Zadejte hledaný výraz...

Jak na diskusní forum k zaběhnutemu webu

Dobrý den,
rád bych požádal o názory k následujícímu: několik let provozuji vcelku zaběhnutý inzertní systém s ustálenou komunitou. Jedná se o čistou monotématickou inzerci, programovanou pomocí vlastních sil v php na upraveném frameworku Kohana. Po letech přišel čas k rozšíření o části uživatelské blogy a forum. Rád bych poptal názory či rady, jak na to, pro zjednodušení se bavme o foru .
1) rozšířit a doprogramovat forum do zaběhnutého webu - možná varianta, realizovatelná a člověk má nad kodem kontrolu plus relativně snadné úpravy, ale je to objevování kola
2) snažit se pro forum mít samostatné externí řešení - např. phpbb, vbulletin (placený) - to by sice šlo, ale obecně nemám úplně dobrou zkušennost s tím, když něco běží jakoby vedle sebe. Zároveň v tomto mám praktické problémy s využíváním databáze uživatelů, která je externí. To by šlo řešit tak, že by se pro forum využívala databáze inzerce nebo obráceně. To jsme sice někdy už realizoval, ale nemám s tím moc dobrou zkušenost, blbě se hlídají provázanosti obou systémů. Nemáte někdo na toto něco ověřeného?
3) zrušit inzerci a přejit na něco externího kompletně: phpbb, vbulletin nebo wordpress a pro inzerci přidat samostatný modul - to mě přijde jako docela zajímavá myšlenka, sice na počátku rpacná, ale pak v podstatě dlouhodobě nejsnáze udržitelná
Prosím o rozumné názory, případně zkušenosti. Zatím v hlavě držím variantu jedna, ale postupně se přikláním k třetí variantě a byť placený, tak mě nejvíc zaujal vbulletin, byť phpbb je zdarma.
4. 2. 2015 10:03:44
https://webtrh.cz/diskuse/jak-na-diskusni-forum-k-zabehnutemu-webu/#reply1088269
darksir
verified
rating uzivatele
(1 hodnocení)
4. 2. 2015 13:35:38
A ma to forum pro dany web vubec nejaky prinos? Neni lepsi spise nejaky system typu Questions and Answers? Pokud je forum nutnost, asi bych volil cislo 2 s phpbb, to se necha propojit s ledascim. Zajimava je i varianta phpbb + socialnetwork, ale nevim, jestli bych na tom dneska stavel novy komunitni web, kdyz jsou hotova opensource reseni typu oxwall atd.
4. 2. 2015 13:35:38
https://webtrh.cz/diskuse/jak-na-diskusni-forum-k-zabehnutemu-webu/#reply1088268
tomas505
verified
rating uzivatele
(10 hodnocení)
4. 2. 2015 18:15:50
Já bych šel spíš do vbulletinu, jeho škála možností pro konfiguraci, rozšíření a další úpravy je s phpbb nesrovnatelná. Propojit profily/přihlašování určitě půjde.
4. 2. 2015 18:15:50
https://webtrh.cz/diskuse/jak-na-diskusni-forum-k-zabehnutemu-webu/#reply1088267
darksir: přínos by to být mělo, komunita kolem funguje. Owwall apod styl sociální sítě má trochu nevýhodu v minimální odporbnosti, přeci jen, je mi bližší forum, kde člověk může fungovat a dlouhodobě sledovat své oblíbené diskuse/témata.
tomas505: taky se přikláním vbulletinu, líbí se mi víc, na druhou stranu, reálně uvažuji nyní i o fluxbb, který by na zkoušku měl být jednodušší. Včera jsem ještě zkoušel tak narychlo přispůsobit wordpress pomocí pressbb, a pluginu pro inzerci... no, taky by to šlo. Trochu mě děsí násilná integrace - mít všeho hodně pohromadě. Mám obecně dojem, že je možná lepší mít samostatná řešení vedle sebe, než všechno nutně pod jedním rozhranním... tzn. mít samostatně inzerci a potom samostatně vedle sebe diskusní forum?
5. 2. 2015 10:31:40
https://webtrh.cz/diskuse/jak-na-diskusni-forum-k-zabehnutemu-webu/#reply1088266
Kovboj
verified
rating uzivatele
(13 hodnocení)
5. 2. 2015 10:47:18
A jsi si jistý že lidi budou chtít diskutovat a nebude to zbytečná práce? Třeba my máme trvale kolem 2-3 tisíc lidí denně, ale diskutovat se jim prostě nijak nechce. A to jsme měli nejdříve vlastní systém na debatu, pak propojení s PhpBB, jediné co začalo trošku fungovat je že jsme ke článkům zkusili dát plugin z Facebooku.
5. 2. 2015 10:47:18
https://webtrh.cz/diskuse/jak-na-diskusni-forum-k-zabehnutemu-webu/#reply1088265
darksir
verified
rating uzivatele
(1 hodnocení)
5. 2. 2015 11:43:51
Kovboj : presne o tom mluvim. Muze denne prijit stovka lidi, ale vsichni dneska jenom ctou a na foru se nic nedeje, coz dalsi odrazuje. Ty socialni aplikace maji vyhodu, ze i kdyz nekdo jenom klikne libi se mi, nebo sdili na sve zdi, tak to vypada, ze to tam zije a lidi se zmuzou aspon na kratke komentare typu jo, souhlasim, libi se mi to, nesouhlasim. Ale fora jako takove, pokud se tam neresi konkretni tema, zacinaji dost ustupovat. Navic, dneska je vetsina lidi uplne pitomych a kdyz tam neni jenom like a buy, tak nevi, jak se to obsluhuje.
5. 2. 2015 11:43:51
https://webtrh.cz/diskuse/jak-na-diskusni-forum-k-zabehnutemu-webu/#reply1088264
kovboj, darksir: samozřejmě jistý si nejsem a ta připomínka je relevantní. Na druhou stranu, jinak, než pokusem se to zjistit nedá. Plugin z facebooku je taky urcita varianta, problém na tom je, i když tady bych se přikláněl spíše systému disqus - lépe se moderuje. Je pravda, že dnes vynutit nějakou aktivitu je poněkud obtížné. Fóra jsou v podstatě pro odchovance facebooku mrtvá. koukněte například ale sem: http://diskuze.maminkam.cz/ , to je v podstatě varianta, o které uvažuji... byt tematicky jiná. Vcelku velmi jednoduché?
---
Vbullettin by se mi líbil víc, ale předpoklad, že by diskuse byla v rozsahu např. webtrhu, je prostě nejspíše nereálný.
5. 2. 2015 12:03:51
https://webtrh.cz/diskuse/jak-na-diskusni-forum-k-zabehnutemu-webu/#reply1088263
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit