Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Ake platobne systemy pouzivaju Vasi zakaznici?

ericeqh
verified
rating uzivatele
(2 hodnocení)
5. 2. 2009 15:32:23
Zdravim, ake platobne systemy pouzivate na Vasich eshopoch a ake mate najpouzivanejsie sposoby platby vyuzivane u Vas teda ako zakaznici najcastejsie platia?
Diks
5. 2. 2009 15:32:23
https://webtrh.cz/diskuse/ake-platobne-systemy-pouzivaju-vasi-zakaznici/#reply227267
Azu
verified
rating uzivatele
5. 2. 2009 17:16:04
Klasika v tomto pořadí: dobírka, bankovní převod, platební karty.
Platební karty obzvlášť před vánocema byli na vzestupu což je důsledek toho že lidi nemaj peníze, ale kdejaká banka je už vybavila kreditníma kartama s natankovanejma penězma aby nemuseli chodit o ně somrovat do banky formou půjčky, nebo žádat o nějaké splátkové prodeje, což je neskutečná birokracie. Když sem viděl ten online formulář pro žádost o splátkový prodej, tak sem se vůbec nedivil těm lidem, že raději objednávku zruší a jdou sehnat peníze jinak, protože vyplnění toho formuláře je očistec a když to na vás na konci vybafne, že Vám nic nedaj, tak Vás to potěší ještě víc :-) Paradoxně tak finanční krize může být ku prospěchu plateb kartama. Když vidim všechny ty nesmyslné rádoby online platby jako jsou mPeníze (obzvláš požadavky na implementaci vymyslel nějakej nesvéprávnej člověk), eKonto, RB, ... které nejsou nic jiného než předvyplnění běžného příkazu k úhradě v internetovým bankovnictví, tak se divim proč to proboha vůbec někdo z obchodníků chce používat. Bohužel mnoho obchodníků se chová jak stádo tupejch ovcí a tak když něconěkde vidí, tak to chce taky aniž by vůbec použil vlastní mozek a věděl proč to chce a co mu to přinese. Proč vůbec používat všechny tyto pofiderní rádoby online platební nástroje, pro omezený počet lidí a platit za transakce skoro stejné peníze jako když implementuju platby kartama, které má dnes každý člověk mající účet, nejsem omezen na zákazníky jedné banky, nemusim mít v každé bance účet jen abych mohl přijímat platby od pár lidí. Prostě platba kartou má samá pozitiva, obzvlášť když mam platit dražší zboží, tak v obchodech kde tak nemůžu platit to jsou nervy abych nezapoměl den předtím vybrat peníze, ráno je ještě rozměnit, protože pošta nemá nikdy na zpět protože ke mně jezděj jako k prvnímu na trase. Platby kartama u nás zabily ty paranoidní jedinci, co na každém rohu bušili lidem do hlavy jak je tím nebezpečné na interetu platit a přitom je mnohem nebezpečnější takovou kartou platit v kterémkoliv krámě než na internetu, ale hold reklamní masáž zanechala na lidech stopy a těžko se jim to vyvrací a získání zpět důvěry v tuto platební metodu je dost pracné, to by museli dělat pozitivní reklamaní masáž jako tenkrát tu negativní a díky tomu sme tady platebně v pravěku a stále jak blbci budeme řešit nevyzvednuté zásilky, přitom kartou by bylo po problému. Argument, že člověk zaplatí kartou a zboží mu nepřijde, nebo přijde bůh ví kdy opravdu neberu, protože je to přesně naopak, jelikož obchodník si strhává peníze až v okamžik expedice zboží, do té doby jsou peníze jen rezervovány a to jen po určitou dobu, takže je v zájmu obchodníka to vyřídit rychle dokud tam je provedena ta rezervace peněz, protože po těch několika dnech rezervace se opět odblokují a člověk je může utratit.
5. 2. 2009 17:16:04
https://webtrh.cz/diskuse/ake-platobne-systemy-pouzivaju-vasi-zakaznici/#reply227266
tomas.krejci
verified
rating uzivatele
7. 2. 2009 09:38:13
Mohu potvrdit poznatek Azu, dobírka vede, následuje převod, pak plat. karty - v poslední době jsou používány stále častěji. Zajímavé je, že ještě před rokem karty válcovala eBanka, teď je se svou využívaností až někde v závěsu. Lidi už konečně přestávají mít strach kartami platit. Pořadí vychází z analýzy několika desítek projektů, takže by se to zřejmě dalo extrapolovat obecně.
7. 2. 2009 09:38:13
https://webtrh.cz/diskuse/ake-platobne-systemy-pouzivaju-vasi-zakaznici/#reply227265
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit