Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Adoost.com

Jeff
verified
rating uzivatele
(1 hodnocení)
7. 12. 2007 20:05:28
Zdravím,
chcel by som Vám predstaviť v celku nový projekt Adoost.com
Som jeden z jeho adminov a preto by ma zaujímal Váš názor zo strany Advertisera, teda človeka, ktorý by si potencionálne mohol kúpiť reklamu a z pohľadu Užívateľa, teda človeka, čo si na tom môže niečo privyrobiť.
Ide o reklamný systém, kde si kúpite požadovanú reklamu, ktorú budú navštevovať práve naši užívatelia. Tí si stiahnu náš unikátny SurfBar, prihlásia sa a v ňom sledujú stránky. Ak poznáte PTC stránky, teda obyčajné "klikačky" asi vie o čom hovorím. My sme to však vylepšili a odstránili hlavné chyby!
Našou najväčšom doménou je to, že človek musí Vašu stránku sledovať naozaj plný čas, teda žiadne spustí si ju okno minimalizuje a brouzá po nete! Toto sa u nás nestane. Akonáhle otvorí iné okno (napr. si iba spustí ICQ) tak sa časomiera zastaví a SurfBar ho automaticky vráti späť do menu.
Ďalej, veci ako začiatok odpočtu vašej reklamy až po celom načítaný stránky, rôzne špeciálne balíčky pre užívateľov a pod.
Ako som už písal, je to v celku nový projekt. Na webe je ešte len asi 5 dní. Stále pracujeme na zdokonalený a vylepšený celého systému. V súčasnej dobe hlavne Surfbaru.
Za tieto prvé dni sa k nám zaregistrovalo okolo 1000uživatelov. Ich pozitívne ohlasy nás tešia a hlavne ich záujem o nás. Zaujímal by ma ale aj Váš názor.
Ak budete mať čas, pozrite si to a zhodnotte. Každá konštruktívna rada je dobá!
A prosím neberte tento príspevok ako pokus o nejakú reklamu. Proste viac hláv viac vie a Vy ste tu partička ľudí, čo sa do podobných záležitostí vyzná skvelo ;)
7. 12. 2007 20:05:28
https://webtrh.cz/diskuse/adoost-com/#reply30562
Fuck You
verified
rating uzivatele
(1 hodnocení)
7. 12. 2007 21:31:10
Tím, že nabízíš $1.20 (21,5 Kč) za hodinu sledování reklam, při kterém uživatel nemůže dělat nic jiného, se systém orientuje na ještě větší zoufalce, než jiné surfbary. Mám za to, že ačkoli těm uživatelům platíš o něco víc, tak jejich návštěva má ještě nižší cenu.
No a informace, která mi schází především: Kdo za tím stojí? Takhle v to nemůžu mít ani sebemenší důvěru...
7. 12. 2007 21:31:10
https://webtrh.cz/diskuse/adoost-com/#reply30561
Llook má pravdu, tenhle systém naláká jen ty největší zoufalce (nejchudší, nejhůře konvertující). Jako inzerent bych do toho nedal ani korunu.
Zkus na to jít z druhé strany, jako StumbleUpon - ptej se lidí, jaké stránky se jim líbí, a občas jim předhoď reklamu. Vymaň se ale z modelu Paid-to-view. Ten podle mě nemůže fungovat.
8. 12. 2007 00:53:15
https://webtrh.cz/diskuse/adoost-com/#reply30560
drago
verified
rating uzivatele
(73 hodnocení)
8. 12. 2007 04:12:36
Co třeba se na to podívat z jiného úhlu. Máš dost uživatelů. To je dobrý začátek. Chce to detailně zjistit co jsou zač. (věk, zaměstnání atd.) Pak by mohlo být zajímavé vybrat určitou skupinku lidí (třeba 100) a těm poslat anketu na vyplnění. Třeba co si myslí o službě webu zadavatele. Upřimně pokud by jsem měl web o elektronice celkem by mě zajímalo kolik jsou lidi ochotni utratit. Jestli by měli zájem o pokukázky. Která akce je zaujala. 100 anket = 100 návščtěvníků, kteří si budou muset web detailně prohlédnout (nějaká záludná otázka, kvůli které to budou muset prohledat se najde). Zadavatel získá slušný vzorek pro další úpravy a pokud dobřě vybere i potenciální zákazníky.
To mě jen tak napadlo :)
EDIT: nedalo by se ještě přesněji cílit reklamu. měl by jsem zájem o cz/sk
8. 12. 2007 04:12:36
https://webtrh.cz/diskuse/adoost-com/#reply30559
Fuck You
verified
rating uzivatele
(1 hodnocení)
8. 12. 2007 09:10:25
Jako inzerent bych do toho nacpal prachy, pouze pokud bych propagoval nějaké extremistické hnutí (tj. slogany jako "odstraníme třídní rozdíly" nebo "nakopeme ty židy co nám berou práci", případně "Ježíš tě spasí", všechno tohle často cílí na zoufalce). Taky by se na tom daly úspěšně propagovat jiné klikačky nebo různé HYIP atp.
Dají se najít kampaně, pro které má tahle cílovka cenu, ale stále je tu otázka důvěryhodnosti systému. Nikdo neví, kdo za tím je, jakou má právní subjektivitu atd.
8. 12. 2007 09:10:25
https://webtrh.cz/diskuse/adoost-com/#reply30558
Jeff
verified
rating uzivatele
(1 hodnocení)
8. 12. 2007 10:34:02
Ďakujem za Vaše názory!
Práve pre toto som to dal sem! Všade nám to iba chvália, "prvá dokonala klikačka", "najlepšia cielená reklama na webe" a podobne. Ja som vedel, že Vy konečne poviete normálny názor ľudí, čo sa do danej problematiky vyznajú.
Uvedomujeme si, že v našom systéme je veľké množstvo, ako ste to Vy nazvali "Zúfalcov" - ok to nemôžem poprieť. Osobne som dokonca neveril, že bude vôbec niekto klikať! Berte to však aj z inej stránky. Nie každý advertiser má stovky dolárov na svoju prezentáciu a u nás dostane cielenú reklamu už od pár centov. Zatiaľ teda iba na krajiny a záľuby, ale po oprave Surfbaru aj možnosť vybrať si pohlavie, zamestnanie, dokončené vzdelanie, vek atd. svojich návštevníkov. (Čo sa týka terajšieho rozdelenia zemí, je to z dôvodu nízkeho počtu užívateľov. Ak ide niekomu iba o SVK-CZ návštevy nieje problém, už sme jednu reklamu s týmto zameraním predali.)
Hneď po spomínanej oprave Surfbaru taktiež plánujeme odčleniť z Adoostu "Zúfalcov" od "kúpnej sily" :) Jednoducho - užívateľ si bude môcť kúpiť tzv. Premium balíček a stane sa z neho Premium užívateľ. Advertiser si bude môcť pri kúpe svojej reklamy zvoliť zda chce (a ak áno koľko) návštev práve od Premium užívateľov. Tým má istotu, že títo ľudia niesu žiadny zúfalci čo čakajú na $10 výplatu, vyberú domov a idú kúpiť jedlo na týždeň! Získajú návštevy od ľudí, čo niečo reálne na nete zakúpili a teda je väčšia šanca, že aj na ich stránke (či už to je internetový obchod alebo nejaký podvod) niečo kúpia.
Viem, že tým aj tak nezískame žiadne celebrity do systému, ale aspoň sa pokúsime rozdeliť ľudí - takýchto a podobných balíčkov máme pripravených viac. Je to však na dlhšie obdobie. Možno by nebolo od veci aj napr. "Verifikovaný člen" - teda užívateľ si zaplatí pár centov a mi mu na jeho adresu pošleme list s kódom, ktorý keď zadá budeme vedieť, že je to naozaj presne on a že naozaj býva tam a tam... Toto všetko sú plány na zdokonalenie. Ak by Vás čokoľvek napadlo budem iba a len rád! Každá takáto kritika nám môže pomôcť dostať sa o kúsok vyššie.
Ešte rad Vám ďakujem za názory a teším sa na ďalšie!
8. 12. 2007 10:34:02
https://webtrh.cz/diskuse/adoost-com/#reply30557
Vriasdjorl
verified
rating uzivatele
8. 12. 2007 21:54:29
Zdravim, som dalsim clenom tymu adoost.com, zatial dakujeme za vsetky Vase nazory a rad by som sa k niektorym vyjadril.
Ano, uvedomujeme si co je najvecsi problem nasho systemu a ktory sa prakticky neda odstranit, a to je to ze klikat pre centy su ochotny len ludia ktory su bud neplnolety alebo nemaju pevny pracovny pomer - tj kategoria ludi s najmensou kupnou silou. Ale uvedomte si, ze na druhu stranu je toto nasa najvecsia vyhoda - mozme si dovolit davat reklamu za neporovnatelne nizsiu cenu ako ine reklamne systemy na internety a ked sa nad tym zamyslite az taky nekvalitny traffic neprinasame - ano, samozrejme mozte si povedat ze len velmi nemajetny clovek je ochotny pozerat na obrazovku za 22 korun za hodinu, ale kebyze niekto z Vas co tu ste na fore niekedy klikalo na klikackach tak pochopite ze ludi ktory fakt len klikaju je na klikackach okolo 5 percent, zvysok ludi sa spolieha hlavne na referralov a ich zhananie a tym padom si v priemere zarabaju tyzdenne 10 dolarov na adooste a to z nich robi vcelku lukrativnych visitorov pokial prave nepredavate sperky alebo ropu, ten 10 dolarovy payout je tam spraveny naschval, na jednu stranu je to spravene preto aby sme nemuseli kazdy den travit 6 hodin na paypale ale hlavny dovod je ten ze uzivatel ktory klika sam a nikoho pod sebou nema nema realnu sancu nasetrit na payout a tym padom to po par dnoch vzda - to znamena ze takto sa ty najvecsi zufalci ktory fakt nic nemaju a su ochotny zarabat len klikanim sa automaticky vyfiltruju a zostanu z vecsej casti len taky ludia ktory zhanaju refov a naozaj na klikackach zarabaju a teda NAOZAJ aj maju peniaze a mozu si dovolit kupovat vyrobky, na klikackach sa najlepsie propaguje predaj hostingu,templatov,affiliate programov,scriptov,dizajnu reklamy, lacnejsich elektronickych vyrobkov (napriklad na ebayi) a prezentacia napr blogov, proste z jednej strany predmety ktorych zakupenim si klikaci mozu zvysit svoje zisky na internete (spravenie webu z googlu ads - musia si kupit hosting) + veci ktore ludi prirodzene zaujimaju len nemaju cas na internete ich hladat (blogy atd, pokial mate stranku ktore zije z google adsensu ale nemate traffic aky by ste si predstavovali tak potom je adoost dokonaly, za par centov dostanete ludi ktorych vasa stranka naozaj aj zaujme a nemusite minat vecsie peniaze na kontextovku kde sice tiez dostanete kvalitnych navstevnikov lenze vobec nie je iste ze naklady nepresiahnu zisk).
Dalsi dokaz ze ty ludia naozaj maju kupnu silu je ze denne dostavame desiatky nakupov o premium ucty a referralov a niekedy sa jedna az o stovky dolarov takze si nemyslim ze v tom je problem, a potom co jeff povedal tak presne chceme casom zaviest VIP ucet ktory bude stat niekolko tisic Sk, uzivatelovi ziadne vyhody neprinesie len advertiser bude mat pri zadavani reklamy moznost povedat ze ci chce aby sa mu na stranku pozerali VIP uzivatelia alebo normalny, tj VIP uzivatel dostane viac klikov za tie svoje peniaze a advertiser dostane kvalitnejsieho visitora lebo ten visitor kupou toho VIP accountu dokazal ze ma istu kupnu silu - toto s tymto VIP accountom bol len priklad ale nieco v takomto zmysle by sme tam chceli pridat.
Pokial niekto mate zaujem len o cz/sk reklamu neni problem, momentalne mame pri geotargetingu kategoriu Middle Europe v ktorej sa kliky zobrazuju uzivatelom z ceska, slovenska, madarska a polska, ano su tam aj madari a poliaci takze to nebudu cisto cz/sk kliky ale momentalne su uzivatelia ceska a slovenska k uzivatelov z polska a madarska v pomere 90:1 takze z tych krajin dostanete len minimum navstevnikov.
Dakujeme za ten napad s tym dotaznikom, bola by to ista moznost ako byt aktraktivnym aj pre vaznejsich podnikatelov ktory vlastnia eShopy/predavaju nieco cez internet, lebo chapem ze momentalne sme pre nich malo zaujimavy, jedine pre regionalnych (tj ked si cesky obchod s mobilnymi telefonmi kupi reklamu pre Middle Europe tak to zmysel bude mat), ten dotaznik by urcite skvalitnil ponuku nasich produktov, my zas planujeme do buducnosti pridat historiu vsetkych nasich reklam v surfbare ktore by tam boli zoradene podla systemu podla interests ktore si advertiser kupil, podla geotargetingu atd, tato historia by bola zobrazena rovno na stranke a dalo by sa v nej vyhladavat / preklikavat a navrchu v jednotlivych kategoriach by boli stranky ktorych majitelia u nas najviac penazi utratili - to z toho dovodu ze najkvalitnejsie sluzby ponukaju velke systemy a cim vecsi system tym viac si moze dovolit utratit za reklamu a tym padom uzivatel bude mat vecsi zaujem si unho kupit vyrobok lebo bude lacnejsi a kvalitnejsi, tymto sposobom sa budeme snazit uzivatelom ukazat ze ma zmysel sa vracat / vyhladavat v prezrenych reklamach.
A nakoniec by som len rad dodal ze z ohlasov klikacov sme najviac zaznamenali vety typu: Prvy klikaci system u ktoreho si tie stranky naozaj prezeram a citam, takze sme radi a dufame ze nas system ma buducnost, znova by som rad podakoval za vase nazory a verim ze sa budete aj dalej vyjadrovat a hodnotit.
S pozdravom,
Ignac Bajuz
8. 12. 2007 21:54:29
https://webtrh.cz/diskuse/adoost-com/#reply30556
Ahoj Ignaci, snažíš se to různě obcházet a smiřovat, ale pravda je taková, že vaši členové jsou loseři. Jediná reklama, která je zaujme, jsou další klikačky. To, že nějaký chudák na referenčním systému vydělá pár stovek, neznamená, že je zajímavý. Ne, on je neprospektivní cílovka už kvůli tomu, že je vydělal takto.
Píšeš taky
pokial mate stranku ktore zije z google adsensu ale nemate traffic aky by ste si predstavovali tak potom je adoost dokonaly
Když si pročítám fóra, traffic z incentivizačních sítí (klikaček, pay-to-view jako Adoost atd.) je subjektivně nejčastější důvod zrušení účtu u AdSense - a z dobrého důvodu. Tyhle najaté opice jsou naučené klikat, ale nenakupují.
Z mého pohledu jako potenciálního inzerenta nemá takový systém žádný smysl, získám v něm sice imprese, ale imprese bezcenné. Nezmění to ani promakaný referral systém, geotargeting ani VIP účty.
8. 12. 2007 22:10:09
https://webtrh.cz/diskuse/adoost-com/#reply30555
Vriasdjorl
verified
rating uzivatele
8. 12. 2007 22:21:17
V klude, kazdy mame nas vlastny nazor a ja sa ti ho nesnazim zobrat, len mam pocit ze si sa nikdy aktivne o ziadnu klikacku nezaujimal lebo ked si prvy krat pocul princip celeho systemu tak si pochopil ze je to blbost a nema to zmysel, lenze prave tu ide o to ze nejde len o holy princip, strucne by som to chcel povedat len tak ze kategoria ludi ktory len holo bez rozmyslania klikaju na reklamu a o nic sa neozaujimaju nemaju sancu dosiahnut na payout - tuto musis uznat ze mam pravdu, na payout bez referralov by uzivatel dosiahol raz za 3-4 mesiace kebyze klika kazdy den, takze na payout dosiahne len ludia ktory zhanaju refov - a PRAVE TYTO ludia sa aktivne zaujimaju o finacne dianie na internete a su ochotny nakupovat kvoli zvyseniu svojich ziskov(inac by nerozmyslali a nemahali sa ziskavanim refov, ziskat refa je v skutocnosti dost velka drina a ked sa uz do toho clovek da chce z toho ziskat maximum), tj primerana cielova skupina pre niektore stranky a obchody, toto tu pisem aj preto ze presne toto bol aj moj osobny pripad, s internet biznisom som zacal ako klikac na reklamy a postupne som sa vypracoval z ref huntera do zmyslupnejsich projektov a v obdobi ked som klikal tak som naozaj viackrat aj kupil produkt ktory bol prezentovany v klikacke lebo to bolo presne to co som potreboval na ziskanie viac refov / inaksie zvysenie mojich prijmov
Ano, samozrejme to ma vela nedostatkov ale urcite by som to neodsudzoval hned na zaciatku bez praktickych znalosti o klikacoch a neskatulkoval pouzivatelov internetu len podla toho co si myslim o principe systemu
8. 12. 2007 22:21:17
https://webtrh.cz/diskuse/adoost-com/#reply30554
Tady nejde o to, že každý máme vlastní názor, ale o to, že názor inzerenta je silnější. :) On totiž přináší do celé této hry peníze.
Pokud máte dost vracejících se (tj. s výsledkem spokojených) inzerentů, půjde očividně o životaschopný model.
8. 12. 2007 22:46:03
https://webtrh.cz/diskuse/adoost-com/#reply30553
Martin
verified
rating uzivatele
(36 hodnocení)
8. 12. 2007 22:49:49
Napsal Vriasdjorl;22793
Ale uvedomte si, ze na druhu stranu je toto nasa najvecsia vyhoda - mozme si dovolit davat reklamu za neporovnatelne nizsiu cenu ako ine reklamne systemy na internety
Pokud budeme brát cenu za zobrazení nebo nějaký podobný ukazatel, tak reklama u vás možná levně vyjde. Pokud ale začneme sledovat návratnost investic, silně pochybuju o tom, že ta reklama bude "levnější" než jinde. Naopak si myslím, že vyjde mnohem dráž (protože nakonec nic nepřinese).
Napsal Vriasdjorl;22793
a ked sa nad tym zamyslite az taky nekvalitny traffic neprinasame - ano, samozrejme mozte si povedat ze len velmi nemajetny clovek je ochotny pozerat na obrazovku za 22 korun za hodinu, ale kebyze niekto z Vas co tu ste na fore niekedy klikalo na klikackach tak pochopite ze ludi ktory fakt len klikaju je na klikackach okolo 5 percent, zvysok ludi sa spolieha hlavne na referralov a ich zhananie a tym padom si v priemere zarabaju tyzdenne 10 dolarov na adooste a to z nich robi vcelku lukrativnych visitorov pokial prave nepredavate sperky alebo ropu
Jestli lidi, kteří se serou se sháněním dalších uživatelů a mají za to neuvěřitelných 10 USD (méně než 4 hodiny na nejhorší brigádě, kterou seženeš), považuješ za lukrativní uživatele, tak to potom bude asi to, v čem se náš názor úplně rozchází.
Napsal Vriasdjorl;22793
... a nemusite minat vecsie peniaze na kontextovku kde sice tiez dostanete kvalitnych navstevnikov lenze vobec nie je iste ze naklady nepresiahnu zisk).
To je blbost, lidi z vašeho systému jsou inzerentů úplně na nic, nemají pro ně význam, protože v drtivé většině za návštěvou inzerentova webu vidí pouze těch pár centů, nic víc. V tom je ten rozdíl oproti tebou zmíněných kontextových systémech.
8. 12. 2007 22:49:49
https://webtrh.cz/diskuse/adoost-com/#reply30552
Fuck You
verified
rating uzivatele
(1 hodnocení)
9. 12. 2007 11:10:44
Pokud to dobře chápu, ten SurfBar je otevřený přes celé okno a nedovoluje žádnou jinou činnost. Že při prohlížení reklam nemůžu zároveň brouzdat po freefoto nebo kecat na icq. To mi právě připadá jako největší slabina systému.
Kdyby to okno zabíralo tak maximálně 5 až 10% obrazovky někde stranou a uživatel by si přitom mohl dělat co by chtěl, bylo by to z hlediska inzerenta mnohem zajímavější.
A ještě jedna věc mi nesedí: Když si koupím 1000 uživatelů na jednu sekundu, zaplatím za každého z nich $0.001, ale každý z nich od vás dostane $0.034. To těch $0.033 budete táhnout ze svýho, nebo počkáte, až moc lidí dosáhne na min cashout a pak "zkrachujete"?
9. 12. 2007 11:10:44
https://webtrh.cz/diskuse/adoost-com/#reply30551
Vriasdjorl
verified
rating uzivatele
9. 12. 2007 16:47:20
Napsal llook;22831
Pokud to dobře chápu, ten SurfBar je otevřený přes celé okno a nedovoluje žádnou jinou činnost. Že při prohlížení reklam nemůžu zároveň brouzdat po freefoto nebo kecat na icq. To mi právě připadá jako největší slabina systému.
Kdyby to okno zabíralo tak maximálně 5 až 10% obrazovky někde stranou a uživatel by si přitom mohl dělat co by chtěl, bylo by to z hlediska inzerenta mnohem zajímavější.
A ještě jedna věc mi nesedí: Když si koupím 1000 uživatelů na jednu sekundu, zaplatím za každého z nich $0.001, ale každý z nich od vás dostane $0.034. To těch $0.033 budete táhnout ze svýho, nebo počkáte, až moc lidí dosáhne na min cashout a pak "zkrachujete"?
loooool tak toto je uz moc, ano teda podla teba by pre inzerenta malo vecsi zmysel kupit si reklamu ktoru by si uzivatel mohol niekam dokelu hodit a zatial co by dostaval od teba peniaze by mohol kecat na icq alebo pozerat freefoto? :D:D:D:D
No ta druha vec co ti nesedi je tiez super, vobec nevadi ze mi davame uzivatelom za kazdu sekundu 0.0034 dolara - na stranke mame napisane ze za kazdu sekundu dostane 0.034 centa a to je to iste, teda vobec na tom neprerabame
9. 12. 2007 16:47:20
https://webtrh.cz/diskuse/adoost-com/#reply30550
Napsal Vriasdjorl;22877
podla teba by pre inzerenta malo vecsi zmysel kupit si reklamu ktoru by si uzivatel mohol niekam dokelu hodit a zatial co by dostaval od teba peniaze by mohol kecat na icq alebo pozerat freefoto?
Ne, pro inzerenta má větší smysl reklama placená za proklik na stránku, objednávku nebo nákup. Platba za imprese má smysl u seriozních, důvěryhodných médií, kde máš kontrolu nad tím, jak se tvoje reklama bude zobrazovat, a víš komu se bude zobrazovat.
Napsal Vriasdjorl;22877
loooool tak toto je uz moc
Dtto.
Proč si ve svém systému nevyzkoušíš propagovat nějaký e-shop, aplikaci, forum nebo webzin a sledovat CTR, počet zhlédnutých stránek, bounce rate a return rate koupených návštěvníků? Neboli podívat se na kvalitu toho, co nabízíte, z pohledu inzerenta?
Koupil by sis ty sám reklamu u Adoost?
9. 12. 2007 16:56:57
https://webtrh.cz/diskuse/adoost-com/#reply30549
toshi
verified
rating uzivatele
(4 hodnocení)
9. 12. 2007 17:02:46
Hele pánové, proč radši nezkusíte něco co vám vydělá alespoň na oběd a třeba jednou vás to třeba bude živit ?
9. 12. 2007 17:02:46
https://webtrh.cz/diskuse/adoost-com/#reply30548
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit