Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Rozhovor s Thomasem Buus Madsenem z Bookboon: O byznysu postaveném na e-knihách zdarma

petrx
verified
rating uzivatele
(8 hodnocení)
11. 6. 2014 20:46:32
Rozhovor s Thomasem Buus Madsenem z Bookboon: O byznysu postaveném na e-knihách…
Naše knihy v sobě mají určité množství reklamy, převážně se jedná o náborové inzeráty velkých společností. Díky tomu si můžeme dovolit distribuovat knihy zdarma. Inzerenti mohou na druhou stranu zacílit vysoce segmentované cílové skupiny, polopaticky řečeno mohou své sdělení komunikovat studentům těch správných oborů či profesionálům vzdělávajícím se v potřebné tématice. Studentům tak ve zkratce zaplatí knihy jejich budoucí zaměstnavatelé.
Věřím, že by e-booky měly být v porovnání s elektronickými knihami levnější alespoň o 50 %. Vytvořit digitální knihu je pro vydavatele jednorázový náklad, poté ji může distribuovat elektronicky bez jakýchkoliv omezení. Tradiční knihy se musí zas a znovu vytisknout, skladovat a rozvážet do obchodů. Samozřejmě se někdy knihy při tom poškodí, takže musí být vyřazeny. Myslím, že tradiční vydavatelé snahou zpomalit adaptaci e-booků ukazují svoji krátkozrakost. Výsledkem bude jen to, že inovativnější vydavatelé jako Amazon a řada dalších je předběhnou díky nižším cenám. Domnívám se, že během příštích tří let budeme svědky pádu některých velkých tradičních vydavatelských domů.
11. 6. 2014 20:46:32
https://webtrh.cz/diskuse/rozhovor-s-thomasem-buus-madsenem-z-bookboon-o-byznysu-postavenem-na-e-knihach-zdarma/#reply1031263
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit