Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Open source systém pro e-shop

Ahoj,
rád bych dostal nějaké doporučení na open source systém pro eshop (opencart, prestashop, virtuemart a všelijaké další). Zároveň bych poprosil o nějakou podrobnější kritiku variant. Máme v záměru přenést eshop, který běží na systému eshop-rychle.cz, právě na nějakou open source variantu, a to hlavně z důvodu možnosti vlastních úprav a také zefektivnění celkového chodu shopu (úprava feedu, "auto-aktualizace" nabídky pomocí feedu, webová analytika atd.). Ocením tedy i zkušenosti s přenášením fungujícího e-shopu na open source řešení.
Všem moc děkuju za komentáře, doporučení a připomínky.
1. 3. 2014 02:26:40
https://webtrh.cz/diskuse/open-source-system-pro-e-shop/#reply1001482
martinmasor
verified
rating uzivatele
(2 hodnocení)
2. 3. 2014 13:36:55
Začnu od konce přesun ať je to na jakýkoliv systém jak virtuemart na joomle kterou preferuju tak opencart nebo prestashop je vždycky otázkou toho co všechno chceš přenést pokud jen produkty tak ti stim mohu pomoci i já nebo ti to udělat. Co se týká toho co chceš tak prestashop mi přijde hodně primitivní a pro začátečníka asi nejlepší, ale to pokud už máš eshop asi nechces s opencart zkušnosti nemám, ale já bych volil joomlu (asi to bude i tím, že stránky v joomle dělám :) ) jinak mi vyhovuje její modularita a celkově přehlednost a i přes to si zachovává jednoduchost pokud máš možnost koukni do backendu některých shopů jak s opencartem tak joomlou tak prestahop bud si je nainstaluj nebo urcite někde najdeš demo.
2. 3. 2014 13:36:55
https://webtrh.cz/diskuse/open-source-system-pro-e-shop/#reply1001481
Napsal martinmasor;1062950
Začnu od konce přesun ať je to na jakýkoliv systém jak virtuemart na joomle kterou preferuju tak opencart nebo prestashop je vždycky otázkou toho co všechno chceš přenést pokud jen produkty tak ti stim mohu pomoci i já nebo ti to udělat...
Děkuji za odpověď. Od přenesení resp. od řešení, na které eshop přeneseme, bych ve zkratce požadoval: hromadné přenesení produktů, xml import produktů (automatický z feedů dodavatelů), xml export na srovnávače (heureka, zboží, hyperzbozi,...), možnost SEO optimalizace (úprava meta informací, "dobré" url adresy stránek webu), možnost integrace platební brány, integrace Uloženka.cz (výběr z odběrných míst), generování faktur. Určitě by mě ještě něco napadlo, ale kromě klasických provozních funkcí, jako jsou automatická avíza zákazníkům, jak při potvrzení, tak při změně stavu objednávky a nějaké další úpravy obsahu (články, texty), by to možná mohlo být téměř vše. Jako velké plus bereme to, že si můžeme dělat své vlastní úpravy grafiky nebo funkcí.
2. 3. 2014 16:33:27
https://webtrh.cz/diskuse/open-source-system-pro-e-shop/#reply1001480
martinmasor
verified
rating uzivatele
(2 hodnocení)
2. 3. 2014 20:16:13
Z osobních zkušeností můžu mluvit pouze o joomle, protože pro ní jsem toto dělal no na základní nastavení je určitě potřeba, aby to udělal někdo šikovnej nedávno jsem to dělal a trvá to než se člověk naučí pak už je, ale import docela jednoduchý joomla má výhodu vtom, že pro ní existuje program CSVI importer, se kterým se právě toto všechno dá nastavit nebudu říkat, že snadno, protože to nejde snadno nikde, ale jelikož vim, že u presty a jinde se za to platí hodně velký částky tak u toto je asi nejshůdnější řešení. Pokud budete chtít konzultovat další věci a bude vám stačit můj názor napište mi pm a pošlu vám skype.
2. 3. 2014 20:16:13
https://webtrh.cz/diskuse/open-source-system-pro-e-shop/#reply1001479
Prestashop primitivny a pre zaciatocnika? no neviem...na zaciatok by som zvolil asi skor OC ako PS, jednoduchsi na ovladanie, administraciu, pracu s produktmi atd
2. 3. 2014 21:08:07
https://webtrh.cz/diskuse/open-source-system-pro-e-shop/#reply1001478
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit