Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Internetové podnikání a DPH

berry38
verified
rating uzivatele
23. 2. 2014 12:42:36
Zdravím,
uvažuji o možnosti co by zprostředkovatel prodeje, nebo jako dropshipping na amzaon, nebo Ebay.Já osobně bych nic nekupoval nebo konkrétní zboží neodesílal.Co se týče záležitostí jako zřízení ŽL,soc a zdr.pojištění, daň z příjmu..o tom jsem se již informoval a mám v tom jasno.
Co je pro mě ale nejvíc problematické je DPH.Vím, že je zde určitý limit, který když nepřekročím, tak mi nevzniká povinnost stát se plátcem DPH.A taky, že se rozlišuje, odkud se přijímá platba(zdali z EU nebo ze "třetích" zemích).Teď jsem ale četl několik článků, které tvrdí, že pokud jsou platby přijímány aodesílány přímo na Paypal, tak ten je od DPH osvobozen.Je to doopravdy tak??
Viz.zde
"V případě poskytování a přijímání služeb do az zemí EU či jiných (třetích) zemí většiny firem týká evropský mechanismus DPH – tedy především registrace pro DPH a poměrně komplikované pravidla při stanovování místa dodání služeb , resp. případný přenos daňové povinnosti na odběratele. PayPal je službou, která překračuje hranice a svým uživatelům účtuje poplatky . Proto je “podezření”, zda vztah “uživatel – PayPal” podléhá zmiňovanému systému, namístě. V tomto případě však Daňové ředitelství odpovídá jasně: finanční služby jsou ve smyslu § 39 zákona o DPH osvobozeno od DPH . Tedy pravidla DPH – slovenské a evropské – se na poplatky PayPalu nevztahují a nic ohledně DPH provést není třeba."
Zajímalo by mě tedy, jak to bude když budu příjímat platby, zakteré pak objednavateli pošlu přímo jeho objednané zboží??Budu si to muset nějaký způsobem hlídat??
Rád bych tady našel už konečný vysvětlení, protože každý tvrdí něco jiného.
Díky moc! :)
23. 2. 2014 12:42:36
https://webtrh.cz/diskuse/internetove-podnikani-a-dph/#reply999396
dusivk
verified
rating uzivatele
(4 hodnocení)
23. 2. 2014 13:17:31
Mám dojem, že citace vychází z předpokladu, že platba za zboží (do zahraničí) je finanční službou. Já bych se na to tak nedíval. Je pravda, že jako plátce DPH mě to nevzrušuje.
23. 2. 2014 13:17:31
https://webtrh.cz/diskuse/internetove-podnikani-a-dph/#reply999395
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit