Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

N: Facebook provedl významnou změnu – obsah účtu zesnulého uživatele už nebude přístupný jen jeho přátelům

_Nightmare_
verified
rating uzivatele
(22 hodnocení)
23. 2. 2014 11:25:06
Není to tak dávno, co jsem psal něco o příběhu Johna Berlina. V kostce: John si chtěl přehrát Look Back video svého syna Jesseho, který před dvěma lety zemřel. Problém spočíval v tom, že neměl přístup na jeho účet. Natočil tedy vlastní video, ve kterém požádal vedení Facebooku o uvolnění Jesseho Look Backu a zveřejnil ho na YouTube, kde během 24 hodin zaznamenalo téměř 100 000 zhlédnutí.
Mark Zuckerberg se rozhodl jeho žádosti vyhovět a navíc slíbil, že se zamyslí nad tím, jak by se dalo ještě lépe pomoci rodinám, které přišly o své blízké. Nu a teď jsem narazil na tento článek:
Remembering Our Loved Ones
Based on conversations inspired by these questions, we've decided to make an important change to how we preserve legacies on Facebook. Up to now, when a person's account was memorialized, we restricted its visibility to friends-only. This meant that people could no longer see the account or any of its content unless they were Facebook friends with the person who passed away. Starting today, we will maintain the visibility of a person's content as-is. This will allow people to see memorialized profiles in a manner consistent with the deceased person's expectations of privacy. We are respecting the choices a person made in life while giving their extended community of family and friends ongoing visibility to the same content they could always see.
Today, we're also glad to begin offering a way for anyone who has suffered the loss of a loved one to see that person's “Look Back” video. In recognition of our ten-year anniversary, a group of our engineers created personal movies for people using some of the posts and photos they had shared over the years.
23. 2. 2014 11:25:06
https://webtrh.cz/diskuse/n-facebook-provedl-vyznamnou-zmenu-obsah-uctu-zesnuleho-uzivatele-uz-nebude-pristupny-jen-jeho-pratelum/#reply999390
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit