Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Opravdu složitý dotaz, mé schopnosti na to nedosáhnou

Michales
verified
rating uzivatele
(5 hodnocení)
3. 3. 2015 10:02:50
Dobrý den.
měl bych velkou prosbu o složení dotazu do databáze.
Vím co chci ale vůbec nevím jak ten dotaz složit.
Pro představu zde obrázek, v obrázku je i nápsáno jak by to mělo být. Pod obrázkem ještě bude zkopírovaný text z obrázku pro lepší přečtení.
http://www.nahraj-obrazek.cz/di-814253685618.png
* jak je vidět první dva řádky se shodují, teď oč jde. Jde mi o to že z tabulky zahranicni by se měli porovnávat Title a skladba pokud existují tak po té porovnat Contentgroup s interpret, pokud se shodují nedělat nic.
Pokud se ale najde shoda jen v Title a v Skladba a není shoda v Contentgroup a interpret tak by to mělo do tabulky lyrics přidat další řádek s názvem skladby(skladba) + interpreta který by měl být z tabulky zahranicni a zkopírovat text
který je v tabulce lyrics pod stejným názvem skladby ale pod jiným interpretem. Tzn. nyní by měl dotaz udělat to že zapíše po kontrole id=53, interpret=Karel Got, text_id=3,
Skladba=pec nám spadla a do sloupce skladba by měl být zkopírován text z už existujícího názvu skladby, tzn. z 1 řádku. Já doufám že jsem to popsal vše správně.
Jak by měl dotaz pro kontrolu i následný zápis vypadat. Chtěl bych to provádět jen v MyAdminu takže nechci používat žádné php. Budu moc vděčný, protože na tohle jsem opravdu krátký.
3. 3. 2015 10:02:50
https://webtrh.cz/diskuse/opravdu-slozity-dotaz-me-schopnosti-na-to-nedosahnou/#reply1095455
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit