ten můj příspěvek celý, resp. pochopil jsi ho? Fakt to nemyslim nezdvořile, ale pokud nečetl/nepochopil, doporučuju ho přečíst znovu, protože to tam vysvětluju :-) nebo můžeš znovu tady:
Do zajímavých firem je i mezi kvalitními a schopnými (zvlášť juniory) tlačenice. Máme to ověřené. Do těch firem se dostane zhruba 5% kandidátů, což u programátorů podle nás není zas tak hodně. 20 kandidátů na 1 pozici. Ty zajímavý firmy navíc tohle, co my děláme, dělají samy od sebe a používají tyto úkoly jako filtr, ale každá zvlášť a proto je úlet pro tyhle lidi se někam dostat. Naše cílovka není Jára, co umí dobře programovat a nemá tah na branku, ale je to člověk co chce ve 30ti nebo 40ti makat jen pro zábavu nebo nemakat vubec.
Není to nic vymyšlenýho co mě napadlo na záchodě, že by možná mohlo fungovat. Víme to od těch firem a zároveň víme od uchazečů že by to uvítali aby se dostali co nejdál. Pokud ty (nebo tvůj známý, whatever) jsi měl za týden 5 pohovorů a za 2 týdny jsi pracoval, mam pro tebe dobrou zprávu - nemířil jsi dostatečně vysoko a máš na víc :-) Pak je to jen o rozhodnutí pro to něco udělat. Pokud by ses rozhodl, že pro to něco uděláš, tak v TEN MOMENT jsi naše cílová skupina. Pokud jsi šel na pohovor a za 2 týdny pracoval a jsi spokojený, tento projekt není pro tebe a my s tím bohužel nic nesvedeme, protože "není ten, co by se zalíbil všem".
To ramix -> Společnosti platí za přístup do naší databáze, zbytek mají zdarma. Tudíž pokud mají 50 kandidátů a nemohou si vybrat podle CV (všechny jsou stejný/podobný), můžou jim poslat link na pozici vytvořenou u nás, vidí co ty uchazeči umí, maj v tom přehled atd. Platí až v případě, že jim jejich uchazeči nestačí a chtějí si vybírat i v naší databázi :-) (a i ta je na prvních 5 kontaktů za registraci zadarmo)
24. 3. 2015 09:59:21
https://webtrh.cz/diskuse/projekt-pomahajici-juniorum-najit-lepsi-praci-nez-jejich-cv/#reply1100905
Dworza
verified
rating uzivatele
24. 3. 2015 10:12:38
Mne se ten napad libi a webovky vypadaji moc pekne.
Jen tak mimochodem - kdyz se clovek chce registrovat, tak to provede nejspis backendovou validaci a kdyz chybi nejaky vyplneny pole, tak ho to zacerveni a vypise hlasku, ze je potreba ho vyplnit..Kdyz ho ale clovek pak vyplni, tak je to pole porad zacerveneny, kdyz preskocis do dalsiho pole, ikdyz ten vstup je uz validni. Standardne se to validuje javascriptem uz pri prechodu na jiny pole, tak je tohle trochu matouci...ale to uz je detail :)
Preju hodne uspechu
24. 3. 2015 10:12:38
https://webtrh.cz/diskuse/projekt-pomahajici-juniorum-najit-lepsi-praci-nez-jejich-cv/#reply1100904
Christ Petr
verified
rating uzivatele
(1 hodnocení)
24. 3. 2015 11:08:22
Projekt se mi líbí, na mobilní verzi (iPhone 4s) mam useklý text hned na začátku.
Proč mam mít účet na LinkedIn?
Určitě toho využiji na nějaké drobné zakázky. Zatím tam ale moc práce pro grafiky není :/ uvítal bych grafiku do mobilních aplikací.
24. 3. 2015 11:08:22
https://webtrh.cz/diskuse/projekt-pomahajici-juniorum-najit-lepsi-praci-nez-jejich-cv/#reply1100903
lukastarshunt
verified
rating uzivatele
24. 3. 2015 14:02:19
Ahoj, můžeš si vybrat mezi CV nebo linkedinem. Máme to jako dodatečné info pro firmy, pokud ho chtějí. Řekli nám že s Linkedinem by se to výborně doplňovalo, tak jsme to zabudovali :)
Responzivní verzi celkově jsme zatím musím se přiznat moc neřešili, vymazlujeme desktop, která je v tomto případě o dost důležitější, responzivní samozřejmě přijde hned potom :-)
Každopádně moc díky za Tvůj feedback!
P.S. pokud znáš nebo i celkově někoho, komu by se to mohlo líbit, nebudeme se samozřejmě zlobit za zmínku o nás :-)
24. 3. 2015 14:02:19
https://webtrh.cz/diskuse/projekt-pomahajici-juniorum-najit-lepsi-praci-nez-jejich-cv/#reply1100902
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit