Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Úředníci postrachem rodičů v Norsku

petrx
verified
rating uzivatele
(8 hodnocení)
23. 3. 2014 22:42:06
Taková normalizace:
Problém je, že tento systém je extrémně náchylný na přítomnost lidí s jinou motivací, než jen objektivní pomoc dětem, jakož i na zneužití lidmi, kteří se chtějí někomu z nějakého důvodu pomstít (sousedské spory, spory mezi rozvádějícími se/rozvedenými manželi, atd.) Pak se ze systému stává dost neúprosná úřední mašinérie, která dokáže nespravedlivě rozvrátit i slušnou a funkční rodinu.
Chceme-li se vyvarovat problémům s BV, nemáme nikdy stoprocentní šanci, že se to podaří (nemůžeme ovlivnit lidi se skrytou agendou nebo lidi, co nás nemají rádi a chtějí použít BV jako zbraň proti nám); můžeme ovšem šanci, že se dostaneme do problémů, snížit téměř na nulu. Nejdůležitější je tedy „zůstat pod radarem“, a za zhruba poslední rok, co se problémem zabývám, se mi podařilo dát dohromady rizikové faktory, které, uděláte-li, vás na ten radar dostanou.
Zmínil jsem v úvodu článku, že v BV jsou někteří zaměstnanci, kteří mají jinou agendu, než jen nezištnou pomoc dětem. Pokud člověk porozumí, odkud se takoví lidé berou a co reprezentují, může si ušetřit řadu problémů. V Norsku jsou dvě politické skupiny, které si rády berou děti jako rukojmí pro tvorbu světlých zítřků: křesťanští puritáni, zhusta reprezentovaní v politice Kristelig Folkeparti (KrF, Křesťanská lidová strana) a komunisté, které reprezentuje neomarxistická strana SV a maoistická, neparlamentní strana Rødt. Zatímco aktivisté v řadách BV spojených s puritány se budou zajímat zejména o vztah rodiny k alkoholu, cigaretám či hazardu, komunisté se budou zajímat o represi ve výchově, která je podle nich na škodu dozrání lidského jedince, jakož i o to, aby dítě pokud možno nebylo tlačeno k nějakým ambicím. Pokud děláte výše uvedené, neznamená to automaticky odebrání dětí, ale je to jeden z mnoha výstražných faktorů, které tito lidé zaregistrují.
Jak se co v Norsku dělá, díl třetí: Barnevernet. Blog - Andrej Ruščák…
---------- Post added 23.3.2014 at 23:10 ----------
Norsko hrubě porušuje mezinárodní úmluvy o právech dětí. Blog - Soňa Svobodová…
Norsko hrubě porušuje mezinárodní úmluvy o právech dětí
Tento názor se šíří na internetu hned v několika světových jazycích delší dobu. Proč se o norské sociální službě v diskusích nejen na sociálních sítích mluví jako o “fašistické organizaci”, “autonomním státu ve státě” ? Proč si lidé navzájem radí, že pokud si cizince v Norsku “vyhlédne” sociálka, ať raději sbalí děti a odjedou ze země dřív než o děti přijdou ? Proč se Brazilka Vitoria Alves Jesumary ukryla se svou 3 letou dcerou na brazilské ambasádě v Norsku a odmítá ji opustit dokud nebude mít zaručený odlet zpět do Brazílie ? Proč jí norská sociálka místo pomoci pohrozila sebráním dcery ? Proč ji její exmanžel podpořil v tom, aby s dcerou odletěla zpět do Brazílie i za cenu, že dceru uvidí zřídka ? Proč imigranti v Norsku čím dál častěji protestují proti norské sociálce ? Proč se k nim v protestech přidávají sami Norové ? Proč se k tomu norské velvyslanectví nechce vyjadřovat ? Jaká je opravdu situace v Norsku ?
I v případu odebrání dětí Evy Michalákové se ukázalo, jak Norsko hrubým způsobem porušuje mezinárodní úmluvy o právech dětí a to v následujících bodech :
Právo na rodinu. Norsko jej porušilo hned několikrát.
1.1 Po odebrání z rodiny sourozence rozdělili a umístili chlapce do různých pěstounských rodin. Tím vzali chlapcům i poslední pocit jistoty.
1.2. Brání chlapcům ve styku s matkou, omezují jej na 2x 2 hodiny ročně pod dohledem sociálky. Matka nesmí chlapce sama kontaktovat, ani na Vánoce ani v den jejich narozenin.
Na těchto schůzkách matka nesmí zmiňovat nic z toho, co s chlapci prožila před jejich odebráním, nesmí s nimi vzpomínat na hezké časy. Jejich děda během setkání s chlapci nesměl zmiňovat jejich matku. Když řekl slovo máma, sociální pracovnice ho přerušila. Matka žádala pěstouny o nové fotky svých dětí, dostala je až po roce. Nyní na podzim žádala o fotky znovu, protože všechny školy a školky v té oblasti se fotily, ale pěstouni jí vzkázali, že zrovna jejich škola a školka se nefotily. Přitom tomu tak není. Proč jí nechtějí ani dát nové fotky jejích synů a systematicky chlapcům vymazávají jejich matku z paměti ?
1.3 Vzali chlapcům právo na šiřší biologickou rodinu. Chlapci mají v Čechách širokou milující rodinu. Chlapci se s nimi stýkali a pamatují si je. Vdaná sestra Evy Michalákové, Zuzana Sovková – matka dvou dětí, usilovala o získání chlapců do péče. Na její žádost nebyl brán zřetel. Místo toho Norsko automaticky svěřilo děti do péče naprosto cizím lidem. Je toto způsob, jakým chce Norsko převychovat děti na “správné Nory” ? Dává Norsko najevo, že norská výchova je jediná správná ? Dává Norsko najevo, že česká výchova je podřadná, barbarská ?
Upírají chlapcům právo mluvit svým mateřským jazykem. Chlapci při schůzkách s matkou smí mluvit pouze norsky. Česky mluvit nesmějí. Je toto norský způsob jak děti zcela odizolovat od jejich české rodiny ? Sází Norsko na to, že děti zapomenou český jazyk a tím zapomenou i na svoji původní rodinu ?
Proč Norsko nechce děti pustit ze země ? Proč nedovolí přenést projednávání případu do Čech, vzhledem k tomu že se jedná o české občany ? Jaký má zájem převychovat z dětí Nory ? Proč jim brání vyrůstat ve své původní milující rodině ? Jaké psychické následky na dětech zanechá, že byli násilně odděleni od rodičů, od své široké rodiny v Čechách ? Od rodičů, kteří nic neprovedli a soud a znalci to potrvdili? A místo toho jsou umístěni do pěstounských rodin k naprosto cizím lidem, které nikdy dřív neviděli ? Jaktože děti patří norskému státu a norským pěstounům, pro děti naprosto cizím lidem, místo aby patřili ke své milující rodině v Čechách ? V čem tedy dle Norska spočívá “zájem a ochrana dětí” ? Jsou tedy podle Norska česká kultura a česká výchova podřadné, když ji ani soudy neberou v potaz ? Dává nám Norsko najevo, že Češi jsou podřadní obyvatelé Evropy ? Proč se k tomu norský velvyslanec odmítá konkrétně vyjádřit a tvrdí, že o případu nemá informace, přestože je dostal od ředitele ÚMPOD, rodiny a právníků ? Co Norsko skrývá před ostatními zeměmi, když se sami Norové bojí norské sociálky ? A kde se má český občan informovat, pokud by chtěl jet do Norska s dětmi ? Protože dle norského práva má norská sociálka možnost zasáhnout v případě každého pobytu dětí v zemi, bez ohledu na to, jak dlouho tam pobývají.
23. 3. 2014 22:42:06
https://webtrh.cz/diskuse/urednici-postrachem-rodicu-v-norsku/#reply1008914
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit